Έρχονται οι ”τρισδιάστοι” άνθρωποι;


Ένα από τα πιο γνωστά εφέ στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών ήταν τα ολογράμματα με την τρισδιάστατη απεικόνιση του ανθρώπου.Ερευνητές από την Αμερική, όμως, υποστηρίζουν ότι εν τέλει ίσως δεν είναι μονάχα αποκυήματα της επιστημονικής φαντασίας!

Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου της Αριζόνα υποστηρίζει ότι επινόησε ένα σύστημα που μπορεί να εμφανίζει σε άλλο σημείο και σε ζωντανό χρόνο το ολόγραμμα κάποιου ανθρώπου!

Μάλιστα παρουσίασαν και ένα σύστημα που αν και απέχει πολύ από το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμούν να δημιουργήσουν έδωσε κάποια ψήγματα του «τι έπεται».

Η συσκευή θα λειτουργεί χάρη σε μία πλαστική οθόνη που -με τη βοήθεια 16 καμερών- θα καταγράφει σε τρισδιάστατη μορφή εικόνες ανθρώπων (ή αντικειμένων) από πολλές οπτικές γωνίες ανά 2’’, ενώ στη συνέχεια θα αποστέλλονται. οι πληροφορίες σε άλλον υπολογιστή. Και το σπουδαιότερο; Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι ερευνητές, «δεν θα χρειάζονται ειδικά γυαλιά για να δει κάποιος τα ολογράμματα».

«Θα επανέλθουμε με βελτιώσεις έστω και αν μας πάρει κάποιο χρόνο. Και για να φτιάξουμε πιο αποτελεσματικά λέιζερ θα χρειαστεί χρόνος. Σε περίπου δύο με τρία χρόνια, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δοκιμάσουμε τις νέες πτυχές» δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Νάσερ Πέιγκαμπάριαν του Κολεγίου Οπτικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Αριζόνα


http://www.star.gr/perierga/67095/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s