Σε νέο αδιέξοδο οδηγείται το θέμα της Νομικής


Σε νέο αδιέξοδο οδηγείται το θέμα της

Νομικής

 

Αρνήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετακινηθούν από το κτήριο της Νομικής οι μετανάστες, μετά και την εξέταση του χώρου που πρότειναν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Επιτροπή Αλληλεγγύης. Ο Πρύτανης του Καποδιστριακου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κτήριο, προσπαθώντας να πείσει τους μετανάστες να αποχωρήσουν.
Το κτήριο, που ανήκει σε μία από τις οργανώσεις, βρισκόταν στην Πατησίων κοντά στο Πολυτεχνείο, και σύμφωνα με την ΜΚΟ και την Πρυτανεία του Καποδιστριακού, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Μάλιστα, με την πρόταση αυτή το θέμα της κατάληψης φαινόταν να βαίνει προς τη λύση του, αφού είχαν επιστρατευτεί λεωφορεία για την μετακίνηση των περίπου 250 μεταναστών στο καινούριο κτήριο.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής διεμήνυσε την Πέμπτη (27/1) πως δεν πρόκειται να επέμβει η αστυνομία στο θέμα της κατάληψης, παρά μόνο εάν το ζητήσει ο εισαγγελέας.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου πάντως εξαπέλυσε τα βέλη της στις επιτροπές αλληλεγγύης, κατηγορώντας τις για καθοδήγηση των μεταναστών.

 

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/307188.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s