Δεκάδες Γερμανικοί Ποιμενικοί προστατεύουν τις τίγρεις στην Ινδία


1590

Tα δημοφιλή «λυκόσκυλα» χρησιμοποιούνται ευρέως ως σκυλιά αστυνομίας. Στην Ινδία όμως έχουν έναν ακόμα ρόλο.

Στην Ινδία, οι Γερμανικοί Ποιμενικοί χρησιμοποιούνται για να καταπολεμηθείτο παράνομο κυνήγι άγριων ζώων. Στη χώρα σκοτώνονται τίγρεις, από παράνομους κυνηγούς, για τα κόκκαλα και τα όργανα σώματός τους που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική. Συνέχεια

8 λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι


f48ed0675e3b78783e069b1275de5d7fΤο να έχει κανείς φρέσκα μυρωδικά στην κουζίνα δεν είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλά λαχανικά που βγάζουν ρίζες μόλις τα βάλετε στο νερό και σε μικρό χρονικό διάστημα σας δίνουν νέα φύλλα. Εδώ θα δείτε οκτώ από από τα καλύτερα μυρωδάτα φυτά που μπορείτε να καλλιεργείστε στο σπίτι σας και να τα διατηρείτε συνεχώς. Θα έχετε συνεχώς φρέσκες βιταμίνες. Συνέχεια

Απαγόρευση καλλιεργειών και εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση από αγρότες στην Ηλεία


270px-vitis-viniferaΝομίζετε ότι αν έχετε ένα χωραφάκι μπορείτε να φυτεύετε ότι θέλετε, για να τρώτε εσείς και τα παιδιά σας; Λάθος νομίζετε. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ /στρέμμα, για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000/έτος, και μετά διπλασιάζεται!  Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις …

Συνδυάστε το με τον νόμο περί τσιπαρίσματος όλων των οικόσιτων ο οποίος είναι ενεργός και αναμένει … και τότε θα δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε.

Σε πλήρη εξέλιξη η Παγκόσμια (Δια)Κυβέρνηση. Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν. Συνέχεια

Εικόνες μοναδικής ομορφιάς: Νεογέννητα από όλο το ζωικό βασίλειο


cebdceb5cebfceb3ceb5cebdceb9cf84cebf

Όταν γεννιέται το μωρό σας, το βλέπετε ως το ομορφότερο και πιο χαριτωμένο του κόσμου…

Μεγαλώνοντας, όμως, καθώς αρχίζει να γίνεται παιδάκι, αναγνωρίζετε πως τώρα είναι πραγματικά όμορφο.

Ξέρετε πόσο ζυγίζει ένας νεογέννητος ελέφαντας, μετά από 22 μήνες στην κοιλιά της μαμάς του; Περί τα 120 κιλά! Απίστευτο; (Το ελεφαντάκι της φωτογραφίας, μάλλον γεννήθηκε πρόωρο)

Δείτε τι εννοούμε μέσα από 13 σπάνιες φωτογραφίες: Συνέχεια

«Εξυπνη» εφαρμογή αναγνωρίζει τα είδη δέντρων


Ονομάζεται Leafsnap και ταυτοποιεί τα φυτά από φωτογραφίες φύλλων τους

Το Leafsnap μπορεί να μας μετατρέψει σε ερασιτέχνες βοτανολόγους

Συνέχεια

Φτιάξτε μόνοι σας μαλακτικό ρούχων


Με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας, φτιάξτε πανεύκολα ένα μαλακτικό ρούχων, που θα σας στοιχίσει ελάχιστα, ενώ θα έχει την μυρωδιά που εσείς θέλετε…
Συνέχεια

Κάθετοι, πράσινοι κήποι


Τα τελευταία χρόνια γίνεται και στη χώρα μας μια προσπάθεια να φυτευτούν δώματα, ταράτσες, βεράντες και να γίνουν μικροί κήποι στις πολυκατοικίες και τα σπίτια. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν νέες εξελίξεις στις τεχνικές και το σχεδιασμό των χώρων πρασίνου διεθνώς. Μια επαναστατική πρόταση, που δεν μπορεί παρά να κινήσει το ενδιαφέρον σας, είναι η κάθετη φύτευση. Αξίζει να τη δοκιμάσετε…

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της νέας αυτής πρότασης είναι το μουσείο «Quai Branly» στο Παρίσι, ένας χώρος που φιλοξενεί έργα τέχνης από πρωτόγονους πολιτισμούς των πέντε ηπείρων και βρίσκεται κοντά στον πύργο του Άιφελ. Ο αρχιτέκτονας Jean Nouvel, ο οποίος κέρδισε φέτος το αρχιτεκτονικό βραβείο Pritzker, συνεργάστηκε με το βοτανολόγο Patrick Blanc, που σχεδίασε την επένδυση της πρόσοψης του μουσείου με φυτά, δημιουργώντας έναν υπέροχο κάθετο κήπο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Πώς θα καλύψετε τους τοίχους με φυτά

● Ο πιο απλός τρόπος είναι να επενδύσετε τους τοίχους με αναρριχώμενα. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να έχετε στη διάθεσή σας χώμα, είτε στο έδαφος είτε σε δοχεία. Φυτεύετε αναρριχητικά που έχουν τη δυνατότητα να στηρίζονται μόνα τους (όπως ο κισσός ή ο παρθενόκισσος) ή υποβοηθούμενα από στηρίγματα και πλέγματα. Στους σκιερούς τοίχους, όπου μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα υγρασίας, προτιμήστε να φυτέψετε φυλλοβόλα φυτά, που το χειμώνα αφήνουν τον τοίχο γυμνό και εκτεθειμένο στην ακτινοβολία.

Συνέχεια

Αστυνομία Νερού θα ελέγχει την κατανάλωση των πολιτών


Ολοένα και μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα της ξηρασίας στο δυτικό ημισφαίριο του πλανήτη. Ιδιαίτερα οι περιοχές της Καλιφόρνιας και της Βραζιλίας πλήττονται εδώ και πάρα πολύ καιρό από τόσο μεγάλη ξηρασία, που έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως «επική», μετατρέποντας μεγάλες εκτάσεις σε σκηνικά αποκάλυψης.

Στο Σάο Πάολο το νερό σκέφτονται να το δίνουν με δελτίο, αύξησαν την τιμή για να μειώσουν την κατανάλωση, ενώ αντιμετωπίζουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, λόγω της μείωσης της στάθμης του νερού στα υδροηλεκτρικά φράγματα.
Συνέχεια

Φιλάς και εσύ τον σκύλο σου; Καλά κάνεις!


Η επαφή και κυρίως το φιλί του σκύλου μας μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσαν πως το σάλιο του σκύλου (όπως άλλωστε και του λύκου) περιέχει κάποια βακτήρια τα οποία μπορεί να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Συνέχεια

15 φωτογραφίες που δείχνουν πόσο επικίνδυνα και αιμοβόρικα είναι τα πίτμπουλ


‘Έτσι δεν είναι; Τα πίτμπουλ δεν είναι τα πιο άγρια, επικίνδυνα και αιμοβόρικα, μην πούμε και ανθρωποφάγα σκυλιά; Δεν είναι αυτά που κανείς δε θέλει να βλέπει στο σπίτι των φίλων του γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τους ορμήσουν και θα τους κόψουν φέτες αν πάνε για επίσκεψη; Δεν είναι αυτά που κατακρεουργούν παιδάκια για πλάκα όταν τα πάνε βόλτα; Δεν είναι αυτά που είναι γεννημένα δολοφόνοι και η ανατροφή που τους δίνουν οι «ιδιοκτήτες» τους είναι τελείως άσχετη με το πώς θα γίνουν όταν μεγαλώσουν;

Ε, αλίμονο, φυσικά και είναι. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις παρακάτω φωτογραφίες… :

Συνέχεια

Υπαίθριοι χώροι πρασίνου πάνω στις οικοδομές


Το πράσινο στις πόλεις μας  κατά γενική ομολογία είναι  παραμελημένο και πολύ λίγο. Το πραγματικό έδαφος εξαφανίζεται μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα, οικιστικές ανάγκες  δρόμους, και τα ελάχιστα αστικά κενά που απομένουν συνήθως καλύπτονται με σκληρά υλικά.

Η ανάγκη για χώρους πρασίνου (πράσινα δώματα)  είναι  μεγάλη  ώστε να υπάρχουν περιοχές χαλάρωσης, επαφής με την φύση και την πραγματικότητα που καταστρέφουμε. Αποδείχθηκε ότι η έλλειψη πρασίνου μειώνει και τις αξίες των ακινήτων, απαξιώνει περιοχές ενώ οι γειτονιές με πράσινο είναι περιζήτητες και με υπερδιπλάσιες αξίες . Πέρα από την αισθητική βελτιώνει το κλίμα μιας περιοχής, την ποιότητα του αέρα, μειώνει τον θόρυβο  και επενεργεί θετικά στην  υγεία των κατοίκων.

Συνέχεια

Πως να κάνετε βιολογικό λίπασμα από φακελάκια του τσαγιού


Γνωρίζατε ότι τα φακελάκια του τσαγιού που πετάτε μπορούν να αποτελέσουν άριστο βιολογικό λίπασμα για τα φυτά σας;

Διαδικασία :

Συνέχεια

ΣΟΚ: Εξαγωγές ζώων για τους… οίκους ανοχής τετραπόδων της Γερμανίας


Λιμενικές και αστυνομικές αρχές, καθώς και κτηνιατρικές υπηρεσίες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής ελέγχουν εξονυχιστικά το τελευταίο διάστημα τις μεταφορές ζώων συντροφιάς προς το εξωτερικό, αφού εκφράζονται φόβοι ότι πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για πειράματα, ή καταλήγουν ακόμα και σε οίκους ανοχής ζώων στη Γερμανία!

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες, αρκετές φορές οι Αρχές έχουν εμποδίσει είτε από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, είτε από το αεροδρόμιο του Αράξου, την έξοδο ζώων, που δεν συνοδεύονταν από τα παραστατικά που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Που τελικά καταλήγουν τα αδέσποτα ζώα, που μεταφέρονται μαζικά και χωρίς τα νόμιμα παραστατικά των αρμοδίων υπηρεσιών, προς το εξωτερικό;

Συνέχεια

Σκύλος στην παραλία: Τι ισχύει νομικά και… πρακτικά


Η παραμονή των σκύλων στις παραλίες είναι ένα θέμα το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει αρκετούς σε επιχειρηματικό, προσωπικό, πρακτικό και νομικό επίπεδο, μιας και το θέμα αφορά το νόμο και την εγκύκλιο δύο υπουργείων (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ναυτιλίας και Αιγαίου αντίστοιχα), που είναι σε πολλά σημεία αντιφατικά.

Συνέχεια

Venus: Η γάτα με την πιο μοναδική εμφάνιση στον κόσμο


Η Venus είναι μια πραγματικά μοναδική γατούλα με ένα πρόσωπο που βλέποντας τις φωτογραφίες νομίζεις πως είναι ψεύτικο, όμως υπάρχει στ’ αλήθεια.

 Η 5χρονη γάτα ταρταρούγα όχι μόνο έχει δυο διαφορετικού χρώματος μάτια (γενετική ανωμαλία γνωστή ως ετεροχρωμία), αλλά διαθέτει επίσης δυο εκ διαμέτρου αντίθετα χρώματα γούνας που χωρίζονται ακριβώς στο κέντρο του προσώπου της! Η σπάνια εμφάνιση της Venus, της έχει χαρίσει το παρατσούκλι «γάτα χίμαιρα» (ένας οργανισμός που αποτελείται από γενετικά ξεχωριστά κύτταρα).

Όπως είναι φυσιολογικό, η Venus έχει αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό θαυμαστών και μόνο στο Facebook έχει πάνω από 175.000 fans.

Συνέχεια

Η επίδραση των ασύρματων wi-fi δικτύων στα φυτά


5 δεκαπεντάχρονες από τη Δανία απέδειξαν ότι τα φυτά δε μεγαλώνουν κοντά σε router με Wi-Fi

Δεκαπεντάχρονοι μαθητές γυμνασίου στη Δανία, σχεδίασαν και περάτωσαν επιστημονικό πείραμα για να εξετάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων στα φυτά. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν.

Πέντε δεκαπεντάχρονες νεαρές από τη Δανία δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι όταν κοιμόνταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα. Συνέχεια

Μάστιγα οι εγκαταλείψεις κατοικίδιων ζώων – Συγκλονιστικό video


Από τη μια η οικονομική κρίση από την άλλη πλευρά η έλλειψη παιδείας στη χώρα μας και η αντιμετώπιση των κατοικίδιων ως πραγμάτων ή παιχνιδιών έχει οδηγήσει σε εκτόξευση τα περιστατικά εγκατάλειψης ζώων από τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία φιλοζωικών οργανώσεων τα περιστατικά εγκατάλειψης ξεπερνούν τα 80.000 ετησίως με την πλειονότητα των περιστατικών να καταγράφονται κατά τους θερινούς μήνες.

Μια από τις αιτίες είναι η απόκτηση κατοικίδιου ζώου ως δώρου με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να μην έχει συναίσθηση της ευθύνης που συνεπάγεται η φροντίδα του.

Συχνά οικογένειες που απέκτησαν ένα ζώο ως δώρο, στη συνέχεια το βαρέθηκαν και το εγκατέλειψαν.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία εγκατάλειψη μεγάλου αριθμού κατοικίδιων παρατηρείται και στα εισαγόμενα ζώα ράτσας από Pet shop, εισαγωγείς και το κύκλωμα των παράνομων εκτροφέων, οι οποίοι παρατούν στο δρόμο τα απούλητα κουτάβια όταν αυτά πλέον μεγαλώσουν.

—Εκρηκτικό πρόβλημα

Συνέχεια

Φυτά που χρειάζονται λίγη συντήρηση


Για όσους έχουν λίγο χρόνο αλλά επιθυμούν να απολαμβάνουν ώρες χαλάρωσης στον κήπο, στη βεράντα και στο μπαλκόνι, κοντά στο δροσερό περιβάλλον που δίνουν τα φυτά, ακολουθούν προτάσεις για καλλωπιστικά φυτά που έχουν μικρές απαιτήσεις συντήρησης!

Aμπέλια Abelia x grandiflora, Caprifoliaceae
Ημιαειθαλής θάμνος με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης. Σε ύψος φτάνει 1-1,5m και ανθίζει από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο. Αναπτύσσεται στα περισσότερα εδάφη και δεν Gαπαιτεί κλάδεμα. Δεν είναι πολύ ανθεκτικό στο κρύο και χρειάζεται προστασία από τους ανέμους. Η καλλωπιστική του αξία οφείλεται στην πλούσια ανθοφορία του, στο κοκκινωπό χρώμα των βλαστών και στο ντελικάτο φύλλωμα.

Συνέχεια

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό». Οι παραλίες είναι δημόσιο αγαθό! (βίντεο)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

240 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ

Αθήνα, 19/6/2014

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την ανάγκη προστασίας του από μελλοντική εντατική εκμετάλλευση.

Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, με χορηγούς τους αιγιαλούς της Αττικής και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα και θα ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

Συνέχεια

Χημικά Συρίας: παρεμβάσεις από την Κρήτη μέχρι τα Κύθηρα – Ψήφισμα από τους “σοφούς” της Βουλής


Εντείνονται οι πιέσεις φορέων και τοπικών κοινωνιών προς την κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί έστω και στο παρά πέντε η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα.

Στην Κρήτη πραγματοποιείται συνάντηση φορέων στις Μοίρες Ηρακλείου, τα Κύθηρα ζητούν ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ σε παρέμβαση προχώρησε και η ένωση πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών.

—Συνάντηση στην Κρήτη

Συνάντηση πραγματοποιούν αύριο στις 7.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Φαιστού στις Μοίρες φορείς που αντιδρούν στην καταστροφή των χημικών της Συρίας.

Ειδικότερα, τη συνάντηση συνδιοργανώνουν η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή κατά των χημικών της Συρίας, μετά από πρωτοβουλία του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς, το Σύλλογο Ψαράδων του Κόκκινου Πύργου και τον Σύλλογο Αλιέων του Λέντα.

Συνέχεια