Ο οργασμός, στα όνειρά μας!


Ο οργασμός, στα όνειρά μας!

Μια έρευνα στον Καναδά απέδειξε πως άνδρες και γυναίκες ονειρεύονται στον ίδιο βαθμό το αντίθετο φύλο.
Περίπου το 8 % των καθημερινών αναφορών στα όνειρα και από τα δύο φύλα περιέχουν κάποια μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας, σύμφωνα με μια μελέτη ερευνητών από το πανεπιστήμιο της ψυχολογίας του Μόντρεαλ και τον καθηγητή Antonio Zadra . . .

Ο Dr Zadra σε περισσότερες από 3.500 περιπτώσεις αναφορών σχετικά με τα όνειρα εξετάζοντας άνδρες και γυναίκες διαπίστωσε ότι :
Ο πιο κοινός τύπος σεξουαλικού περιεχομένου στο όνειρο, ήταν η αυτή καθ’ εαυτή σεξουαλική επαφή, την οποία ακολούθησαν σεξουαλικές προτάσεις φανταστικά γαλλικά φιλιά καθώς επίσης και ‘’masturbation’’.

Και άλλες αποκαλύψεις σε σχέση με τα όνειρα:
• Και οι άνδρες και οι γυναίκες εξέθεσαν βιωματικές ονειρικές και οργασμικές εμπειρίες σε ποσοστό 4% στα όνειρά τους.
• Οι γυναίκες ανέφεραν ότι οι οργασμοί ολοκληρώθηκαν και από άλλα άτομα που συμμετείχαν ενεργά στο 4% των ονείρων τους.
• Αντίθετα, οι άνδρες δεν εξέθεσαν άλλους χαρακτήρες που συμμετείχαν στους οργασμούς στα όνειρά τους.
• Οι τρέχοντες ή προηγούμενοι σύντροφοι προσδιορίστηκαν σε 20% των σεξουαλικών ονείρων των γυναικών, έναντι 14% για τους άνδρες.
• Οι celebrities όπως οι αστέρες κινηματογράφου και οι πολιτικοί ήταν δύο φορές περισσότεροι στο αντικείμενο του πόθου των σεξουαλικών ονείρων των γυναικών, ενώ οι άνδρες ήταν επίσης δύο φορές περισσότεροι στην έκθεση περισσοτέρων του ενός περτενέρ.
• «Οι διαφορές που παρατηρήθηκαν στα δύο φύλα μπορούν να είναι ενδεικτικές των διαφορετικών αναγκών, της εμπειρίας, των επιθυμιών και των τοποθετήσεων όσον αφορά τη σεξουαλικότητα», αποφαίνεται ο Dr Zadra.

Σε μια παρόμοια μελέτη που πραγματοποιήθηκε περίπου 40 χρόνια πριν, είχε διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες ανέφεραν ποσοστιαία λιγότερα σεξουαλικά διαγραμμισμένα όνειρα από τους άνδρες, προτρέποντας τους επιστήμονες να συμπεράνουν πως οι γυναίκες είχαν μειωμένη επιθυμία για το αντίθετο φύλο.

Τα πρόσφατα συμπεράσματα μπορούν να βεβαιώσουν ότι οι γυναίκες ήταν απλά πάρα πολύ σεμνές, για να παραδεχτούν ότι είχαν τόσο έντονη σεξουαλικότητα.
Η μελέτη βασίστηκε στις συνεντεύξεις όσων συμμετείχαν και κατέγραψαν τα όνειρά τους για μία περίοδο δύο έως τεσσάρων εβδομάδων.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s