Στη Βουλή η δικογραφία για τον Κ. Σημίτη


Στη Βουλή η δικογραφία για τον Κ.

Σημίτη

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Κ. Σημίτη

Ο εισαγγελέας έδωσε το πράσινο φως για να διαβιβαστεί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σχετικά με καταγγελίες που συνδέονται με τα παράγωγα (swaps) 2000-2001. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες με απόφασή του έδωσε το … πράσινο φως για να σταλεί η σχετική δικογραφία (η μηνυτήρια αναφορά του Αυστριακού οικονομολόγου Φαγιάντ Μουλά Καλί, η οποία στρεφόταν κατά του τραπεζικού ομίλου της Goldman Sachs) στη Βουλή, τα μέλη της οποίας σύμφωνα με το Σύνταγμα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης πιθανών ποινικών ευθυνών μελών ή πρώην μελών των κυβερνήσεων.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία Αυστριακού δικαστή- κάνοντας λόγο για «καταγγελίες σχετικά με αξιόποινες πράξεις» από την κυβέρνηση Σημίτη. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένη Ράικου μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μόλις στον «ποινικό ορίζοντα» προέκυψε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, αμελλητί -κατά το νόμο, διαβίβασε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο και ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τη σειρά του στη Βουλή.

Όπως έλεγαν νομικοί, ανεξάρτητα από την όποια έκβαση της υπόθεσης αυτής, εάν τυχόν υπάρξουν αδικήματα, από νομικής άποψης έχουν παραγραφεί αμετάκλητα.

 

http://www.newsbeast.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s