Ιρλανδία: Αύξηση του κατώτατου μισθού με τη στήριξη του ΔΝΤ


Ο Ιρλανδός υπουργός Επιχειρήσεων, RichardBruton, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα αντιστρέψει τις περικοπές στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, έπειτα από μια αναθεωρημένη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας τωνIrish Times, ο υπουργός επεσήμανε πως σε αντάλλαγμα θα υπάρξουν αλλαγές σε υφιστάμενες συμφωνίες, οι οποίες δίνουν στους εργαζομένους δικαιώματα, όπως η μεγαλύτερη αμοιβή τις Κυριακές και τις τραπεζικές αργίες.

Ο Bruton είπε σε δημοσιογράφους πως τα μέτρα, τα οποία θα απαιτήσουν νομοθεσία, έχουν τη στήριξη του ΔΝΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι οι νέοι νόμοι θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισάγει νομοθεσία προκειμένου να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό από τα 7,65 ευρώ στα 8,65 ευρώ ανά ώρα έως το καλοκαίρι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα που επικαλείται τον Bruton.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Ιρλανδίας με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ θα δημοσιεύσουν την αναθεωρημένη τους συμφωνία την Παρασκευή.

www.capital.gr,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s