ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΕΝΩ Η ΔΥΣΗ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ


ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΕΝΩ Η ΔΥΣΗ
ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ

Quantcast

Γιάννης Νάκος

Εκκαθαριστικές μάχες στα περίχωρα του Ρας Λανούφ και της Ζαουίγια διεξάγει πλέον ο στρατός του Καντάφι, ο οποίος έχει καταλάβει πλέον και τις δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις και από την πρωτεύουσα Τρίπολη εξορμά προς δυσμάς και ανατολάς με σκοπό να ανακαταλάβει το χαμένο έδαφος.

Οι Κανταφικοί φαίνεται μάλιστα πως προελαύνουν και από το νότο προς το επίκεντρο της εξέγερσης τη Βεγγάζη στα ανατολικά, καθώς χθες επλήγη με αεροπορικά και χερσαία μέσα η Μέρσα ελ Μπρέγκα, 90 χλμ ανατολικά του Ρας Λανούφ και σημαντικός λιμένας και πετρελαιοπαραγωγός πόλη.

 

Η Δύση φαίνεται πια να ανησυχεί περισσότερο για τις συνέπειες της προέλασης των Κανταφικών στις πετρελαιοπηγές και τους λιμένες εξαγωγής παρά για τους εξεγερμένους, καθώς η ιδέα για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού που θα τους προστάτευε από την Κανταφική αεροπορία μοιάζει να χάνει έδαφος.

Πάντως, προς το παρόν ο Καντάφι μοιάζει να εστιάζει περισσότερο την προσοχή του στην κατάπνιξη της ανταρσίας στα δυτικά της Τρίπολης προς τα σύνορα προς την πόλη Μισράτα παρά προς τη Βεγγάζη για την οποία θα πρέπει να δοθεί μεγάλη μάχη δεδομένου ότι ο πληθυσμός της έτρεφε ανέκαθεν αντικαθεστωτικά αισθήματα.

Μοναδική παρηγοριά των εξεγερμένων μοιάζει να είναι η αναγνώριση του αντιπροσωπευτικού οργάνου τους, του Λιβυκού Εθνικού Συμβουλίου από τη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε πως θα εγκαταστήσει διπλωματική αντιπροσωπεία στην έδρα του στη Βεγγάζη.

Επίσης, η Ρωσία ανακοίνωσε πως διακόπτει την πώληση όπλων προς το καθεστώς Καντάφι, μία χειρονομία μικρής αξίας καθώς εδώ και πολλά χρόνια προμηθεύεται στρατιωτικό εξοπλισμό κυρίως από τη Δύση.

 

http://www.elzoni.gr/html/ent/445/ent.7445.asp

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s