Μυστικά των ανδρών που δεν θα ήθελαν να τα γνωρίζουν οι γυναίκες


Μυστικά των ανδρών , που δεν θα ήθελαν να τα γνωρίζουν οι γυναίκες

Κάπου στις αρχές της δεκαετίας των ‘00s ήταν, αν θυμόμαστε καλά, που έκανε την εμφάνισή της μία new age θεωρία, σύμφωνα με την οποία –και κόντρα στους τόνους μελανιού και τις χιλιετίες τηλεοπτικού χρόνου που είχαν…σπαταληθεί στο 90s δόγμα «άνδρες από τον .Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη»– οι άνδρες και οι γυναίκες δεν ήταν πια και «τόσο» διαφορετικοί όσο πιστεύαμε.

Μιλούσε για κοινούς παρονομαστές στον τρόπο σκέψης, κοινά εγκεφαλικά πεδία, κοινή αντίληψη και άλλα τέτοια αισιόδοξα. Αν δεν τη θυμάστε, είναι γιατί πολύ γρήγορα καταρρίφθηκε, από σύγχρονες έρευνες που αποδείκνυαν για άλλη μια φορά αυτό που γνωρίζαμε ήδη από τα 90s –ίσως και πιο πριν– αλλά ήταν πολύ απαισιόδοξο για να αποδεχτούμε έτσι αμαχητί: ότι δε θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε ποτέ.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε. Ούτε ότι θα σταματήσουμε να διαβάζουμε συμπεράσματα ερευνών, και να μελετάμε επιστημονικές αναλύσεις που επιχειρούν να χαρτογραφήσουν την terra incognita που λέγεται ανδρικός τρόπος σκέψης. Δέκα από αυτά ακολουθούν, προς γνώση και… προσπάθεια έστω συμμόρφωσης.

Μυστικό 1: Δεν «πιάνει» κανένα υπονοούμενο
Τόνοι μελανιού έχουν σπαταληθεί ανά τις δεκαετίες από τα γυναικεία περιοδικά για αυτό το ζήτημα, κι όμως για κάποιο λόγο οι αναγνώστριές τους αρνούνται να το καταλάβουν. Τα υπονοούμενα, περιλαμβανομένων εκείνων που εσείς και όλες οι φίλες σας θεωρείτε προφανέστατα, για κάποιο λόγο ξεπερνούν τον ανδρικό εγκέφαλο. Ο τόνος της φωνής σας, οι εκφράσεις του προσώπου σας, η στάση του σώματος, ακόμη κι ένα υπονοούμενο που εκφράζεται με λέξεις, είναι πράγματα που δεν θα γίνουν ποτέ αντιληπτά από έναν άνδρα. Ο λόγος για αυτό δεν είναι κάποια διαφορά στον δείκτη νοημοσύνης, όπως αρέσκονται να πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά το απλούστατο γεγονός ότι οι άνδρες έχουν συνηθίσει να λένε αυτό που εννοούν και να εννοούν αυτό που λένε. Το ίδιο περιμένουν από τον συνομιλητή τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες που αναζητούν συνήθως τα νοήματα πίσω από τις λέξεις και όχι σε αυτές. Πού καταλήγουμε λοιπόν; Όταν θέλετε να πείτε κάτι, απλά πείτε το. Καμία άλλη μέθοδος δεν θα πιάσει.

Μυστικό 2ον: Θα μιλήσει για συναισθήματα –αλλά θα το κάνει έμμεσα
Όσες έχουν ακούσει έστω και έναν straight άνδρα από τον κοινωνικό τους περίγυρο να ξεκινά μια πρόταση με ρήματα όπως τα αισθάνομαι/ νιώθω/ φοβάμαι, μπορούν να ελπίζουν και σε ένα Τζόκερ κάποια στιγμή στη ζωή τους. Οι άνδρες –εξαιτίας της ανατροφής τους/ της κακούργας κοινωνίας/ του ορθολογικού τρόπου με τον οποίο σκέφτονται– πολύ, μα πολύ, δύσκολα θα πάρουν την πρωτοβουλία να μιλήσουν για συναισθήματα με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε μια γυναίκα. Αν, όμως, παρακινηθούν από έμμεσες ερωτήσεις (με την έμφαση στο έμμεσες) του τύπου «τι σκέφτηκες την πρώτη φορά που με είδες;» ή «τι θα έκανες σε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο;» θα σας αποκαλύψουν πολλά για τα συναισθήματά τους –αρκεί να μπορέσετε να αποκωδικοποιήσετε την απάντηση. Όχι, με το «τι αισθάνεσαι για μένα;» δεν πάτε πουθενά.

Μυστικό 3ον: Προτιμά να εκφράζει την αγάπη του με πράξεις
Κάτι είχαμε καταλάβει. Κάθε φορά που ο σύντροφός σας προσφέρεται να πάει το αμάξι σας για σέρβις, να επιδιορθώσει τη βρύση που στάζει ή σε extreme περιπτώσεις να πλύνει τα πιάτα, δεν το κάνει για να εκτονώσει κάπου τη συσσωρευμένη του ενέργεια, αλλά γιατί προτιμά να εκφράσει την αγάπη του με πράξεις, και όχι με λόγια. Θεωρεί, μάλιστα, πως έτσι, κάνοντας τον κόσμο γύρω σας λίγο καλύτερο, θα «περάσει το μήνυμα» ότι σας αγαπά καλύτερα απ’ ότι αν σας το έλεγε. Ναι, το χάος ανάμεσα στον ανδρικό και τον γυναικείο τρόπο σκέψης θα παραμείνει αγεφύρωτο ανά τους αιώνες.

Μυστικό 4oν: Πραγματικά σε ακούει
Όταν μια φίλη σας μιλά, εσείς παρεμβάλλετε ένα σχόλιο –έστω κι αν πρόκειται για ένα απλό «ναι» ή για ένα επιφώνημα θαυμασμού ή απορίας– ανά δυο-τρεις φράσεις. Το ίδιο κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Οι άνδρες, από την άλλη, δεν δηλώνουν την προσοχή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο όσο εσείς μιλάτε, με αποτέλεσμα να νομίζετε πως δεν σας ακούν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρεξήγηση από καταβολής κόσμου. Σας ακούν, απλά περιμένουν να ολοκληρώσετε τη σκέψη ή το μονόλογο σας για να απαντήσουν. Αν το καλοσκεφτείτε, δεν είναι και τόσο τρομερό.
Μυστικά των ανδρών που δεν θα ήθελαν να τα γνωρίζουν οι γυναίκες….

 

http://www.newscity1.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s