Αδύνατη η γεφύρωση θέσεων στο Κυπριακό, διαμηνύει ο πρόεδρος Χριστόφιας


Αδύνατη η γεφύρωση θέσεων στο Κυπριακό, διαμηνύει ο πρόεδρος Χριστόφιας

Λευκωσία:Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας κατήγγειλε τον Ντερβίς Έρογλου ότι καταθέτει προτάσεις που δεν είναι συμβιβαστικές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνεται λόγος για δυνατότητα γεφύρωσης των θέσεων στο Κυπριακό.

Ο Έρογλου, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Χριστόφιας, μας πλασάρει τη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου, θεωρεί ότι έχει κράτος και σύνταγμα και ότι έχει κάθε δικαίωμα να παραχωρεί υπηκοότητες και ότι αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό. Αυτό, τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας, είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν μπορεί να γίνεται λόγος για δυνατότητα γεφύρωσης θέσεων γιατί κάτι τέτοιο πρέπει να στηρίζεται σε μια λογική και μια νομιμότητα.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι ζητά επίμονα την απογραφή πληθυσμού σε ολόκληρη την Κύπρο, υπό διεθνή έλεγχο, όμως η τ/κ πλευρά δεν αποδέχεται τη θέση αυτή γιατί τότε θα διαφανεί πόσοι έποικοι ζουν στα κατεχόμενα.

Κατηγορώντας την Τουρκία για αδιαλλαξία και αλαζονεία έναντι της ΕΕ και της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη ενότητας και συσπείρωσης στο εσωτερικό μέτωπο για αντιμετώπιση της απαράδεκτης πολιτικής της Άγκυρας στην περιοχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s