Νέα στοιχεία για τη συμμορία της »κόκας των επωνύμων»


Νέα στοιχεία για τη συμμορία της »κόκας των επωνύμων»

Οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους, ένα υψηλό στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας, έναν άνδρα που έχει εργαστεί ως μοντέλο στο εξωτερικό αλλά ζει στην Αθήνα, έναν ραδιοφωνικό παραγωγό και μία εταιρία ΕΠΕ με ροζ αντικείμενο δραστηριότητας. Ο στόχος των αρχών είναι να αποκαλυφθεί η σχέση τους με τη συμμορία της Πόρσε που πουλούσε κοκαΐνη, έκσταση και κάνναβη σε υψηλής οικονομικής επιφάνειας πελατεία και βρίσκεται ήδη στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση, που διεξήγαγαν άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών, προέκυψε η εμπλοκή των παραπάνω, καθώς και από την παρακολούθηση των τηλεφώνων και τις επαφές των μελών της συμμορίας αλλά και από 50 αριθμούς τηλεφώνων που βρέθηκαν αποθηκευμένα σε κινητά και ατζέντες της συμμορίας.

Γίνεται επίσης, προσπάθεια να ταυτοποιηθούν, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι ανήκουν σε συνεργάτες του κυκλώματος που διακινούσαν κοκαΐνη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.Το εύρος του πελατολογίου δε, εκτείνεται σε πάνω από 50 άτομα, ενώ συγκαταλέγονται σε αυτό ηθοποιοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, ένας επιχειρηματίας ξενοδοχείων, μοντέλα πρώην και νυν.

Επίσης, πολλοί από τους πελάτες είχαν περάσει και οι ίδιοι στη διακίνηση κοκαΐνης, είτε για λογαριασμό φιλικών τους προσώπων, είτε για να εξασφαλίσουν χρήματα για την αγορά των ποσοτήτων που χρειάζονται, καθώς είναι και οι ίδιοι χρήστες.

Διεξάγονται έρευνες σε όλη την Αττική, από τη Δίωξη ναρκωτικών, για να εντοπιστεί χώρος στον οποίο εκτιμάται ότι η συμμορία έχει αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές, είχαν προμηθευτεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών από αυτές που βρέθηκαν.

Η κοκαΐνη πάντως έφθανε στην Ελλάδα, κρυμμένη μέσα σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αλλά η διαδρομή και ο τρόπος απόκρυψης είχαν επισημανθεί από τις αμερικανικές αρχές, από τις οποίες και συγκεκριμένα από την DEA, την αμερικανική υπηρεσία δίωξης λαθρεμπορίου, άντλησαν πληροφορίες οι ελληνικές αρχές.

Οι κατηγορούμενοι πάντως, ένας Γάλλος, δύο ομογενείς από τον Καναδά τις ΗΠΑ και έξι Έλληνες, αρνούνται ότι πουλούσαν ναρκωτικά, ωστόσο από τη Δίωξη Ναρκωτικών οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήθος στοιχείων, ακόμη και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, που συγκεντρώθηκαν μετά από παρακολούθηση που κράτησε έξι μήνες.

 

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/302333.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s