Αν είχαμε χάσει σε πόλεμο, θα δίναμε λιγότερα… ενώ τώρα…


Τα 50 δις δεν είναι η σωτηρία αλλά το κόστος της αποτυχίας τους.

Ένας αποτυχημένος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και ένας πρωθυπουργός που απότυχε να διαχειριστεί μια κρίση, και στο 5μηνο της θητείας του αφαιρέθηκε, από την ευρωζώνη, η εξουσία για λόγους ασφαλείας. Σε μια δημοκρατική συνειδητοποιημένη χώρα θα είχαν παραιτηθεί. Στην χώρα μας το κόστος της αποτυχίας του μετριέται ελληνική γη και ύδωρ.

Έτσι τα 50 δις δεν είναι η σωτηρία μας αλλά το κόστος της αποτυχίας τους. Η απόζημίωση που θα πληρώσουμε σε λίγες ημέρες στις 3 Μαΐου αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόϊκα έναν κατάλογο με 30 προγράμματα που αφορούν την αξιοποίηση φιλέτων της δημόσιας περιουσίας. Το σχέδιο επικοινωνιακά πλασάρεται ως «μεγαλόπνοο και υπερφιλόδοξο» και έτσι στρέφει την κουβέντα από τις κολοσσιαίες ευθύνες τους προς το εάν είναι εφικτό και μπορετό.

Είναι από τις φορές που αναρωτιέται κανείς -και πόσο μάλλον αν μας κοιτά εξ αποστάσεως- εάν ο πιο έξυπνος πολιτικός στην χώρα μας είναι ο κ. Παπανδρέου. Αν οι βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά και οι δημοσιογράφοι είναι παντελώς ηλίθιοι.

Αν επιλεχτήκαν τελικά για αυτό τους το προσόν και έτσι αδυνατούν να επεξεργαστούν πολιτική σκέψη, επιλέγοντας μόνο μανιχαιστικά να τάσονται υπέρ ή κατά διαφόρων αποφάσεων. Αν η βαθύτερη ανάλυση του γίγνεσθαι στην οποία μπορούν να φτάσουν διανοητικά είναι το “καλό» το «φτου κακά» και το “μη τζιζ”!

Αντί λοιπόν σήμερα να μιλάμε για ειδικό δικαστήριο ή ακόμη καλύτερα (και φτηνότερα) για ένα τιμητικό χαρακίρι, φτάσαμε σήμερα να κοστολογούμε ελληνική γη, δημόσιο πλούτο και περιουσία του λαού η οποία και θα δοθεί ως αντάλλαγμα της αποτυχίας τους. Ως αποζημίωση…

Η Πώληση του 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς

Η Πώληση της ΛΑΡΚΟ,

Η επέκταση της σύμβασης για την εκμετάλλευση του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”,

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,

Η ΔΕΗ,

Ο Ιππόδρομος .

Ο ΟΠΑΠ

Η Αγροτική

Σαν να έχουμε χάσει πολεμο…

Πηγη: http://filologos10.wordpress.com/2011/04/27/%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B9%CE%B3/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s