Φέρτε Πίσω τον ‘Ανθρωπο… by Lit Maiden


Φέρτε Πίσω τον ‘Ανθρωπο… by Lit Maiden

Όταν δεν με πάνε καλά τα πράγματα στη ζωή μου, γίνομαι σαρκαστική και πικρόχολη, οπότε σήμερα αποφάσισα να βγάλω όλη μου την χολή πάνω στην ανθρώπινη φύση.

Δεν ξέρω εσείς πώς τα βλέπετε όλα τον τελευταίο καιρό αλλα εμένα με κάνουν κάτι σαν ιαπωνικός σεισμός γύρο στα 9 Ρίχτερ, μόνο που τα σπίτια στέκονται όρθια.

Έχουμε σαπίσει σαν ανθρώπινο γένος και το παίζουμε υπεράνω. Την έχουμε δει σοβαροί οι πιο πολλοί από μας και ενώ αναλαμβάνουμε το βάρος της σωτηρίας της χώρας ή του πλανήτη, δεν κοιτάμε να δούμε τα δικά μας χάλια. Τα ξέρουμε όλα – και τις μυστικές λέσχες, τις Σιωνιστικές χειραψίες πρωθυπουργών, τα ύπουλα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας – αλλά τι κάνουμε εμείς οι σοβαροί;
Καθόμαστε και τσακωνόμαστε μεταξύ μας αντί να βρούμε τρόπο να ενωθούμε ενάντια στην προπαγάνδα των ΜΜΕ. Η ματαιοδοξία μας ωθεί στο να φτύνουμε άτομα τα οποία είναι μια χαρά άνθρωποι. Έχουμε την ανάγκη να πατάμε πάνω σε άλλους για να μπορούμε να αναπνεύσουμε πιο καθαρό αέρα. Στρέφουμε τους κούφιους εαυτούς μας κατά του γείτονα γιατί δεν ωρύεται σαν εμάς. Καθόμαστε και βγάζουμε κήρυγμα για πατρίδα χωρίς να ξέρουμε καλά καλά την ιστορία μας, ή να φέρνουμε αντίρρηση στα σχολικά βιβλία που πρέπει να μάθουν απ’έξω τα παιδιά μας. Ανεβαίνουμε σε άμβωνα για να δώσουμε τα φώτα μας πάνω σε θρησκευτικά θέματα, μιλάμε για αγάπη και μέσα σε μισό λεπτό κακολογούμε τον συνάνθρωπο μας χωρίς καμία διάκριση.

Αποκαλείτε τον τιποτένιο εαυτούλη σας δίκαιο και σοφό Σολομώντα και μαζεύετε πουγκιά με περιουσία που δεν έχει αξία αν δεν ξέρετε πότε σταματάει η λογική, πότε αρχίζει η επιείκεια, πότε να το βουλώνετε όταν δεν έχετε ιδέα για να ακούτε άλλους και να μαθαίνετε.

Άρχισα να μην κλαίω πια για την κατάντια της χώρας. Αυτό που με ανησυχεί είναι πλέον η σαπίλα που είναι μέσα μας. Είμαστε άνθρωποι με προσωπικά προβλήματα και δυστυχώς όλοι μάθαμε να κοιτάμε τον διπλανό μας και μόνο. Η παλιά γειτονιά δεν είναι πια της μόδας. Τώρα οι κλειστές πόρτες, η εξαπάτηση, η χειραγώγηση και η εκμετάλλευση μας κάνουν μάγκες. Η έλλειψη εφυΐας αναπληρώνεται με το πόσες πονηριές καταφέρνουμε τη μέρα, με το πόσο καλά ξέρουμε να παίζουμε τα ανούσια παιχνιδάκια μας αρκεί να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε.

Έχω να δω ευγένεια πνεύματος και συμπεριφοράς και εγώ δεν ξέρω από πότε, αλλά καθημερινά βλέπω ντεμέκ ήρωες που εξυμνούν τα κατορθώματα τους. Απέχουμε πολύ απ’την φύση μας, μια φύση που μας έδωσε τον αντίχειρα για να μπορούμε να πιάνουμε, να δημιουργούμε, να πράττουμε. Τώρα το σιλικονάτο στοματάκι μας έχει ανεβάσει και κατεβάσει κράτη και ηγέτες.

Σήμερα είναι καλή μέρα για να αρχίσουμε να ασκούμε κριτική πάνω μας. Όταν κοιτάμε την τελειότητα σε προσωπικό επίπεδο, θα απαιτούμε την τελειότητα και στους άλλους και αυτοί με την σειρά τους σε άλλους τόσους γνωστούς τους. Από μένα αρχίζει η αλλαγή. Πειθαρχώ τον εαυτό μου, τελειοποιώ τον διπλανό μου, δημιουργό άλλο ηθικό, πολιτιστικό, κοινωνικό επίπεδο σε έναν πολιτισμό που θέλει να λέγεται Ελληνικός. Ας φέρουμε πίσω τον άνθρωπο μέσα μας επιτέλους.


Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s