Jack and Coffee … Η Lit Maiden στις μαύρες της


Jack and CoffeeΗ Lit Maiden στις μαύρες της

Η Ζωή κάθισε κάτω μουδιασμένη. Ήταν 6 το πρωί και ο άντρας της ροχάλιζε στο διπλανό δωμάτιο. Είχε μισή ωρίτσα πριν ξυπνήσει για δουλειά. Άναψε ένα τσιγάρο και έπιασε τη μισογεμάτη μαύρη κούπα με καφέ μπροστά της. Την γύρισε μια, την γύρισε δυο, αφηρημένη. Έξω ο ήλιος μετά βίας έσχιζε τον βαμβακερό θόλο και έκανε κρύο. Μια μέρα όπως κάθε μέρα μόνο που σήμερα η κάθε τζούρα, η κάθε γουλιά θα ήταν διαφορετική. Δεν θα έκανε ποτέ παιδιά.

Δεν ήταν κάτι που έμαθε απ’ τον γιατρό. Μια χαρά ήταν και αυτή και ο άντρας της. Απλά δεν θα έκαναν παιδιά.

Δεν ήξερε τι να πρωτοσκεφτεί. Και γιατί να σκεφτεί; Την πίεζε κανείς να δώσει εξηγήσεις; Εξάλλου είχε βαρεθεί να ακούει απ’ όλους πως ο ρόλος της γυναίκας ήταν κάποια μέρα να γίνει μητέρα. Ο Θεός ποτέ δεν είπε πως ευλογούσε την γυναίκα με παιδιά. Κατάρα της έδωσε να τεκνοποιεί οδυνηρά για να θυμάται το προπατορικό αμάρτημα. Ανά τους αιώνες κανένας άντρας δεν την σεβάστηκε. Όλοι την εκμεταλλεύονταν είτε για καλοπέραση, είτε για να παράγει το εργατικό δυναμικό που θα έτρεφε στόματα. Και η ίδια πάντα καθόταν σπίτι να τα βγάλει πέρα με ότι προβλήματα έφερνε ο νευριασμένος ξένος που την βάλανε οι γονείς της να παντρευτεί.

Τοποθέτησε την κούπα της νωθρά στα ξεραμένα χείλια της και ήπιε. Η ευωδιά του καφέ εισχωρούσε μέσα της σαν αναισθητικό, κυλώντας άτονα μαζί με το αίμα που δεν θα έτρεφε ποτέ καινούργια ζωή.

Το να κάνει παιδί τώρα θα ήταν έγκλημα για το ίδιο. Σε ποιόν κόσμο θα το έφερνε; Σε ποιά χώρα; Θα την έβριζε όταν έφτανε σε ηλικία να τα βάλει όλα κάτω και να βγάλει συμπέρασμα από μόνο του. Και ποιός πιστεύει ότι ένα παιδί σήμερα ζει σαν παιδί; Το αφήνει κανεις να βγει έξω; Υπάρχουν γειτονιές; Έχει δει κανεις να παίζουν παιδιά; Έχει δει κανεις παιδιά να ξεκαρδίζονται ανέμελα;

<<Όχι θα διαβάσεις γιατί έχεις διαγώνισμα αύριο. Κάνε γρήγορα να σε πετάξω μέχρι το φροντιστήριο και μην ξεχάσεις αύριο έρχεται ο Μαθηματικός στις 5. Τελείωσες τι σε ζήτησε να κανεις; Όχι, δεν έχω ώρα να κάτσω να τα πούμε τώρα, είμαι κουρασμένη αλλά ναι θα με πεις για το πρόβλημα σου κάποια ώρα που δεν θα έχω και εγώ τόσο τρέξιμο.>>

Ο καφές άρχιζε να κρυώνει. Ένα ρίγος την διαπέρασε και άλλαξε σταυροπόδι. Χρειαζόταν κάτι πιο δυνατό. Σηκώθηκε και πήγε προς το σαλόνι, σέρνοντας τις παντόφλες της πάνω στο άψυχο μάρμαρο. Πήρε το Jack Daniels και ξαναγύρισε στην κουζίνα. Jack and coffee για πρωινό ακουγόταν χλιδάτο. Γέλασε μονη της. Τι νόημα είχε να κάνει ησυχία αφού θα χτυπούσε το ξυπνητήρι σε λίγο;

Όχι. Δεν θα την διέλυε αυτό. Δεν ήταν το τέλος του κόσμου και ότι αποφάσισε, το αποφάσισε για πολλούς σωστούς λόγους. Εγωιστές είναι εκείνοι που κάνουν παιδιά για να δείχνουν φωτογραφίες τους σε μακρινούς φίλους που έβλεπαν μια φορά το χρόνο σε γιορτή. Εγωιστές είναι εκείνοι που κάνουν παιδιά για να συνεχίσουν το όνομα της οικογενείας. Εγωιστές είναι εκείνοι που πιέζουν και δεν σέβονται το γεγονός ότι το παιδί τους είναι ξεχωριστό άτομο από μόνο του και έχει άλλες ανησυχίες ενώ αυτοί θέλουν να πλάσουν σαν βέβηλοι θεοί το ομοίωμα τους. Εγωιστές είναι αυτοί που επιλέγουν να δώσουν αγάπη μόνο στο σπλάχνο τους.

Όχι. Η Ζωή δεν θα ήταν εγωίστρια. Αγάπη είχε και θα την έδινε εκεί που υπήρχε ανάγκη. Δεν αγαπάς λιγότερο αν αγαπάς ξένο σώμα. Δεν είσαι άκαρδος αν απαρνηθείς αυτό που σε μάθανε όλοι πως είναι η φύση σου. Ούτως η άλλως η φύση του ανθρώπου η Ζωή ήξερε καλά πως είναι να δίνει ότι μπορεί από καρδιάς, σε αγαπημένα πρόσωπα και σε ξένα. Ένα παιδί δεν θα την γέμιζε. Η Ζωή ήθελε κάτι παραπάνω. Δεν ήταν απλά σώμα.

 

Lit Maiden

Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s