Μήπως φλερτάρει συνεχώς μπροστά σας;


Μήπως φλερτάρει συνεχώς μπροστά σας;

από stavriniki.liontari

 

Το φλερτ δεν είναι κακό, είναι ένας τρόπος για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση μας ανεβάζει τη διάθεσή μας. Με το φλερτ  νιώθουμε ποθητοί, νιώθουμε σέξι, νιώθουμε καλά. Είναι όμορφο να βλέπεις ότι αρέσεις. Η ανταπόκριση είναι αυτό που ανεβάζει την ψυχολογία. Κανείς δεν είναι αυτάρκης.

Το φλερτ δεν είναι απιστία

Όλοι φλερτάρουν. Είναι ένα παιχνίδι. Μια διαδικασία που δεν είναι απαραίτητο να έχει και συνέχεια. Ένας διάλογος βλεμμάτων, έξυπνες ατάκες, χαμόγελα. Τονωτικές ενέσεις της ψυχολογίας, της διάθεσης, της φιλαρέσκειας. Σχεδόν το έχουμε ανάγκη. Όλοι. Ακόμα και οι δεσμευμένοι.

Το φλερτ μπορεί να είναι αθώο. Δεν προϋποθέτει σεξ. Άρα, δεν θεωρείται απιστία. Είναι απλά ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας που εμπεριέχει το κοπλιμένο, την κολακεία, το παιχνίδισμα. Δεν είναι κακό.

Η συνεχής  δίψα για φλερτ σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα

Αν κάποιος ή κάποια το κάνει συνέχεια, αν διψάει για συνεχή φλερτ, τότε σημαίνει ότι η αυτοπεποίθησή του είναι πολύ πεσμένη και έχει ανάγκη να την ανεβάσει. Όταν όμως  η αυτοπεποίθηση εξαρτάται από την ανταπόκριση των άλλων και μόνο, τότε μιλάμε για κόμπλεξ που σαφώς δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Σε περίπτωση τώρα που  ο σύντροφός σας  φλερτάρει συνέχεια και το κάνει μπροστά σας πρέπει να γνωρίζετε  πως δείχνει πως δεν σας  σέβεται. Δεν τον απασχολούν τα συναισθήματά σας  τόσο ώστε να συγκρατηθεί. Δείχνει επίσης επιθετικότητα που πηγάζει συνήθως από βαθύτερα προβλήματα στη σχέση.

Αν το κάνει και συνέχεια δε, τότε σας  υποτιμά δημοσίως, σας  εξευτελίζει με τον δικό του τρόπο, δεν σας  υπολογίζει και αυτός είναι ο τρόπος να σας  “τιμωρεί”, να εξωτερικεύει το θυμό του για κάτι που τον ενοχλεί και τον θυμώνει.

Αφού είναι μαζί σας σημαίνει πως εσάς προτιμά, αφού με εσάς είναι και με εσάς  μένει. Αλλά φλερτάρει… το πιθανότερο είναι να προσπαθεί να σας μειώσει γιατί για κάποιο λόγο νιώθει κατώτερος. Κι έτσι βρίσκει αυτόν τον τρόπο να σας μειώσει και να σας  “βασανίσει”.

Μάθετε πως πρέπει να αντιδράτε σε τέτοιες  περιπτώσεις !

Οι φωνές και οι υστερίες, οι έντονες σκηνές ζηλοτυπίας δεν οδηγούν πουθενά. Το αντίθετο μάλιστα. Χάνεις το δίκιο σου, αν επιτεθείς.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το συζητήσετε. Να τον ρωτήσετε ήρεμα: γιατί το κάνει αυτό, γιατί φλερτάρει. Ή να τον ρωτήσετε πως θα ένιωθε αν κάνατε εσείς  το ίδιο.

Μην αρχίσετε να τον κατηγορείτε. Μην τον βάζετε σε θέση άμυνας. Δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Βάλτε τα όριά σας . Εξηγήστε του ότι σας  ενοχλεί, ότι σας  στεναχωρεί, ότι σας  φέρνει σε δύσκολη θέση και σας ταπεινώνει.  Αν ξανασυμβεί και δεύτερη φορά, υπενθυμίστε του το. Ξαναπέστε του ότι σας  ενοχλεί, ότι δεν σας αρέσει  ήρεμα όμως. Ρωτήστε τον γιατί νιώθει την ανάγκη να σας μειώνει.

Οι εντάσεις θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα και μπορεί να χάσετε το παιχνίδι. Πάνω από όλα ηρεμία αν θέλετε να βγάλετε μια άκρη.

Αν βλέπετε πως δεν αλλάζει τίποτα τότε λυπάμαι που σας το λέω αλλά ίσως το γυαλί ράγισε και ήρθε η στιγμή να δώσετε τέλος σε μια τέτοια σχέση.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s