Πρέπει να είμαστε σιωπηλοί ?


Κάποτε ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει πως «Νέος θα πει να επιχειρείς να γκρεμίσεις τον κόσμο και να έχεις το θράσος να θες να οικοδομήσεις καινούριο, καλύτερο..».

Πολλές εικόνες σχηματίζονται μέσα στο μυαλό μου…! Προσπαθώ να σκεφτώ τον τελευταίο νέο που επιχείρησε να γκρεμίσει τον κόσμο και να δώσει μια νέα οπτική! Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι …! Το μυαλό μου πάει στους νεαρούς , φοιτητές και αγωνιστές του Πολυτεχνείου που με την συμβολική τους κίνηση έδωσαν νέο χρώμα και άνοιξαν την πόρτα σε μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (άσχετο αν μερικοί από αυτούς εξαργύρωσαν τους αγώνες με κρατικοδίαιτες θέσεις και παχυλούς μισθούς)..

Το μυαλό μου πάει ακόμα πιο πίσω στους Γάλλους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι παρακινούν και τους Γάλλους εργαζόμενους να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν διεκδικώντας αλλαγές στις κοινωνικές δομές και αξίες, απαιτώντας ισότητα, κοινωνικά δικαιώματα και σεξουαλική απελευθέρωση..

Πηγαίνοντας αρκετά χρόνια πριν, ένας νέος με τρομερή διορατικότητα ,διαίσθηση και έμφυτο ταλέντο , στα 26 του χρόνια διατυπώνει τη «ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», ανατρέποντας πολλά και ανοίγοντας νέους δρόμους για την Επιστήμη..Είναι ο Α.Einstein..

Κανείς δεν μπορεί επίσης να αγνοήσει τη συμβολή της Γουόριν Ντίρι που σημαίνει « Το λουλούδι της Ερήμου», η οποία ήταν η πρώτη Μουσουλμάνα γυναίκα που βρήκε το θάρρος να εκθέσει δημοσίως τον ακρωτηριασμό που υπέστη στα πεντέμισι χρόνια της και να καταστεί σύμβολο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού σκοταδισμού και της βίας.

Δεν είμαι σίγουρη αν έχουμε έναν Einstein ή μια Γουόρεν Ντίρι ή αν έχουμε πολλούς καλύτερους..

Δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε έναν Einstein ή αν η εποχή μας τον χρειάζεται…

Δεν είμαι σίγουρη αν οι νέοι της εποχής μου επιχειρούν να γκρεμίσουν τον κόσμο (για τον οποίον παραπονιούνται ), ούτε σίγουρη είμαι αν έχουν τη διάθεση να οικοδομήσουν κάτι καινούριο ή καλύτερο..

Δεν είμαι σίγουρη αν αντιδρούν και προς ποια κατεύθυνση, αν αγωνίζονται επί της ουσίας, αν προσπαθούν να βάλουν το χέρι τους για να επέλθει μια σημαντική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος μας…

Είμαι πάντως σίγουρη για τα αυξημένα ποσοστά των νέων ανθρώπων που βλέπουν τηλεόραση, για τα μειωμένα ποσοστά των νέων στη συμμετοχή στα κοινά του τόπου ,για την αυξημένη αποχή τους από τις κάλπες, για τα μειωμένα ποσοστά στην ανάγνωση βιβλίων…

Είμαι σίγουρη για τη μεγάλη επιτυχία του Facebook, καθώς και των άλλων κοινωνικών μέσων δικτύωσης, για την επιτυχία του Big Brother και οποιουδήποτε talent show , για την επιτυχία των μη ουσιαστικών και πρόχειρων σχέσεων ….

Ίσως αντιδρούμε εμείς οι νέοι, αλλά μάλλον μη αποτελεσματικά…

http://www.clevernews.gr/myclevernews/2107-must-be-silent.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s