Η wiki-διαρροή συνεχίζεται με λίστα ευαίσθητων τοποθεσιών


Με αποκάλυψη λίστας ιδιαιτέρως σημαντικών περιοχών για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ξαναχτύπησε το WikiLeaks.

Ειδικότερα, το WikiLeaks δημοσίευσε ένα μυστικό κατάλογο με ευαίσθητες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα ήθελαν να προστατεύσουν από τρομοκρατικές επιθέσεις, διότι μία απώλειά τους, σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ, «θα επηρέαζε σε σημαντικό βαθμό» την αμερικανική ασφάλεια.

Το έγγραφο με ημερομηνία 2009 καλεί τους Αμερικανούς διπλωματικούς αντιπροσώπους να καταγράψουν τις υποδομές και τις εταιρείες σε όλον τον κόσμο «των οποίων η απώλεια θα επηρέαζε σε σημαντικό βαθμό την δημόσια υγεία, την οικονομική ασφάλεια και εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ«.

Στον κατάλογο, που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (5/12) και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από χώρες, περιλαμβάνονται υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνίας, λιμάνια, ορυχεία και φαρμακευτικές εταιρείες που παρασκευάζουν σημαντικά σκευάσματα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διαρροές στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα το WikiLeaks.

Mια εταιρεία κατασκευής αντιδότων για τσιμπήματα φιδιών στην Αυστραλία και ένα μια φαρμακοβιομηχανία που ειδικεύεται στην παραγωγή ινσουλίνης στη Δανία είναι μεταξύ των αμερικανικών ευαίσθητων στρατηγικών τοποθεσιών που δίνονται στη δημοσιότητα.

Άλλη ευαίσθητη τοποθεσία είναι και ο αγωγός αερίου Nadym στη δυτική Σιβηρία, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη εγκατάσταση φυσικού αερίου στον κόσμο. Ωστόσο σε καμία από αυτές τις τοποθεσίες δεν δίνονται πληροφορίες για τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν.

http://www.cosmo.gr/News/300165.html

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η wiki-διαρροή συνεχίζεται με λίστα ευαίσθητων τοποθεσιών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s