Ο mr Perfect, έρχεται μετά από πόσους άντρες;


Ο mr Perfect, έρχεται μετά από πόσους άντρες;

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η λύση στο αιώνιο ερώτημα «μ’αγαπά, δεν μ’αγαπά», βρίσκεται στα Μαθηματικά και συγκεκριμένα στην «εξίσωση του έρωτα»!

Δημιουργός της είναι η κυρία Clio Cresswell. Είναι καθηγήτρια μαθηματικών στο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Σίντνεϊ, και συγγραφέας του βιβλίου «Τα Μαθηματικά και το Σεξ». Μιλώντας στην Όλγα Τάντου, αποκάλυψε μετά από πόοσυς άντρες γνωρίζει μία γυναίκα τον Mr Perfect!

Μετά από πόσους «πρώην» θα βρεις την αιώνια αγάπη;

Ο.Τ.: Πολλές γυναίκες που είναι μόνες τους αναρωτιούνται «πόσους βατράχους θα πρέπει να φιλήσουν, μέχρι να συναντήσουν τελικά τον πρίγκιπά τους.». Είστε ένας από τους λίγους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι απαντήσεις σε τέτοια ρομαντικά διλήμματα μπορούν να βρεθούν στους αριθμούς.

Clio Cresswell: Ναι, βέβαια. Μπορεί κανείς να δείξει μέσα από αυστηρά μαθηματικά, ότι αν κάποια έχει δώδεκα βατράχους, τότε επιλέγει τον αμέσως καλύτερο μετά από αυτούς. Έτσι οι δώδεκα χρησιμοποιούνται σαν εξεταζόμενες περιπτώσεις. Δηλαδή βρίσκεις αρχικά τον καλύτερο από αυτούς τους δώδεκα, και μετά επιλέγεις τον αμέσως καλύτερο για εσένα μετά από αυτόν. Άρα, ο επόμενος καλύτερος θα μπορούσε να είναι ο 14ος ή ο 105ος. Εξαρτάται από τι βρίσκεις ελκυστικό σε αυτούς τους πρώτους δώδεκα, και αυτό σου δίνει μία πιθανότητα μεγαλύτερη από 75% να επιλέξεις τον σωστό πρίγκιπα.

Ο κανόνας των δώδεκα συντρόφων!

Ο.Τ.: Όποιος λοιπόν εφαρμόσει τον «κανόνα των δώδεκα» έχει 75% πιθανότητα να βρει κάποιον με τα προσόντα που επιθυμεί. Αλλά αυτό το άτομο δεν μπορεί να στηριχτεί στα μαθηματικά για να προσδιορίσει αυτά τα προσόντα, σωστά; Θα πρέπει να φτιάξει μόνος του τη λίστα με τα κριτήρια.

Clio Cresswell: Πολύ σωστά. Και αυτή ακριβώς είναι και η ομορφιά τους, γιατί τα μαθηματικά δεν δίνουν μία συνταγή, αλλά παρέχουν στον καθένα υποδείγματα, τύπους που μπορεί να εφαρμόσει στον πραγματικό κόσμο και εξαρτάται πλέον από το άτομο, πώς θα εφαρμόσει τα συγκεκριμένα υποδείγματα. Και πάλι δηλαδή θα πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μόνος του τι θέλει, τι προσόντα επιθυμεί, όπως επίσης και ο σύντροφος του θα πρέπει να αποφασίσει ποιά προσόντα είναι σημαντικά για εκείνον.

Ο.Τ.: Με αυτούς τους 12 συντρόφους θα πρέπει να έχει αναπτύξει κανείς ερωτικές σχέσεις ή δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αρκεί και μόνο ο ρομαντισμός;

Clio Cresswell: Αυτό και πάλι εξαρτάται από το άτομο. Εκείνος αποφασίζει τι είναι σημαντικό για τον ίδιο. Αν είναι σημαντικό το σεξ, τότε ναι, ας προχωρήσει. Αλλά αν δεν είναι τόσο σημαντικό το σεξ σε μία σχέση για τον ίδιο, τότε όχι. Εξαρτάται επομένως και πάλι από τον ίδιο τι θα αποφασίσει. Τα μαθηματικά δεν λένε τι είναι σωστό και τι λάθος. Απλώς δείχνουν υποδείγματα, τύπους για το πώς λειτουργούν τα πράγματα.

Τα μαθηματικά είναι παντού: ακόμη και στο σεξ!

Ο.Τ.: Και μία προσωπική ερώτηση τώρα. Εφαρμόζετε η ίδια τον «κανόνα των δώδεκα» τον οποίο διακηρύσσετε;

Clio Cresswell: Τον εξασκώ… είναι ενδιαφέρον… είχα περισσότερους από δώδεκα συντρόφους. Η εξίσωση με έκανε να συνειδητοποιήσω, ή για να το πω καλύτερα, αυτό που μου έδειξε ήταν πως συνάντησα κάποιον στη ζωή μου με τον οποίο θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη, πάρα πολύ ευτυχισμένη, αλλά τότε δεν ήμουν έτοιμη να «νοικοκυρευτώ».

Ο.Τ.: Έχετε έρθει να ανατρέψετε στερεότυπα με το να υποστηρίζετε ότι το σεξ είναι μια υψηλά μαθηματική υπόθεση. Εν κατακλείδι, ποιά από τις δύο ακόλουθες φράσεις πιστεύετε ότι είναι πιο ακριβής: το σεξ είναι παντού, ακόμη και στα μαθηματικά; Ή θα έπρεπε να είναι: Τα μαθηματικά είναι παντού, ακόμη και στο σεξ;

Clio Cresswell: Τα μαθηματικά είναι παντού, ακόμη και στο σεξ!

Πηγή: http://www.pyles.tv

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο mr Perfect, έρχεται μετά από πόσους άντρες;

  1. «Clio Cresswell: Τα μαθηματικά είναι παντού, ακόμη και στο σεξ!» — ξεκαθαρη περιπτωση ανοργασμικιας ορκας η κυρια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s