Πληρώνουν ενοίκιο για υπηρεσία που … έχει καταργηθεί!


Πληρώνουν ενοίκιο για υπηρεσία που …

έχει καταργηθεί!

Και όμως συμβαίνει ΚΑΙ αυτό!. Η κυβέρνηση κατάργησε μια κρατική υπηρεσία, συνεχίζει όμως να καταβάλλει ενοίκια για το κτήριο και για τις θέσεις στάθμευσης !

Μπορεί το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) να έχει καταργηθεί, όμως το ελληνικό Δημόσιο ( που κατά τα άλλα  «δεν έχει σάλιο»  όσο αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών) εξακολουθεί να πληρώνει το ενοίκιο για το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν η υπηρεσία στο Κολωνάκι, καθώς και για δύο θέσεις στάθμευσης στην ίδια περιοχή όπου πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους τα μέλη της διοίκησης που φυσικά, δεν υπάρχουν πλέον!..

Το παράλογο και  προκλητικό αυτό γεγονός αποκαλύπτει την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε εποχές οικονομικής ένδειας για τους Έλληνες πολίτες.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να κρύψει αυτή την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (προς όφελος ΠΟΙΟΥ αλήθεια;) παραπληροφορεί τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.

Η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το θέμα στη Βουλή. Ο υφυπουργός Εσωτερικών απαντώντας επιβεβαίωσε μεν ότι το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταργήθηκε και ότι το Δημόσιο συνεχίζει να πληρώνει για τα ενοίκια του κτηρίου, αλλά πρόταξε ως δικαιολογία ότι η σύμβαση για τη μίσθωση του ακινήτου, προβλέπει ότι, σε περίπτωση πρόωρης λύσης της, ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλει όλα τα ενοίκια μέχρι τη λήξη του συμβατικού χρόνου.

Όμως…. , όπως αποκαλύπτεται από τη ΝΔ, σύμφωνα με το Νόμο 3130/2003, το Δημόσιο μπορεί να προβεί σε λύση της μίσθωσης πριν από τη συμβατική λύση της, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης του εκμισθωτή, εφόσον η στεγασμένη υπηρεσία, είτε υπαχθεί σε άλλη, είτε καταργηθεί (όπως συμβαίνει με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Άγνοια του Νόμου από το υπουργείο Εσωτερικών; Όχι, γιατί αποκαλύπτεται ότι το υπουργείο Οικονομικών στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 είχε στείλει εγκύκλιό του,  με την οποία υπενθυμίζει τις προβλέψεις του Νόμου 3130/2003 και επισημαίνει ότι τέτοιου είδους πρακτικές (?) διατήρησης των μισθωμάτων ακινήτων όπου στεγάζονταν υπηρεσίες που έχουν καταργηθεί, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια που καταβάλλεται …».

Ήξερε λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών τι συνέβαινε με το υπουργείο Εσωτερικών (και ποιος ξέρει άλλα υπουργεία),  ή …τυχαία έστειλε την εγκύκλιο;

Αυτό πάντως που φέρεται  είναι ότι το υπουργείο Εσωτερικών ΚΑΙ γνώριζε, ΚΑΙ κατασπαταλούσε δημόσιο χρήμα (προς όφελος ΠΟΙΟΥ αλήθεια;) ΚΑΙ παραπληροφορούσε τη Βουλή!

ΥΓ. Όσο για τις θέσεις στάθμευσης , σε μια μάλιστα περιοχή από τις ακριβότερες της Ελλάδας, το Κολωνάκι, γιατί τα αυτοκίνητα δεν τα παίρνουν για φύλαξη (δωρεάν) στις δημόσιες εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ, ώστε να μην  εξακολουθεί να πληρώνει το ελληνικό δημόσιο

 

http://www.politis-gr.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s