Ο εφοριακός που έκλεψε 2 εκ. ευρώ και εξαφανίστηκε


Σάλος με εφοριακό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα για παράνομες δραστηριότητες και εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του 2 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΟΥ Αθηνών. Γιατί κατηγορείται ο εφοριακός και που πήγαν τα λεφτά;

Στην αναστολή των καθηκόντων υπαλλήλου της ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών και στην παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς στους λογαριασμούς του εντοπίστηκαν κινήσεις μεγάλων ποσών από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την περίεργη «εξαφάνιση» ενός εφοριακού που εργάζεται στην ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών.

Σε επίσημη ανακοίνωση του αναφέρει το υπουργείο, ότι θέτει σε αναστολή καθηκόντων τον εφοριακό και τον παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση. Στους λογαριασμούς του, σύμφωνα με την ανακοίνωση εντοπίστηκαν κινήσεις μεγάλων ποσών από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται επίσης ότι πραγματοποιείται έρευνα των στοιχείων των υποθέσεων που διαχειριζόταν ο υπάλληλος, ενώ έχει ήδη γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του και απαγόρευση εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του.

Εκτός από τον εφοριακό ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, λείπουν και περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της εφορίας, χρήματα τα οποία χειριζόταν ο ίδιος υπάλληλος για πληρωμές και επιστροφές φόρων προς εταιρίες.

Για το θέμα αυτό, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να σφραγιστεί το γραφείο και τα ντουλάπια του συγκεκριμένου υπαλλήλου, προκειμένου να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το έλλειμμα των 2 εκατ. ευρώ.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο εφοριακός που έκλεψε 2 εκ. ευρώ και εξαφανίστηκε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s