«Πράσινες» ενέργειες από τους φορείς της Θεσσαλονίκης


Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος αποφάσισαν σήμερα την ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο την πράσινη ανάπτυξη στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κοινές αυτές δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, στην πράσινη ενέργεια, στο ενιαίο σύστημα ανακύκλωσης και στη δενδροφύτευση. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα παροχής υπηρεσιών, από το πανεπιστήμιο προς το δήμο της Θεσσαλονίκης, που αφορούν στα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης . . .
Οι κ.κ. Μπουτάρης και Μυλόπουλος συζήτησαν επίσης την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας για την κοινωνική σίτιση, που μπορεί να προσφέρει το πανεπιστήμιο σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με τη χρηματοδότηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και τη συνεργασία για την αξιοποίηση του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Ακόμη, αποφάσισαν τη δημιουργία Ομίλου Σκέψης και Προβληματισμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και τη συνεργασία πανεπιστημίου και δήμου για τη λειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου και τηλεόρασης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s