Η Αναζήτηση…by Lit Maiden


 

Η Αναζήτησηby Lit Maiden


Κρύβουμε τον πόνο μας πίσω από μια θαρραλέα πρόσοψη. Όλοι μας πονάμε βαθιά μέσα μας επειδή ποτέ δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτά που έχουμε, παρόλο που ξέρουμε πως είμαστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο αυτό.

Υπάρχει ένα ανεξήγητο συναίσθημα, κάτι σαν ένα ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί μέσα μας. Είναι ένα περίεργο πράγμα, να ξέρεις ότι μέσα σου υπάρχει μια κινητήρια δύναμη, μια δύναμη της φύσης που φωλιάζει στο στέρνο. Απεγνωσμένα προσπαθείς να καταλάβεις γιατί υπάρχει αυτό το ηφαίστειο, τι μπορεί να προκαλέσει μια έκρηξη του, και η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πως ψάχνεις κάτι, οπότε προσπαθείς να βρείς τι είναι αυτό το κάτι, αλλά δεν το βρίσκεις. Το αποτέλεσμα ειναι πως αισθάνεσαι ότι περπατάς σε μια έρημο χωρίς προορισμό.


Ο δρόμος μακρύς και νερό πουθενά. Μόνος προχωράς και το κάθε σου βήμα πάνω στο ξεραμένο έδαφος είναι άλλος ένας μικρός σεισμός που ετοιμάζει το ηφαίστειο, δίνοντας το παράταση. Ατελείωτος ο δρόμος, ατελείωτος γιατί δεν έχει προορισμό και αυτό είναι που δημιουργεί απογοήτευση, εκνευρισμό. Αυτό είναι που κτίζει πέτρα πέτρα το ηφαίστειο.

Αυτό που ψάχνουμε είναι μια αέναη έξαρση, ένα σκίρτημα; Είναι η εκπλήρωση μας διά μέσου άλλου; Λαχταράμε εκείνο το συναίσθημα που κάθεται στην καρδιά μας και στέλνει ρίγος στο στομάχι μας, που μας κάνει να χαμογελάμε ανεπαίσθητα, με μάτια γεμάτα νόημα όταν κοιτάξουμε εκείνο το άλλο άτομο;

Η καρδιά τρέχει πιο γρήγορα. Γνωστό μας είναι εκείνο το προαίσθημα ότι κάτι πρόκειται να συμβεί, εκείνη η προσμονή για την οποία μου μίλησε μια μέρα ένας σοφός.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι να γίνουν. Ο καιρός όταν ήμασταν παιδιά, διασφαλισμένοι από την μητέρα μας που μας έβαζε για ύπνο, πέρασε. Περπατάμε πάνω στη γη μόνοι χωρίς σταθερή πορεία, γνωρίζοντας μόνο πως αυτό που ψάχνουμε μας είναι άγνωστο, πως θα ζήσουμε με μια ακατάσβεστη δίψα, μια διηνεκής ξηρασία που αναζητά λίγη βροχή.

Στραφείτε προς το άτομο το πιο κοντινό σε σας και μοιραστείτε αυτή την κενότητα, αυτή την αναζήτηση, και παρόλο που δεν θα βρείτε αυτό που θα γεμίσει την καρδιά σας, το μακρύ ταξίδι μέσα στην έρημο δεν θα είναι μοναχικό. Με παρέα θα σταματήσεις να ατενίζεις το μονοπάτι και θα ξεχάσεις τα ερωτήματα για λίγο.

Ήσουν ένα δοχείο που περίμενε να το γεμίσουν όταν ήσουν μικρός. Ακόμα είσαι το ίδιο δοχείο.

 


Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s