Βομβαρδισμοί από αέρος και με πυράυλους στην Λιβύη


 

Βομβαρδισμοί από αέρος και με

πυράυλους στην Λιβύη

 

 

Οι Αμερικανικές , Γαλλικές και Βρετανικές δυνάμεις, έχουν ξεκινήσει το σφυροκόπημα της Λιβύης με βομβαρδισμούς τόσο από αέρος με μαχητικά αεροσκάφη , όσο και με πυραύλους Τομαχοκ , προκειμένου να επιβάλλουν την Ζώνη Αποκλεισμού Πτήσεων.
Οι πληροφορίες μιλάνε για χτυπήματα ακόμα και σε άμαχο πληθυσμό. Βέβαια, ακόμα και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει πόλεμος, αφού άλλα υποστηρίζουν οι Λίβυοι και άλλα οι σύμμαχοι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Λιβύη, τουλάχιστον  150 άτομα έχουν χτυπηθεί , εκ των οποίων 50 έχουν σκοτωθεί. Μάλιστα έδειξαν εικόνες από νοσοκομεία, γεγονός όμως που αμφισβητούν οι συμμαχικές δυνάμεις και μιλάνε για προπαγάνδα…

Ο Καντάφι απειλεί με πόλεμο διαρκείας και δηλώνει ότι η επίθεση που δέχεται η χώρα του από τις συμμαχικές δυνάμεις, είναι εντελώς αναίτιες, αφού δεν δέχτηκαν κάποια επίθεση από την Λιβύη. Επίσης απείλησε πως θα ανοίξει τα σύνορα του σε χιλιάδες φανατικούς ισλαμιστές – κομάντος αυτοκτονίας- οι οποίοι θα αιματοκυλήσουν την Ευρώπη και την Αμερική με τυφλά χτυπήματα.

Ταυτόχρονα, οι εσωτερικές μάχες συνεχίζονται με σφοδρότητα ανάμεσα στους αντι-καθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Καντάφι.

Ο Καντάφι ισχυρίζεται πως σκοπός των δυνάμεων της συμμαχίας είναι να φέρουν την αποσταθεροποίηση στη Μεσόγειο και την Β. Αφρική γενικώς.

 

my satelite

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s