Σήμερα η έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την ελληνική οικονομία…


Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η

σημερινή ημέρα, ενώ στις 10:00 αναμένεται αν

συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για τα

νέα μέτρα, ύψους 23 δισ.

ευρώ, της περιόδου 2012 – 2015. Επίσης, στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσει υπό το Γιώργο Παπανδρέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αργά το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο.
Σημειώνεται ότι οι βασικοί άξονες του προγράμματος 2012-2015 θα είναι ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και στοχευμένες κοινωνικές παροχές.
Συγκεκριμένα, αναμένεται το σχέδιο να προβλέπει ότι από τα 23δις ευρώ τα 12δις ευρώ να προέλθουν από περικοπές στις κρατικές δαπάνες και τα 9 από αύξηση των εσόδων.
Επίσης, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι πληροφορίες αναφορικά με τις πιθανές αποκρατικοποιήσεις. Θα θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι προσφάτως ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά την ομιλία του στο Λονδίνο είχε προσδιορίσει τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, την ενέργεια και τα τυχερά παιχνίδια ως τους βασικούς άξονες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, διευκρινίζοντας όμως την ίδια ώρα ότι το δημόσιο θα διατηρήσει βασικό ρόλο σε στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές.
Θυμίζουμε τέλος, ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα έρθει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή, ενώ η ψήφιση νομοσχεδίου θα καθυστερήσει για τις αρχές του Ιουνίου και όχι στα μέσα Μαΐου, όπως αρχικά προβλέπονταν.

http://www.greekfinanceforum.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s