Ένα εκατομμύριο στρατό για την Αφρική θέλει ο Καντάφι


Ένα εκατομμύριο στρατό για την Αφρική θέλει ο Καντάφι

Τα έθνη της Αφρικής πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου ισχυρού στρατού για να προστατεύσει την αφρικανική ήπειρο και να αντιμετωπίσει τους ξένους όπως το ΝΑΤΟ και η Κίνα, δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, ο άνθρωπος που κατά την επίσκεψή του το 2009 στην Ιταλία, επιστράτευσε 500 καλλονές, μεταξύ 18 και 35 ετών, για να τον συνοδεύσουν, προσφέροντας σε όλες το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.

Ο Καντάφι, γνωστός για τη ρητορική του, έχει αποκτήσει αυξανόμενη επιρροή στην Αφρική αλλά φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής.

«Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις από μόνες τους δεν μπορούν να ασφαλίσουν τις χώρες. Η Αφρική πρέπει να έχει ένα στρατό, με ένα εκατομμύριο στρατιώτες,» δήλωσε ο Καντάφι σε ομιλία του στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, σύμφωνα με το Reuters.

Είπε ότι η κοινή δύναμη θα είναι “φύλακας των συνόρων και των θαλασσών, υπεύθυνη για την προστασία της ανεξαρτησίας της Αφρικής, για να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και άλλες χώρες.”

Μιλώντας σε μια εκδήλωση που ονομάζεται “Παγκόσμιο Φεστιβάλ των Μαύρων Τεχνών και Πολιτισμών”, ο Καντάφι επιτέθηκαν επίσης και τους αντιπάλους της μακροχρόνιας πρότασή του για μια ενοποιημένη αφρικανική κυβέρνηση.

Πολλοί αφρικανοί ηγέτες, ιδίως στις μεγαλύτερες οικονομίες της ημείρου, είναι δύσπιστοι απεναντι στην λιβυκική κρούση.

 

http://nationalpride.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s