Η Deutsche Bank αποκτά τον έλεγχο της Postbank …Μεγάλο βήμα για την ώθηση της τραπεζικής λιανικής της


Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Παρασκευή πως αύξησε το μερίδιό της στην Postbank σε πάνω από 51% από 30% που ήταν μέχρι τώρα και αφού οι επενδυτές που κατείχαν το 21% που εξαγοράστηκε δέχθηκαν την προσφορά της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας για 25 ευρώ ανά μετοχή της Postbank.

Postbank

Η εξαγορά όλης της Postbank, μαζί με το κόστος αγοράς του αρχικού 30%, αναμένεται να κοστίσει στην Deutsche Bank τουλάχιστον 6,3 δισ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή επιτρέπει στον γερμανικό χρηματοπιστωτικό γίγαντα να προσθέσει 14 εκατομμύρια πελάτες λιανικής στην υφιστάμενη πελατειακή της βάση των περίπου 10 εκατομμυρίων πελατών. Θα προσθέσει επίσης 1100 υποκαταστήματα στο δίκτυο της Deutsche Bank, με συνέπεια το σύνολο των υποκαταστημάτων να ανέλθει σε 2.900 μόνο στη Γερμανία.

«Στο μέλλον ο όμιλος της Deutsche Bank Group θα έχει πιο σταθερά έσοδα και πιο ισορροπημένο μείγμα κερδών» δήλωσε ο Josef Ackermann, πρόεδρος του δ.σ. της τράπεζας.

Η Deutsche Bank αντλεί το 80% των κερδών της από την επενδυτική τραπεζική και είναι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σε περιουσιακά στοιχεία. Τον περασμένο μήνα ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη πώληση μετοχών που έγινε ποτέ με στόχο τη χρηματοδότηση αυτής της εξαγοράς και την αύξηση των αποθεμάτων της ενόψει των αυστηρότερων κεφαλαιακών ρυθμίσεων.

http://www.enet.gr


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s