ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΥΨΟ …. by DareDevil


ΚΑΠΟΙΟΣ  ΝΑ  ΣΠΑΣΕΙ  ΤΟΝ  ΓΥΨΟ …. by DareDevil

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την γνωστή ρήση σε όλους μας : Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της … Πάρα πολλές . Το ακούγαμε σε μέρες οικονομικής ευημερίας και εν μέσω χρηματιστηριακού αλαλαγμού και ολυμπιακών έργων .

Εχθές είχα κατέβει στο κέντρο για να πιω ένα καφέ με κάτι φίλους . όλοι συνομήλικοι . Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον , ήταν ότι η καφετέρια ήταν γεμάτη με άτομα της γενιάς μου , 35 – 40 ετών . Αναρωτήθηκα βουβά , μα καλά , δουλειές δεν έχουμε και είμαστε όλοι μας αραχτοί στους καφέδες ? Μάλλον , δεν έχουμε δουλειά ! Βλέπεις , αυτή η γενιά , είναι ή καλύτερα ήταν η γενιά των ακριβοπληρωμένων υπαλλήλων , των ανερχόμενων μικρομεσαίων , των ονειροπόλων της καλύτερης ζωής .

Η καταιγίδα της οικονομικής κρίσης ή καλύτερα της ολοκληρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου σε κάθε τι που επιζητούσε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες τους , έχει φέρει πάρα πολλούς από αυτούς στην ανεργία και δη στην αεργία … Γκρέμισμα των ονείρων και χτίσιμο τους σε γύψο . Η Ελλάδα , για ακόμα μία φορά , μπήκε στον γύψο ….

Στην κοινωνία υπάρχει μια σαστιμάρα , ένα πάγωμα … Κανείς μας δεν ξέρει τι γίνεται , κανείς δεν γνωρίζει σε τί να ελπίζει , κανείς δεν μπορεί να καταστρώσει τα σχέδια του για το μέλλον … Τέρμα τα 5ετή πλάνα και τα σχέδια επί χάρτου .

Την νέα γενιά την έχουν πνίξει στην κυριολεξία . Οι πιτσιρικάδες των 15 – 20 , δεν γνωρίζουν τί τους ξημερώνει . Αποσβολωμένοι κάθονται μπροστά στις οθόνες του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους , φλερτάρουν εικονικά , έχουν σεξουαλικές σχέσεις ιντερνετικά και χιλιάδες φίλους που δεν τους έχουν γνωρίσει ποτέ τους . Μόνο το προφίλ τους .

Η Ελλάδα έχει καταντήσει η χώρα με τους πτυχιούχους ντιλιβεράδες . Για να δουλέψεις ως κούριερ θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον απόφοιτος της Παντείου και να έχεις κάνει 2-3 μάστερ . Κουρελόχαρτα … Πλήρωναν μια ζωή οι γονείς για να δουν τα παιδιά τους  επιστήμονες , να προσφέρουν με τις γνώσεις τους στην κοινωνία , να δώσουν μία ώθηση στο κράτος μπροστά , να έχουν μια καλύτερη ζωή . Αντ’αυτού , τα βλέπουν να ψάχνουν δουλειές για 600 ευρώ , να στέκονται στις ουρές του ΟΑΕΔ και να συμπληρώνουν γραφειοκρατικά έντυπα , παρακαλώντας για μια δουλίτσα . Όλο αυτό το ελπιδοφόρο ανθρώπινο δυναμικό , μπήκε και αυτό στο γύψο και ακόμα χειρότερα , το έβαλαν στην κοινωνία της μη ελπίδας και μη δημιουργίας .

Χρόνια τώρα , σαν πιστός ψηφοφόρος , έκανα πιστά το καθήκον μου και έριχνα την ψήφο μου , πιστεύοντας στις παχιές υποσχέσεις . Πίστευα πως κάτι θα αλλάξει , πως επιτέλους έφτασε η ώρα , που ο Έλληνας θα πάρει αυτό που πραγματικά αξίζει . Και αξίζει πάρα πολλά . Μην αφήσετε ποτέ να σας πείσουν για το αντίθετο . Μην αφήσετε να γεμίσουν τα δελτία των 8 , ότι είμαστε ανίκανοι , τεμπέληδες , κλέφτες . Αφελείς και ευκολόπιστοι , ίσως , αλλά αυτό οφείλετε στην καλή μας την ψυχή , την ευκολόπιστη . Ο Έλληνας είναι φτιαγμένος από πολύ καλό υλικό και έχουν βαλθεί να μας πείσουν για το αντίθετο .

Είναι καιρός να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και να βγάλουμε στην επιφάνεια ότι κάλο έχουμε καταχωνιάσει μέσα μας . Να σπάσουμε τον γύψο και να ελευθερώσουμε όλα όσα μας έχουν επιβάλει να κρύψουμε . Την αγάπη μας για την αλήθεια , την ειλικρίνεια , την φιλοξενία , την φιλοπατρία , την επαναστατικότητα , την συντροφικότητα , την αλληλεγγύη .

Ας βρούμε και ας προωθήσουμε τα άτομα που πιστεύουμε ότι μπορούν να σπάσουν τον γύψο . Ας ενωθούμε κάτω από την σκέπη των ιδανικών μας και του συλλογικού καλού και όχι να υποτασσόμαστε στα κελεύσματα για προσωπικά οφέλη και μόνο .

Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι που ίσως να διαβάσουν αυτό το κείμενο , θα χαμογελάσουν και θα προσπεράσουν . Θα θεωρήσουν κάθε λέξη που διαβάζουν σαν ένα ευχολόγιο και τίποτα παραπάνω . Ένα τελευταίο έχω να πω . Όλα αυτά τα χρόνια δοκιμάσαμε τα πάντα έκτος από αυτό . Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε . Μήπως ήρθε ο καιρός να δοκιμάσουμε και το ευχολόγιο ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s