Ο έρωτας δεν είναι θέμα… φερομονών Καραμήτσου Ελένη


Μέχρι σήμερα θεωρούνταν το κλειδί στην ερωτική έλξη ανάμεσα στα δύο φύλα. Σήμερα, ερευνητής υποστηρίζει πως οι φερομόνες, αυτά τα μυστηριώδη χημικά στοιχεία που… πυροδοτούν την έλξη, απλώς δεν υπάρχουν!

Ο Richard Doty του Penn State Πανεπιστημίου, της Ιατρικής Σχολής όπως δημοσιεύει η Daily Mail υποστηρίζει πως τα θηλαστικά, σε αντίθεση με τα έντομα, δεν εκλύουν χημικές ουσίες που μπορεί να προσελκύσουν ένα άλλο θηλαστικό. Ο Doty δεν πιστεύει πως μία και μόνο χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει αλλαγή συμπεριφοράς σ’ ένα θηλαστικό του ίδιου ή διαφορετικού είδους. Η αντίληψη ότι κάποιες μυστηριώδεις χημικές ουσίες «ανάβουν φωτιές» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, που καθοδηγούνται από τη μυρωδιά και τις μύτες τους προτού ακόμη χτυπήσει έντονα η καρδιά τους, στηρίζεται από τα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Ο Doty έχει περάσει ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να απομυθοποιήσει την επίδραση των φερόμενων: «Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι οι φερομόνες πράγματι υπάρχουν, είναι μέρος της ανάγκης τους να πιστεύουν στο άγνωστο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν πέρα από τα ήδη γνωστά, πέρα από τις αισθήσεις και τις αντιλήψεις μας».

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=28779&catID=19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s