Κλείδωσε χθες η επιμήκυνση του δανείου


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο (δεξιά) με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου χθες στις Βρυξέλλες (ΑΡ/GΕΕRΤ VΑΝDΕΝ WΙJΝGΑΕRΤ) 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο (δεξιά) με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου χθες στις Βρυξέλλες (ΑΡ/GΕΕRΤ VΑΝDΕΝ WΙJΝGΑΕRΤ)

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ «Κλείδωσε» χθες στις Βρυξέλλες η απόφαση για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ προς τη χώρα μας στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου , ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Λ. Παπαδήμο .

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα στην Αθήνα και από τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ ΣτροςΚαν , ο οποίος θα μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες. Χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους λίγο μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «θα πρέπει να αποδοθεί φόρος τιμής στο έργο που έχει επιτελέσει η ελληνική κυβέρνηση για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας». Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου απόσβεσης των δανείων της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα είπε ότι βρίσκεται στη φάση της «ρύθμισης των τεχνικών λεπτομερειών». Από ελληνικής πλευράς ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα διέρχεται μια δύσκολη φάση» και ζήτησε από τον κ. Μπαρόζο να επιταχυνθούν οι εκταμιεύσεις των κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=371681&dt=07/12/2010#ixzz17QpougxH

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s