Πετρέλαιο: ο ΟΠΕΚ προβλέπει αύξηση της τιμής ως το τέλος του 2011


Το Ιράν, το οποίο προεδρεύει του ΟΠΕΚ, προβλέπει συνέχιση της αύξησης της τιμής του πετρελαίου το 2011, δήλωσε ο αντιπρόσωπός του στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών Μοχαμάντ Αλί Χατιμπί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο  Χατιμπί στο περιθώριο διεθνούς συνόδου για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Τεχεράνη, τόνισε ότι «το 2011, θα έχουμε μια αύξηση της ζήτησης.

Ορισμένοι την υπολογίζουν στα 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και άλλοι στα 1,6 εκατομμύρια βαρέλια. Όμως, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης».

«Η τιμή του πετρελαίου εξαρτάται από δύο πράγματα. Αρχικά, από τα βασικά, την προσφορά και τη ζήτηση και στη συνέχεια από πολιτικούς παράγοντες, ψυχολογικούς παράγοντες και από απρόβλεπτα στοιχεία. Βάσει των στοιχείων αυτών, η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί ως το τέλος του έτους», επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Αμπντάλα Ελ Μπάντρι εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου και πρόσθεσε ότι οι αγορές είναι επαρκώς εφοδιασμένες.

«Οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου προκαλούν ανησυχία. Υπάρχει ένα επιτίμιο κινδύνου ύψους από 15 ως 20 δολάρια», τόνισε ο Αμπντάλα Ελ Μπάντρι.

Πηγή:   http://www.econews.gr/2011/04/19/petrelaio-opek-ayxisi-timwn/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s