Ελλάδα: Οι Φιλιππίνες της Ευρώπης


Ελλάδα: Οι Φιλιππίνες της Ευρώπης

 

Εισαγωγή
Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στη σημερινή αισχρή κατάσταση, με την άθλια πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση και με τα φερέφωνα της εξουσίας των «δάνειων δυνάμεων», την κύρια ευθύνη φέρουν οι εκπρόσωποι των πολιτών, οι βουλευτές της σιωπής και της συνενοχής, οι οποίοι ξέχασαν πως έχουν απεμπολήσει οποιοδήποτε δικαίωμα αυτοδιάθεσής τους σε πολιτικές, πρακτικές και στρατηγικές πέραν εκείνων για τις οποίες δεσμεύθηκαν έναντι των ψηφοφόρων τους Ελλήνων πολιτών. Και το δικαίωμα της πολιτικής τους αυτοδιαχείρισης το απώλεσαν με την έκθεσή τους στην ψήφο του Ελληνικού λαού.
Αυτοί, λοιπόν, οι εκπρόσωποι του λαού, δεν έχουν κανένα δικαίωμα αποδοχής άλλων ιδεών και πολιτικών, πέραν εκείνων που με σαφήνεια έχουν δηλώσει προεκλογικά. Οποιαδήποτε προσχώρησή τους σε συμφέροντα τρίτων, αποτελεί ουσιαστικά πολιτική ανεντιμότητα κι επειδή διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία, αντιμετωπίζουν έως και την εσχάτη προδοσία.
Αυτοί, οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προεξαρχόντων των κυβερνητικών βουλευτών, φέρουν ακέραια την ευθύνη της οποιαδήποτε κυβερνητικής παρεκτροπής, αφού αποτελούν τους πυλώνες της κοινοβουλευτικής ισχύος και της οικονομικής χούντας που έχει επιβληθεί από την ημέρα της υπογραφής του περίφημου μνημονίου.
Προς αυτούς τους Έλληνες βουλευτές απευθύνεται ο Dr Nielsen Knudsen, μέσα από μία του επιστολή, προσπαθώντας να τους καταδείξει την σκληρή πραγματικότητα αλλά και το χρέος και την ευθύνη που φέρουν έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Αξίζει να παρατηρήσουμε πως σκέφτονται κάποιοι μη Έλληνες για την Ελλάδα και να αναλογιστούμε το τι κάνουν κάποιοι Έλληνες για την υποτιθέμενη πατρίδα τους.

Κωνσταντίνος Μιχαήλ


Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου, της «Lebensraum». Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση», την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Ο φασισμός της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας συναγωνίζεται και εμπνέεται από τον Φασισμό της «περιούσιας φυλής» του Χίτλερ. Η βρώμικη Ιστορία επαναλαμβάνεται. Και εσείς, Έλληνες, είσαστε στο μάτι του τυφώνος. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της Lebensraum και της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει …«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.
Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.
ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.
Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:
Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%
Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.
Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».
Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6%!!!).
Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!
Ποιός είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική – ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.
Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με …εισαγόμενο γάλα).
Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποιά ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δωσ-τα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. Δολάρια που το άφησε η Χούντα έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!!!
Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληλη αυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

 • Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;
 • ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;
 • Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;
 • Και τώρα, ποιός ωφελείται;

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.
Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».
Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε …«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.
Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην… Τουρκία!
Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.
Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Σας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.

ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάχτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάχτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;

http://kostasxan.blogspot.com

8 σκέψεις σχετικά με το “Ελλάδα: Οι Φιλιππίνες της Ευρώπης

 1. Αυτος που κανει την εισαγωγη παρουσιαζεται με το ονομα Κωσταντινος Μιχαηλ.
  Αυτος που αναλυει την κατασταση ειναι ο Dr Nielsen Knudsen.

  Κανεις δεν σου επιβαλει να ασχοληθεις με τα γραφομενα και τις εκτιμησεις κανενος. Αν εχεις κατι να πεις , το λες. Αν εχεις κατι να αντιπαραθεσεις , απλα το κανεις. Με στοιχεια ομως και οχι με κραυγες, γιατι ο Dr παραθετει στοιχεια. Αν δεν σου αρεσουν και επιλεγεις τον στρουθοκαμηλισμο, οπως ολοι οι Ελληνες κανουμε τοσα χρονια και φτασαμε εδω που φτασαμε και θα παμε ακομα χειροτερα, απλα μπορεις να περιμενεις να ερθει είτε η καταστροφη είτε ο απο μηχανης Θεος για να μας σωσει. Διοτι αν δεν το εχεις καταλαβει ακομα, η χωρα μας διαλυεται…

 2. Ειχαμε λοιπον τον καθε ηλιθιο να βλεπουμε και να ακουμε στη τηλεοραση τωρα εχουμε και απειρους ακομη στο internet.Και το κακο ειναι οτι κανεις δε μπορει να μας προστατευσει στο internet εκτος απο εμας τους ιδιους.Αλλα που μυαλο…
  Το ονομα το ειδα! δε μου λεει τιποτα!μπορει να ειναι καποιος τρελος απο καποιο ψυχιατρειο,μπορει να ειναι καθηγητης πανεπιστημιου!ελπιζω τουλαχιστο να μην ειναι το πρωτο…ας ειναι το δευτερο…

 3. Η χωρα μας δε διαλυεται!Οχι ακομη τουλαχιστο!Το προβλημα ειναι οτι οι σημερινοι Ελληνες το μονο που κανουν ειναι να γκρινιαζουν και να κατηγορουν.Ας σταματησουν τη γκρινια και ας αρχισουν τη δουλεια!ας δουλεψουν!σερβιτοροι,πιτσαδοροι, οτιδηποτε.Ειναι ανεργοι επειδη θελουν μονο καλοπληρωμενες δουλειες μπροστα σε μεγαλα γραφεια.Ειμαστε καλομαθημενοι απο τους γονεις.Επισης θελουμε ωραιο σπιτικο με ολες τις ανεσεις,παρολο που δεν εχουμε να τις πληρωσουμε.Ε τωρα ηρθε η ωρα να πληρωσουμε με τοκο.Η Ελλαδα ειμαστε εμεις!δεν ειναι καποιο αλλο προσωπο.Δεν ειναι ο πρωθυπουργος και οι τριακοσιοι,ειμαστε ΕΜΕΙΣ τα δεκα εκατομμυρια.Φυσικα και ο σημερινος πρωθυπουργος ειναι ακαταλληλος να υποστηριξει τα δικαιωματα μας.Ειναι υποχειριο των ξενων δυτικων δυναμεων.Τον ψηφισαμε ομως!συγχαρητηρια!
  Ομως,επιτελους ας δουμε και καποιο θετικο δημοσιευμα για κατι σαυτο το τοπο!Δεν ειναι δυνατο ολα να ειναι απελπιστικα τραγικα τα τελευταια δυο χρονια ενω πριν να ειμασταν οκ.Οχι τελεια αλλα τουλαχιστον οκ.Σε δυο χρονια δεν ειναι δυνατο να καταστραφηκαν ολα οσα τοσα χρονια δημιουργησαμε!Οποιος αγαπαει αυτο το τοπο ας πει κατι καλο!ας μας θυμησει κατι καλο!ας μας δωσει μια θετικη σκεψη και λιγη δυναμη..δε μπορω να ακουω αλλα σεναρια καταστροφολογιας.Φτανει!

 4. Aν διαβασες καλα το αρθρο, μιλαει με στοιχεια για την καταντια της χωρας μας, που περιηλθε κατοπιν σχεδιου εδω και 50 χρονια! Δεν μιλαει για τα δυο τελευταια!

  Σχετικα παντα με το αρθρο, οι πηγες που αναφερονται ειναι πολυ ευκολο για τον καθενα, να ψαξει και να τις βρει. Δεν ειναι κατι που εβγαλε απο το μυαλο του, ειτε ειναι τρελος ειτε καθηγητης!

  Στο σκελος που λες οτι φταιμε εμεις, ενα θα πω: η προπαγανδα δειχνει οτι δουλευει τελεια και εχει καταφερει να βαλει μεσα σε αρκετους Ελληνες ενοχικα συνδρομα. Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω.
  Φταινε οι πολιτικοι ( και οχι μονο τα 2 τελευταια χρονια ), που εξαφανισαν καθε μορφη βιομηχανιας στην Ελλαδα. Που τους απολυμενους απο βιομηχανιες , τους στριμωξαν στο δημοσιο προς αγορα της ψηφου τους και κανοντας καθε γονιο , να εχει ως ονειρο να βαλει το παιδι του στο δημοσιο , για να εχει μια ησυχη ζωη.

  Που φταει ο μικρομεσσαιος βιοτεχνης που εκλεισε ξαφνικα η δουλεια του , αφου καμια κυβερνηση δεν εκανε το αυτονοητο να προστατεψει αυτην την ταξη ? Τι φταει ο συνταξιουχος , οταν επαιζαν τα λεφτα του στο χρηματηστηριο και κατεκλεβαν τα δεδουλευμενα του για να ζει τωρα στην ανασφαλεια και τον φοβο?

  Και η λυση που δινεις , ειναι να γινουμε πιτσαδοροι και σερβιτοροι… Ωραιο οραμα εχεις για την Ελλαδα , τα παιδια της και την νεα γεννια…
  Δεν μπορει να μιλας σοβαρα… Ο τοπος χρειαζεται ΚΑΘΑΡΣΗ. Φτασαμε στο σημειο μηδεν και δεν ειναι καταστροφολογεια αυτο αλλα μια πραγματικοτητα.

  Εσυ προφανως θελεις , να κανουμε τους μαλακες, να σκυψουμε το κεφαλι και να πηγαινουμε τις πιτσες και τους καφεδες στα γραφεια αυτων που μας καταστρεφουν…

  Παλι καλα , που η πλειοψηφια αρχιζει και ξυπναει και δεν σκεφτεται κατα αυτον τον τροπο.

  Και κατι τελευταιο…. Οχι, δεν θελω να βλεπω πτυχιουχους πιτσαδορους και σερβιτορους. Ας μην τα ισπεδονουμε ολα!

  Φιλικα παντα .

 5. θα προτιμουσα να μη μετατρεπεις μια καταθεση αποψεων σε προσωπικη διαφωνια χρησιμοποιωντας το δευτερο προσωπο,γιατι δε με γνωριζεις και ουτε ενδιαφερει κανενα μια ιδιωτικη ανταλλαγη αποψεων.Αν θελεις να χρησιμοποιεις το εσυ τοτε πρεπει να το κανεις μεσω προσωπικου email πραγμα που δε με ενδιαφερει γιατι εγω μιλησα για το μεσο νεοελληνα σε τριτο προσωπο!Μη το παιρνεις προσωπικα!
  Αλλωστε δε μπορεις να ξερεις τι εχω καταφερει εγω , με μονο κανονα να κοιταω τη δουλεια μου,να μη γκρινιαζω συνεχεια και να μη περιμενω απο κανενα πρωθυπουργο,υπουργο η οποιο αλλο big brother θες,τιποτα απολυτως!
  Και αφου δε σου αρεσει τιποτα σαυτο το τοπο γιατι δε γινεσαι μεταναστης σενα αλλο τοπο οπου ολα θα ειναι καλυτερα απο αυτον τον ρημαδιασμενο, αδικο,διεφθαρμενο,χωρις καμια ελπιδα τοπο?Να εισαι σιγουρος παντως οτι εγω θα ειμαι η τελευταια που θα τον εγκαταληψει και οχι βριζοντας τον αλλα κλαιγοντας…
  …φιλικα παντα!

 6. Δεν σε γνωριζω προσωπικα αλλα διαφωνω καθετα με αυτα που λες και για αυτο χρησιμοποιησα δευτερο προσωπο. Το email σου δεν το εχω και χρησιμοποιω το εσυ διοτι θελω να απαντησω σε εσενα. Δεν νομιζω να σε εκρινα προσωπικα, ουτε για το τι εχεις πετυχει στη ζωη σου γιατι απλα δεν μπορω να το γνωριζω. Μια απλη ιντερνετικη διαφωνια εχουμε και τιποτα παραπανω.
  Ειπες την αποψη σου , ειπα τη δικη μου.
  Δεν πιστευω οτι ειναι λυση να μετανασταευσουμε , αν και εκει μας οδηγουν.
  Προτιμαω να φυγουν ολοι αυτοι και οχι εγω και για αυτον τον λογο μαχομαι, φωναζω, διαμαρτυρομαι. Παθητικη σταση δεν θα κρατησω ομως.
  Σε αυτον τον ρημαδιασμενο,διεφθαρμενο τοπο οπως λες, καιρος ειναι να δωσουμε τις μαχες μας, οπως μπορει ο καθενας, για να σταματησει να ειναι. Και η αλλαγη δεν θα ερθει με σκυψιμο του κεφαλιου και υποταγη.
  Αν τωρα πιστευεις οτι σε αυτον τον τοπο ειναι ολα ροδινα, δεν υπαρχει διαφθορα, δεν μας κλεβουν οι πολιτικοι, δεν υπαρχει κενο δημοκρατιας αλλα μονο ο ελληνικος λαος φταει γιατι δεν δουλευει ως ντιλιβερας, σερβιτορος κλπ. τοτε παω πασο.
  Απλα να υπενθυμισω οτι οι ανεργοι επισημως ειναι 1.300.000( γιατι ανεπισημως το νουμερο ειναι πολυ μεγαλυτερο), και δεν υπαρχουν αρκετες πιτσαριες και καφετεριες για να τους αποροφησουν.

 7. Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζω τα σχόλια σήμερα. Με χαροποιεί το γεγονός ότι υπάρχουν σχόλια γιατί επιτέλους δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για πολιτικό άρθρο. Βέβαια με στεναχωρεί το ότι τα σχόλια κάποιων δείχνουν το βαθμό επιτυχίας τον κυβερνώντων να μεταφέρουν το φταίξιμο στους πολίτες, οι οποίοι πλέον γίνονται προστάτες τους, λες και δεν τους έφταναν οι διμοιρίες και οι μπράβοι.

  Εφόσον δεν είναι αρεστό (δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο, αλλά θα το σεβαστώ) να μιλάμε ο ένας στον άλλον, αλλά να αερολογούμε και όποιος μας ακούσει, θα μιλήσω γενικά, προς καμία κατεύθυνση, έτσι όπως οι καιροί ορίζουν – επικοινωνία μηδέν μεταξύ ανθρώπων ώστε να μην υπάρχει οργάνωση σκεπτόμενων για να ανατρέψει την υπάρχουσα διεφθαρμένη κατάσταση (ίσως το μόνο σημείο πάνω στο οποίο νομίζω όλοι μας συμφωνούμε).

  Πρώτα από όλα γέλασα με το σχόλιο ότι ακούμε τον κάθε ηλίθιο στην τηλεόραση (σωστό αυτό) αλλά πως είμαστε απροστάτευτοι στο internet (όπου μια στις χίλιες υπάρχει πιθανότητα να μην είναι ηλίθιος αυτός που μιλάει). Δηλαδή, είμαστε προστατευμένοι στην τηλεόραση.

  Δεύτερον, μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να προστατευτούμε από τους ηλίθιους στο internet, <>. Ευχάριστω για την προσβολή προς το πρόσωπο μου που δεν γνωρίζει αυτός ο κάποιος η κάποια που το είπε, και που άθελα του/της συμπεριλαμβάνεται ο ίδιος/η ίδια, μιας και η πρόταση μιλούσε γενικά, και το <> απευθυνόταν σε άπαντες.

  Τρίτον, όταν δεν ξέρουμε από που έρχονται οι πληροφορίες, και αυτό ισχύει για κάθε τι που διαβάζει κανείς (γιατί το όνομα μιας, και καλά, έγκυρης εφημερίδας δεν σημαίνει ότι δεν περνάει ψευδές προπαγανδιστικά μηνύματα) πρέπει να το καρατσεκάρει. Δεν ξέρουμε το όνομα; Πάμε να το ερευνήσουμε. Αλλά σίγουρα αυτό κάνει και ο κάποιος/κάποια με όλους τους γνωστούς δημοσιογράφους.

  Τέταρτον, εκπλήσσομαι πως κάποιος απαιτεί να μην του μιλάνε στο δεύτερο πρόσωπο άλλο το ίδιο άτομο να μιλάει για αρθρογράφο – που ομολογούμενα δεν γνωρίζει – σαν κάποιον που πιθανότατα να βγήκε από ψυχιατρείο. Η διπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο.

  Πέμπτον, είναι απορίας άξιον πως όταν λέμε πως η χώρα διαλύεται να θέλουμε να ακούμε κάτι καλό, να απαιτούμε να δίνουμε θετική σκέψη λες και ζούμε μια διαφήμιση της Αmita Motion με τον Γεωργαντά η τον Ρουβά να σε παροτρύνουν «Think Positive». Δεν είμαστε σε νηπιαγωγείο. Ζωή λέγεται.

  Έκτον, οι Έλληνες που γκρινιάζουν και κατηγορούν κάνουν αυτό που κάνει ο κάποιος/κάποια που γκρινιάζει και κατηγορεί το κείμενο και τους συμπατριώτες του/της. Πότε θα καταλάβουμε ότι ο τελικός στόχος όλων τον πολιτικάντηδων είναι να δημιουργηθεί εμφύλιος ανάμεσα μας ώστε να ξεχάσουμε τα πραγματικά τομάρια που έφαγαν ΤΑ χρήματα;

  Έβδομον, το να λέει κανείς πως είναι άνεργος κάποιος γιατί περιμένει να βολευτεί στο δημόσιο δείχνει σε τι γυάλινο κόσμο ζει. Εγώ προσωπικά γνωρίζω τουλάχιστον καμιά δεκαπενταριά άτομα που είναι άνεργοι γιατί απολύθηκαν και ΔΕΝ περιμένουν να μπούνε δημόσιο. Είναι άνεργοι με οικογενείες και ΟΧΙ 23χρονα που περιμένουν να διοριστούν. Είναι άνεργοι που ψάχνουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θέση και δεν μπορούν να βρούν. Τις προπαγάνδες του κάθε καναλάρχη τις ακούμε εδώ και χρόνια. Καιρός είναι να τις αποβάλουμε και να μιλήσουμε με πραγματικά στοιχεία. Ναι, πολλοί περιμένουν να μπούνε στο δημόσιο. Ναι, πολλοί θέλουν να μπούνε στο δημόσιο. Όχι, δεν είναι όλοι καλομαθημένοι από τους γονείς. Όχι, δεν φταίνε αυτοί που βλέπουν ένα εξασφαλισμένο μέλλον και λένε ας κάνουμε μια προσπάθεια. Αν δεν υπήρχαν οι συνθήκες στο δημόσιο τομέα που φτιάξαν τα κόμματα, θα ήθελε κανείς να μπει; Ξέρει κανείς πόσο υποτιμητικό ήταν να δουλεύεις στο δημόσιο την δεκαετία του 50 η του 60; Για αυτό μιλάμε για σχέδιο ετών.

  Όγδοον, το ωραίο το σπιτικό με όλες τις ανέσεις το πήραν πάρα πολλοί με δάνεια που επέτρεψε η νομοθεσία να δίνονται χωρίς να υπάρχει πραγματικός έλεγχος αν θα μπορέσει ο καθένας να αποπληρώσει αυτό το δάνειο. Σε καμία άλλη αναπτυγμένη χώρα δεν δόθηκε τόση ελευθερία στις τράπεζες, και πάλι για αυτο μιλάμε για σχέδιο ετών. Σαν κυβέρνηση (μιλάω για όποια και να ήταν αυτή, γιατί όλες τα ίδια σκατά κάνανε) που προνοεί, θα έπρεπε να ήξερε ότι όταν βάζεις το βαζάκι με το μέλι στο τραπέζι, οι μέλισσες θα έρθουν. Φτάει ο ηθοποιός αν του αφήσεις ένα Αμλετ μπροστά του, η το παιδί αν του βάλεις μια μπάλα; Αν δεν υπάρχουν κανόνες, υπάρχει το χάος. Όλοι δεν είμαστε ίδιοι. Εγώ αντιστέκομαι στο εύκολο χρήμα, αλλά ο διπλανός μου όχι. Άντε, αφήνεις τα πράγματα ελεύθερα στην αρχή γιατί ελεύθερη αγορά υποτίθεται πως έχουμε. Δεν κοιτάς τι γίνεται; Δεν βλέπεις ότι κυκλοφορεί πολύς αέρας στην αγορά; Τι κάνανε; Και για να μη ξεχνιόμαστε, γιατί το πρόβλημα τον δανείων είναι πρόβλημα προσωπικό, του κάθε νοικοκυριού, το χρέος της χώρας είναι εθνικό, όχι ιδιωτικό. Τα τρις που χρωστάμε δεν είναι γιατί ο Τάκης πήρε δάνειο. Είναι γιατί η κυβέρνηση έδινε παχυλούς μισθούς ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, έτρωγε παχυλές ΜΙΖΕΣ για κάθε έργο υποδομής που υποτίθεται κατασκεύαζε με βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συνεχίζει να τρώει με τα σάπια υποβρύχια που αγοράζει, τα Βατοπέδια, τις Siemens, κοκ.

  Ένατον, το να λέμε κάποιον να γίνει μετανάστης είναι το πιο εύκολο πράγμα. Γνωρίζω πάνω από 30 Ελληνικές οικογένειες που μετανάστευσαν και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κρίνουν εκ του ασφαλούς έναν τόπο στον οποίο προσφέρουν ελάχιστα. Ο σκεπτόμενος άνθρωπος που φεύγει σε άλλη χώρα, προσωπικά, έβαλε τον εαυτό του πάνω από την πατρίδα του. Εγώ το κατανοώ, εύχομαι ποτε να μην φτάσω σε θέση να χρειαστεί να το κάνω, αλλα ποτέ δεν θα έλεγα σε συμπατριώτη μου φύγε. Θέλουν να ερημώσουν την Ελλάδα από κάθε αντίσταση, κάθε ιδέα που θα άλλαζε το status quo. Ας αναλογιστούμε επιτέλους τι λέμε, και από που ήρθαμε. Είναι δυνατόν να φτάσαμε σε σημείο να λέμε σε αδερφό μας να φύγει; Εγώ δεν κλαίω για μένα, γιατί είμαι ένα τίποτα μπροστά σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για να ζω ελεύθερη. Αντί να διώχνουμε τους προδότες, διώχνουμε τους πολεμιστές μας. Που καταντήσαμε, Παναγία μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s