Ο Σόρος συγκεντρώνει 200 ισχυρούς και συγκαλεί το «Bretton Woods 2»


 

Ο Σόρος συγκεντρώνει 200 ισχυρούς και

συγκαλεί το «Bretton Woods 2»

Από American Free Press (AFP) / Μετ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

 


O διεθνιστής δισεκατομμυριούχος,Τζορτζ Σόρος (George Soros), διοργανώνει διεθνές συνέδριο από τις 8 έως τις 11 Απριλίου, στο Bretton Woods του New Hampshire, το μέρος, που γεννήθηκε η
Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου πρόκειται να «αναδιατάξει το σύνολο της χρηματοπιστωτικής τάξης», όπως είχε τονίσει και σε άρθρο του στην εφημερίδα ‘The Japan Times Online’, το Νοέμβριο του 2009.
Στο ίδιος μέρος που θα λάβει χώρα το “Bretton Woods II” θα συνεδριάσει και η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission), με εμφανή στόχο να δημιουργήσει, τίποτα λιγότερο, από μια νέα παγκόσμια οικονομία, με τον Σόρος να δαπανά 50 εκατομμύρια δολάρια στο New Hampshire, για να συγκεντρώσει πάνω από 200 ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και ηγέτες στο πλαίσιο κυβερνητικής πολιτικής στο Ινστιτούτο του για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (‘Institute for New Economic Thinking’ ή INET).
Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται: ο πρώην πρόεδρος της Fed, Πολ Βόλκερ, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας,Γκόρντον Μπράουν και ο οικονομολόγος, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών, Joseph Stiglitz.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Mount Washington Hotel, χώρος της ιστορικής διάσκεψης του Μπρέτον Γουντς, το 1944, το οποίο ίδρυσε το μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διεθνές οικονομικό οικοδόμημα.

Ο Σόρος επέλεξε αυτό το μέρος, γιατί αναμένει, οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις του να είναι τόσο ριζικές, όσο εκείνες που προωθήθηκαν από τον Βρετανό οικονομολόγο, John Maynard Keynes, που θεωρήθηκε το ‘μυαλό’ του αυθεντικού σχεδίου του Bretton Woods.
Η Kευνσιανή οικονομία παρουσιάστηκε ως η οικονομική θεραπεία, για τη μεταπολεμική καταστροφή του δυτικού κόσμου, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις απελευθερώθηκαν από τους περιορισμούς δημιουργίας χρήματος, που επιβάλλονταν από τον κανόνα του χρυσού, ενώ ακόμη και οι παγκόσμιοι χρηματοδότες είχαν υπό τον έλεγχό τους, μεγάλο μέρος του χρυσού του κόσμου.
Οι κυβερνήσεις, υπό το νέο πρότυπο, μετά τον πόλεμο, ενθαρρύνθηκαν στο να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και τη μακροοικονομική σταθερότητα με τη δημιουργία περισσότερων χρεών, που έφεραν τις περισσότερες από τις οικονομίες, του κόσμου, στο χείλος της χρεοκοπίας.
Τώρα ο Σόρος, έρχεται ως ‘ο νέος Keynes’ για να σώσει τα κράτη, σε μια μέρα, προτείνοντας μια άλλη θαυματουργή λύση στα προβλήματά μας, διατυπωμένη με υψηλή διγλωσσία, όπως η λέξη «μεταρρύθμιση», «συνεργασία» και «ισότιμη συμμετοχή». Ο Σόρος προτείνει το τέλος της εθνικής κυριαρχίας όπως τη γνωρίζουμε.
«Η αναδιοργάνωση της παγκόσμιας τάξης θα πρέπει να επεκταθεί πέραν του χρηματοπιστωτικού συστήματος», είχε, πριν λίγο καιρό.

Ο Σόρος λέει ότι μία ξοφλημένη Αμερική πρέπει να αντικατασταθεί από μιαπαγκόσμια κυβέρνηση με ένα παγκόσμιο νόμισμα υπό την διακυβέρνηση του ΟΗΕ. Υποστηρίζει επίσης ότι η Κίνα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή, ενώ οι ΗΠΑ να έχουν έναν υποδεέστερο ρόλο. Αυτό που ο Σόρος δεν λέει είναι για τις δύο δεκαετίες υποβιβασμού της αμερικάνικης βιομηχανίας, το άνοιγμα των συνόρων και την πτώχευση της οικονομίας με τους άσκοπους πολέμους και άλλες καταρρεύσεις που ήταν τόσο εκ προθέσεως ενορχηστρωμένες ώστε τώρα να έρχονται οι διεθνείς τραπεζίτες και να λένε στον κόσμο ότι το σύστημα είναι διαλυμένο και ότι είναι οι άνθρωποι που το διέλυσαν και χρειάζονται τώρα αυτοί για να μας δείξουν πώς μπορεί να διορθωθεί.
Ο Georgy Schwartz, γνωστός και ως George Soros είναι ένας Ουγγρο-Εβραίοςπου έχει χαρακτηριστεί ως αντίθετος με τον Θεό, την οικογένεια και την Αμερική. Με ιστορικά γεγονότα βοήθησε ακόμα και την κατάσχεση σπιτιών των συμπατριωτών τους Εβραίων στην Ουγγαρία το 1944. (βλ. άρθρο ΕΔΩ)
Σε μια συνέντευξη με τον Steve Kroft της εκπομπής ‘60 Minutes 60’ είπε ότι το 1944 ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής του. Ερωτηθείς από τον Kroft αν αισθάνθηκε τυχόν τύψεις, απάντησε, «Οχι, καθόλου. Μάλλον μου άρεσε.»
«Δεν υπάρχουν καθόλου αισθήματα ενοχής;» ρώτησε ο Kroft. «Όχι» απάντησε ο Σόρος, «μόνο αισθήματα δύναμης.»
Ο Σόρος έκανε το πρώτο του δισεκατομμύριο ως κερδοσκόπος το 1992 με την υποτίμηση της βρετανικής λίρας και προκάλεσε δυστυχία σε εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους Βρετανούς πολίτες. Πήγε να προκαλέσει το 1999 το σκάνδαλο Russiagate, όπου σχεδόν θα κατέρρεε η ρωσική οικονομία. Είχε χαρακτηριστεί ως «μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ληστείες στην ιστορία της ανθρωπότητας».
Έκανε το ίδιο στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία το 1997, προκαλώντας την ασιατική οικονομική κρίση εκείνης της εποχής. Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Mahathir Mohamad τον αποκάλεσε «κακοποιό και βλάκα», ενώ ένας βουλευτής της Ταϊλάνδης τον ανέφερε ως «Δράκουλα». Επίσης, βοήθησε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στηνΙαπωνία, την Ινδονησία, τη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Βιρμανία με τις επιδρομές του στην οικονομία αυτών των χωρών.
Επίσης, ο Σόρος περιθάλπει την πολιτιστική παρακμή, υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην άμβλωση, τον αθεϊσμό, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την ευθανασία, τον φεμινισμό, τον έλεγχο των όπλων, την παγκοσμιοποίηση, τη μαζική μετανάστευση, τους γκέι γάμους κλπ.Χρηματοδότησε και την καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα και επισκέπτεται συχνά τον Λευκό Οίκο.
Στα 81 του, το γονάτισμα της Αμερικής φαίνεται να είναι το τελικό του σχέδιο. «Το κύριο εμπόδιο για μια σταθερή και δίκαιη παγκόσμια τάξη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ήρθε η ώρα για μια πολύ σοβαρή αναπροσαρμογή», έχει πει.
– Στο Μπρέτον Γουντς του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ τέθηκαν το 1944 οι βάσεις για τη μεταπολεμική οικονομική σταθερότητα, με τη δημιουργία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας το 1945. Επηρεασμένοι από τις ιδέες του Βρετανού οικονομολόγου Τζον Μέιναρτ Κέινς, που μετείχε στη διάσκεψη, για μεγαλύτερη παρέμβαση του κράτους στο οικονομικό γίγνεσθαι, μετά τις τρομακτικές επιπτώσεις που άφησε το κραχ του ’29 και τα ερείπια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, οι τότε ηγέτες του κόσμου κατέληξαν στη δημιουργία ενός νομισματικού συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών. (βλ.ΕΔΩ)

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s