Το φιλί… by Lit Maiden


 

Το φιλί by Lit Maiden

Σήμερα για πρώτη φορά με ξύπνησε ο πρίγκιπας μου με ένα φιλί. Φιλί δίνουμε ο ένας στον άλλο κάθε μέρα αλλά, νευρική όπως είμαι, πάντα ξυπνάω πρώτη. Σήμερα δεν είχα ξυπνήσει και το άγγιγμα αυτό δεν το είχα ξανανιώσει και δεν νομίζω πως υπάρχουν λέξεις που μπορούν να το περιγράψουν.

Σήμερα για πρώτη φορά κατάλαβα γιατί ξύπνησε η Χιονάτη, η Ωραία Κοιμωμένη, και όλες οι άλλες υπναρούδες. Το φιλί ήταν φιλί που τις πέρασε σε άλλη διάσταση. Ξύπνησαν από τον κόσμο της φαντασίας, των λαθών, των ονειροπολήσεων, αν και σε παραμύθι.


Ένα φιλί χρειάζεται και μόνο για να καταλάβει κανείς πως όλη η ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο κρέμεται από τα χείλη ενός άλλου, ενός ξεχωριστού ατόμου που σε λέει ότι σε αγαπάει ενώ κοιμάσαι, και σε ξυπνάει για να δεις την αγάπη προσωποποιημένη σε μάτια που γυαλίζουν, σε ένα γλυκό χαμόγελο. Και εγώ ανήμπορη ακόμα τα βγω από τον λήθαργο, μουδιασμένη από έτη φυλάκισης στον κρύο δύσπιστο πύργο της Ραπουνζέλ, ξανακλείνω τα μάτια, και το χάδι ξανάρχεται για δεύτερη φορά σαν οξύμωρο.

Μια απαλή δύναμη, δροσερή και φλεγόμενη, μια επαφή που είναι λες και δεν έγινε, μια σταγόνα σε μεμβράνη που απορροφάται, δάχτυλα που χαϊδεύουν σύννεφα και ηλιακτίδες ταυτόχρονα. Ένα απαλό χάδι που ταξιδεύει από το στόμα μέχρι την καρδιά και σε λέει ότι αξίζει και σήμερα η ζωή, αξίζει ο πόνος, αξίζουν τα βάσανα, οι προδοσίες, η κούραση, οι απογοητεύσεις μόνο για ένα τέτοιο φιλί.

Με ένα φιλί αρχίζουν τα πάντα που αξίζουν – η ζωή, ο έρωτας, η πίστη, η αφοσίωση, η συντροφικότητα. Το χιόνι λιώνει. Η κρυστάλλινη παχνί που λαμπύριζε στο παγωμένο δέρμα μου για χρόνια ραγίζει και κάπου ανοίγει ένα παράθυρο – καθαρός αέρας ξεπλένει για πρώτη φορά τους μουχλιασμένους τοίχους της ψυχής.

Μην αφήσετε ποτέ οι καταστάσεις να σας πείσουν πως η ζωή δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή την ζωή για το οποίο αξίζει τον κόπο να προσπαθείς. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να παγιδευτεί στον παραμυθένιο λήθαργο της Χιονάτης που προκάλεσε μια πικρόχολη μάγισσα. Η ζωή είναι όμορφη κάθε μέρα. Ένα φιλί κάποια μέρα μου το είπε σιωπηλά.

 


Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s