Πόσο Ταιριάζουμε; By Lit Maiden


Πόσο Ταιριάζουμε; By Lit Maiden

Έπεσε στην αντίληψη μου καθώς ξεφύλλιζα διαφημιστικό περιοδικό, ένα μικρό κουτάκι που είχε τα εξής ωραία:

Σύμφωνα με την αριθμολογία η ημερομηνία που γεννηθήκαμε ανεξάρτητα από το μήνα και τον χρόνο καθορίζει με ποίους ανθρώπους <<τα … πάμε καλύτερα>>. Ο αριθμός αυτός πρέπει να είναι μονοψήφιος. Αν γεννηθήκατε π.χ. στις 17 του μήνα και αθροίσετε τα δύο αυτά ψηφία θα πάρετε τον αριθμό 8. Δείτε λοιπόν ποίοι αριθμοί ταιριάζουν περισσότερο μεταξύ τους:

Το 1 με το 1, 3 και 6
Το 2 με το 1 και το 7
Το 3 με το 3, 6 και 9
Το 4 με το 4, 1, 2, 7 και 8
Το 5 με όλα και ιδίως με το 5
Το 6 με το 3, 6 και 9
Το 7 με το 2
Το 8 με το 4
Το 9 με το 3, 6 και 9

Τώρα σίγουρα όλοι σας έχετε πάρει χαρτί και μολύβι και ψάχνετε μέσω Facebook και ατζέντας να βρείτε ημερομηνία γέννησης των φίλων σας προς αποτροπή πιθανής πισώπλατης μαχαιριάς. Δεν βάζω μέσα τους/τις συζύγους – αυτοί δεν χρειάζονται ούτε μολύβι ούτε ατζέντα, είχατε βγάλει ήδη την ετυμηγορία πριν φτάσετε σ’αυτή παρούσα πρόταση και αρχίσατε ήδη να παίρνετε τα μέτρα σας. Με το που θα γυρίσει σπίτι, θα πέσει πολύ μίρλα, μα πολύ μίρλα!

Ωραία, γελάσαμε λίγο με την κατάντια μας, αλλά τώρα ας σοβαρευτούμε. Είναι αξιολύπητο να ζούμε με τέτοιες πεποιθήσεις. Είναι κρίμα που άνθρωποι που υποτίθεται έχουν κάποια βασική παιδεία μπορούν τόσο εύκολα να πιστέψουν ότι ένας αριθμός μπορεί να καθορίσει μια πορεία ζωής, μια φιλία, έναν έρωτα. Εγώ απορώ γιατί είμαι με τον σύντροφο μου πάνω από μιάμιση δεκαετία αφού οι αριθμοί μας δεν ταιριάζουν. Απορώ γιατί ακόμα καυλώνω όταν με αγγίζει και ηρεμώ απίστευτα όταν με παίρνει αγκαλιά. Αλλά αφού το λένε οι αριθμοί ότι δεν ταιριάζουμε αρκετά, μάλλον θα πρέπει να χωρίσουμε και να πάω να βρω κάνα τριάρι η εξάρι. Εκεί θα είμαι πολύ πιο ευτυχεσμένη, ε συγγνώμη, ευτυχισμένη. Κρίμα και χαζομάρα μου που δεν έδωσα βάση στο θέμα νωρίτερα.

Η αλήθεια είναι ότι αξίζουμε ότι παθαίνουμε αν δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την ανοησία μας, για να μην πω πιο βαριά λέξη. Η αριθμολογία είναι άλλο ένα ανθρώπινο τέχνασμα που, όπως όλα τα ανθρώπινα τεχνάσματα, δικαιολογεί την βλακεία μας καθώς την επιβεβαιώνει. Κανείς άλλος πέρα από μας τους ίδιους δεν είναι υπόλογος για τις πράξεις μας, την κρίση μας, και την παρατηρητικότητα μας παρά μόνο εμείς. Ένας αριθμός δεν καθορίζει το μέλλον, ούτε με λέει ότι η Ούρσουλα με την οποία ταιριάζω δεν θα το παίξει μοιραία Λολίτα και θα μου φάει τον άντρα.

Αν κοιμόμαστε όλοι όρθιοι τη σήμερον ημέρα είναι γιατί μας σέρνουν απ’την μύτη με κάτι τέτοιες ανοησίες (βλέπε Φενγκ Σούι, ωροσκόπια, ταρό, καρό, πλισέ) τα οποία παίζουν ασταμάτητα στην ελληνική τηλεόραση. Βλαμμένε Έλληνα. Έχεις και την απαίτηση να φύγουν τα καθάρματα που μας κατακλέψανε ενώ προσέχεις την κάθε λέξη που θα πει το ξανθό βόδι στον Alpha. Κοιμισμένε πολίτη που κάθεσαι και βλέπεις τα πρωινιάτικα αντί να ξεσηκώνεις τους γείτονες, να μπαίνεις μέσα σε αίθουσες σχολείων για να πεις στα παιδιά τι γίνεται με την σύνταξη σου, με τον μισθό σου, με την υπογραφή του μνημονίου όχι της ντροπής αλλά της προδοσίας. Σε λήθαργο βρίσκεσαι με τα νουμεράκια και τις εκπομπούλες τους. Πάρε πιές κάνα καφέ και μετά γύρνα ανάποδα και το φλιτζάνι να δεις πότε θα βγούμε από αυτή την κρίση.


Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s