O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝΟι μάσκες για τον ρόλο που παίζει ο Τρεμόπουλος και το κόμμα του ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, πέφτουν καθημερινά. Κατάφερε να παραπλανήσει πολλούς ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόρους με την επίκαιρη και trendy ονομασία του κομματός του ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ αλλά μόνο οικολογικές δεν είναι οι ανησυχίες του εν λόγω κυρίου. Όποτε μπορεί λειτουργεί σαν δούρειος ίππος προωθόντας τα αλλυτρωτικά σχέδια των Σκοπιανών. 

Καλό θα είναι να ξυπνήσουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ με οικολογική συνείδηση και να δουν τον πραγματικό, προδοτικό ρόλο που παίζει ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στα εθνικά θέματα της πατρίδας μας.

«Η χώρα μου λέγεται Μακεδονία»


Οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος, έχοντας δίπλα τους τη βουλευτή των Σκοπίων Λιάνα Πόπουσκα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στα Βαλκάνια.

Μάλιστα, ο κ. Τρεμόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να ελέγξει δημοσίευμα του 2008 σε εφημερίδα των Σκοπίων, σύμφωνα με το οποίο την περίοδο Καραμανλή είχαν προχωρήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση Γκρούεφκσι για να δημιουργηθεί πυρηνικό εργοστάσιο στη FYROM.

Η βουλευτής των Σκοπίων παίρνοντας τον λόγο, ζήτησε να μην προσφωνείται η χώρα της FYROM γιατί το θεωρεί προσβλητικό και ότι η χώρα της λέγεται «Μακεδονία» χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τον κ. Τρεμόπουλο.

 

18 σκέψεις σχετικά με το “O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 1. Αγαπητοί φίλοι,
  Ως συντονιστής του πάνελ στη συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στο σημείο που αναφέρεστε, η κ. Ποποφσκα είπε ρητά ότι αποδέχεται το ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όμως τα αρχικά FYROM, στη γλώσσα της έχουν προσβλητικό χαρακτήρα.
  Αυτή είναι ολόκληρη η εικόνα, που δείχνει ότι δεν υπήρξε ούτε προβλημα ούτε λόγος να διαμαρτυρηθούμε. Το κύριο είναι ότι, αν δε συνεργαστούμε έγκαιρα για να σταματήσουμε την πυρηνική απειλή, κανείς μας δεν πρόκειται να είναι ασφαλής ούτε στην ελληνική Μακεδονία ούτε στη FYROM ή στις άλλες γειτονικές χώρες.

  Με εκτίμηση
  Γιάννης Παρασκευόπουλος
  εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

  • Κε Παρασκευόπουλε,
   ας το κάνουν MORYF, Vardaska, Monkeydonia, ή όπως τους φωτίσει ο Θεός (πλάστης των Μακεδονοειδών, δλδ της λευκής φυλής, κατά την Σκοπιανή κρατική τηλεόραση).
   Μου είναι παγερά αδιάφορη η ονομασία του κρατιδίου / στρατοπέδου του ΝΑΤΟ, αρκεί να μην ονομάζεται Μακεδονία, ψευδεπίγραφα. Η καπήλευση της ιστορίας των όμορων γειτόνων ΔΕΝ τους κάνει ιστορικά κληρονόμους της γεωγραφικής περιοχής. Αυτό είναι κατανοητό;

 2. Φυσικά στην απάντηση/διευκρίνηση που μας δίνει, προσπαθεί να μας πείσει για τις οικολογικές τους ευαισθησίες αλλά δεν μας λέει τίποτα για τις νουθεσίες της Πόπουσκα οτι η ονομασία της χώρας της είναι » ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ » .

  Οχι κ. Πόπουσκα. Η ονομασία της χώρας σας, επισήμως είναι FYROM. Αν αυτή η λέξη στα σκοπιανά σημαίνει κάτι προσβλητικό να αλλάξετε τον τονισμό.

  Θα επανέλθω με ένα σύντομο κείμενο για να δείξω ακόμα πιο εμπεριστατομένα τον ρόλο του κόμματος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

  Όσο για τα πυρηνικά εργοστάσια και το πόσο επικίνδυνα είναι, ας πάει να τα συζητήσει και να θέσει τις αντιρήσεις του, σε αυτούς που μπορούν να χτίσουν πυρηνικό εργοστάσιο. Αυτή η συνάντηση ήταν απλά στάχτη στα μάτια.

 3. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…Νο2 ( ΒΙΝΤΕΟ )

  Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να ανοίξω ένα είδος διαμάχης σχετικά με το τι ρόλο παίζουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στα πολιτικά δρώμενα της ΕΛΛΑΔΑΣ.

  Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να ενημερώσω, όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, όλους εκείνους τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πλανήθηκαν με την ονομασία του κόμματος αυτού και έριξαν την ψήφο τους εκεί, νομίζοντας ότι κάνουν μία πράξη που βοηθάει την οικολογική πορεία και ευαισθησία του κράτους.
  Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο κ.ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ χρησιμοποιούν τον μανδύα του οικολογικού κινήματος για να προβάλουν ως άλλη 5η φάλαγγα όλες τις ανθελληνικές θέσεις τους. Όπου σκοπιανή προπαγάνδα, από διπλα και το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. Όπου τουρκική πρόκληση και δήθεν μειονοτικά ζητήματα, μπροστάρηδες οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Δηλαδή τέτοια οικολογική ευαισθησία πρώτη φορά βλεπουμε.

  Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει και να δηλώνει αυτά που πιστεύει. Όμως το να παραπλανεί με ψευδεπίγραφες ανησυχίες και να κοροϊδεύει αφελείς ψηφοφόρους, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Δεν γίνεται να εγλωβίζεις κόσμο και να κερδίζεις βουλευτική έδρα, με σύνθημα την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ αλλά το κύριο μελημά σου να είναι η διατάραξη του κοινωνικού και εθνικού ιστού της χώρας που σε φιλοξενεί και σου παρέχει όλες τις ελευθερίες.

  Παρακάτω παραθέτω 2 βίντεο με τις ” οικολογικές ” ανησυχίες του κ.ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ. Βέβαια υπάρχουν δεκάδες τέτοια βίντεο που μπορεί ο καθένας να βρει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
  Συγγνώμη κ.ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ και κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ αλλά δεν τρώμε όλοι το κουτόχορτο που τόσο ευγενικά προσπαθείτε να μας σερβίρετε. Και όσο μπορούμε θα προσπαθούμε να αφυπνίζουμε τον κόσμο.

 4. Το αστείο είναι ότι όλα τα «πατριωτικά» ή «ανεξάρτητα που ψάχνουν την αλήθεια» blog θυμούνται τον Τρεμόπουλο όταν οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεπερνούν το 3-3,5% (άρα μπαίνουν στη βουλή και κόβουν βουλευτές από τα 2 μεγάλα κόμματα) παρά το γεγονός ότι οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων δεν εμφανίζονται σε κανένα ΜΜΕ και όταν αυτό γίνεται είναι διαστρευλωμένο ή για να τους κατηγορήσουν οι διάφοροι φιρμάτοι μεγαλοδημοσιογράφοι. Αν μπείτε στα site των οικολόγων Πράσινων και στο αντίστοιχο του ευρωβουλευτή τους θα δείτε πληθώρα δράσεων και παρεμβάσεων για πολλά θέματα τα οποία σπάνια αναπαράγει κάποιος από αυτούς που προσφέρουν «ενημέρωση διαφορετική από αυτή που τον ταΐζουν τα ΜΜΕ»

  Χριστός Ανέστη

  • Αληθώς Ανέστη,

   Καλά όλα όσα λες αλλά το να παίρνει τα ποσοστά που λες ( που δεν τα παίρνουν στις εθνικές εκλογές ) στις ευρωεκλογές, που οι μπαχαλάκηδες οι ΕΛΛΗΝΕΣ ρίχνουν και καλά χαλαρή ψήφο, με τον μανδύα του οικολογισμού ενώ μονίμως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σε θέματα εθνικού συμφέροντος είναι κατά των ελληνικών θέσεων, το θεωρούμε ΠΡΟΔΟΣΙΑ και οφείλουμε να το προβάλουμε. Όπως ακριβώς κάνουμε και για όλα τα κόμματα που ξεγελάνε τους Ελληνες ψηφοφόρους.

  • Πληθώρα δράσεων όπως:
   η παρουσίαση του Μακεδονικού (!!!) λεξικού
   η πρόταση μετονομασίας σε Κεμάλ Ατατούρκ μεγάλης οδού της Θεσσαλονίκης
   η θέση του …οικολόγου Καφετζόπουλου ότι ο καθένας μπορεί να ονομάζεται όπως του κατέβει στο κεφάλι.
   Καλά, τις θέσεις τους στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τις γνωρίζουν οι ψηφοφόροι τους;

 5. Ρε παλικάρια δεν παρατάτε τους Οικολόγοι στον καημό τους να ασχοληθείτε με τον πραγματικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που από το 1974 βύθισαν τη χώρα στο κακό της το χάλι με τους Παπανδρέους, Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες… Ο Τρεμόπουλος σας μάρανε

  • Κανέναν δεν θα παρατήσουμε. Για όλους και για όλα θα πούμε. Το να έχω στην βουλή κόμμα το οποίο μονίμως συμπλέει με ανθέλληνες το θεωρούμε ανεπίτρεπτο.
   Και ναι… μας μάρανε και ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ.

   Υ.Γ. Υπάρχουν δεκάδες άρθρα κείμενα και άρθρα ανερτημένα για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ κλπ από το 1974 και μετά. Αν έχεις χρόνο μπορείς να τα διαβάσεις και μετά να μας κρίνεις.

   Ευχαριστώ

   • Είναι δυνατό τόσο καιρό η μόνη σας αναφορά στους Οικολόγους Πράσινους να γίνεται τώρα που κάποιος πάτησε τον κάλο του Ψωμιάδη; Και τα περι ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ανθελληνικής στάσης τα ακούω βερεσέ. Αν όντως αγαπάτε την αλήθεια δημοσιεύστε και την απάντηση του ευρωβουλευτή και αφήστε τα ψευδή «ζήτησε να μην προσφωνείται η χώρα της FYROM γιατί το θεωρεί προσβλητικό και ότι η χώρα της λέγεται «Μακεδονία» χωρίς να υπάρξει αντίδραση.»

    Και για να απαντήσω με την ευκαιρία στον /-ην Fenrir (δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι αρσενικό η θηλυκό το όνομα) ότι η δημοκρατία στηρίζεται στη λειτουργία των κομμάτων που εκφράζουν ομάδες συμφερόντων, κοινών πολιτικών αντιλήψεων και αρχών. Εγώ φαίνεται από τα λεγόμενά μου ποιό κόμμα υποστηρίζω, αναλαμβάνω την ευθύνη και δόξα το Θεό δεν έχουμε κανέναν μπάστακα αρχηγό να μας λέει τι να κάνουμε και την παλεύουμε να βρούμε το δρόμο μας. Το κομματόσκυλο μπορεί να ίσχυε για τους πρασινοφρουρους του ΠΑΣΟΚ που βολέυτηκαν στο δημόσιο, μπορεί να ίσχυε για τα γαλάζια παιδιά που βολεύτηκαν εδώ κι εκεί για μας τους έρμους Οικολόγους ούτε πόστα υπαρχουν πια ούτε οφίτσια, ούτε και που τα θέλουμε. Να μαστε γεροί και δυνατοί να δουλεύουμε. Εσείς που αγαπάτε την Ελλάδα πιο πολύ από μένα (δεν μπορώ να καταλάβω πως το μετράτε αυτό αλλά δεν είναι της στιγμής) δεν μας λέτε όταν πάτε πίσω από το παραβάν ποιό κόμμα ψηφίζετε; Τι συμμετοχή έχετε στη διαμόρφωση των θέσεών του, ή έστω στην εκλογή του επικεφαλής του;

    Με εκτίμηση πάντα σε όποιον /-αν συνομιλώ

   • Καταρχήν να σε ευχαριστήσω που λαμβάνεις μέρος στη συζήτηση.
    Βασικά δεν ξέρω για ποιον κάλο αναφέρεσε. Το θέμα που εχουμε αναρτήσει είναι πολύ συγκεκριμένο. Την απάντηση του κ. Παρασκευόπουλου την έχουμε ανεβάσει κανονικά. Δεν καταλαβαίνω σε ποια δήλωση του ευρωβουλευτή αναφέρεσε.
    Αλλά σε παρακαλώ μην αποπροσανατολίζεις την συζήτηση. Είναι πολύ συγκεκριμένο το θέμα που θίξαμε και δεν είναι σοβαρό απλά να αναφέρεις ότι αναπαράγουμε ένα ψέμα. Υπάρχει απάντηση του εκπροσώπου και συντονιστή της επίμαχης συζήτησης, στην οποία σαφώς και υποδηλώνει ότι το γεγονός είναι αληθές. Έθεσε την άποψή του, την δημοσιεύσαμε( όπως κάνουμε σε κάθε σχόλιο που δεν εμπεριέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς) και τοποθετηθήκαμε. Οπότε αν έχεις απάντηση για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα που παρουσιάζουμε, με μεγάλη μας χαρά να την ακούσουμε. Αποπροσανατολισμό και στάχτη στα μάτια δεν τον δεχόμαστε.
    Απάντησε μου σε αυτο: η παρουσία του κ.Τρεμόπουλου στην παρουσίαση του » μακεδονικού » αναγνωστικού ( … ήμαρτον δηλαδή, αυτά τα λένε οι σκοπιανοί μεταξύ τους και γελάνε) και οι αναφορές του σε Έλληνες ( πελλοπονήσιους και κρητικούς) με τόσο ανθελληνικό μένος, υπάγεται στην οικολογική ευαισθησία του κόμματος; Το κείμενο που αναρτήσαμε και τα βίντεο θα τα δείτε εδώ:< http://wp.me/p198Dy-1Lh
    Μα αυτό ακριβώς προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες! Ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ φέρουν ψευδεπίγραφα τον όρο ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ( … όπως ακριβώς και οι βόρειοι γείτονές μας σκοπιανοι καπηλεύονται ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ) προκειμένου να κλέψουν την χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας κάποιων Ελλήνων που δεν γνωρίζουν τον πραγματικό ρόλο αυτού του κόμματος.
    Αυτά που λες και ο τρόπος που πας να παρουσιάσεις τα γεγονότα είναι σε πλήρη εναρμόνιση με την τακτική του κομματος που υποστηρίζεις, νομίζοντας πως με ψευτοδιλλήματα θα θολώσετε τα νερά.

    Υ.Γ. Το τί θα επιλέξει ο καθένας να ψηφίσει όταν έρθει η ώρα, είναι δικό του θέμα. Εμείς απλώς ενημερώνουμε όσα βλέπουμε και ακούμε για ΟΛΟΥΣ. Δεν ανήκουμε πουθενά.

    Υ.Γ.2. Τα ελληνόμετρα μας τελείωσαν. Αυτό είναι κάτι που δεν μετριέτai. Ή είσαι ή δεν είσαι. Μην λαϊκίζεις, σε παρακαλώ πολύ.

    Με εκτίμηση

 6. Παραξενεύομαι γιατί τώρα βγαίνετε και υπερασπίζεστε ένα συγκεκριμένο κόμμα, κατηγορώντας το blog πως θα πρέπει να πιάσει τα αλλα κόμματα ενώ τόσα άρθρα έχουμε ανεβάσει εδώ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ για όλα τα κόμματα.

  Άρθρα έχουν βγει ειδικά που μιλάνε για την σαπίλα που έχει φωλιάσει στα πολιτικά δρώμενα, στη βουλή, στην Ελλάδα γενικά. Αλλά τα σχόλια σας εδώ βρήκατε να τα κάνετε γιατί ως διά μαγείας ανακαλύψατε το blog ξαφνικά.

  Οι απαντήσεις στα σχόλια σας πιο πάνω από MySatelite ήταν κόσμιες. Εγώ θα τα πω τα πράγματα με το όνομα τους. Η ΧΩΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΝΟΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ.

 7. Πρωτα απ΄ολα θα σας συμβουλευα να αλλαξετε το ονομα του κομματος σας απο Οικολογοι Πρασινοι σε Ανθελληνικο Προπαγανδιστικο Φιλοσκοπιανο Παραπλανητικο κομμα Ελληνοφωνων!!
  Φανταζομαι οτι στις θεσεις του κομματος σας δεν αναφερεται πουθενα η φιλοσκοπιανη σας δραση με αποτελεσμα να παραπλανάτε τον ελληνικο λαο φορωντας την προβιά της οικολογιας.οσον αφορα το ονομα δεν μας απασχολει αν ειναι προσβλητικο η οχι στη γλωσσα τους μπορουν να επιλεξουν καποιο αλλο Δημοκρατια της Σλαβιας για παραδειγμα, αφου ειναι Σλαβοι ή Σλαλβανια αφου το 50%των ειναι αλβανοι.και επειδη ειδα οτι αναφερεστε στην ελληνικη Μακεδονια σαν να υπαρχει και καποια αλλη, θελω να σας υπενθυμισω οτι Μακεδονια ειναι μονο ΜΙΑ και τον Τιτλο του Μακεδονα μπορει να φέρει μονο ενας, οι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

 8. Το δεν ανήκουμε πουθενά δεν το θεωρώ απάντηση. Ίσως θα ήταν καλύτερο να πεις δεν με ικανοποιούν τα υπάρχοντα κόμματα, ή σταράτα δεν θέλω να απαντήσω… Τη ώρα της κάλπης κάτι ρίχνεις. Ας το αφήσουμε όμως αυτό…

  Ρωτάς αν η παρουσίαση του ”μακεδονικού” αναγνωστικού υπάγεται στην οικολογική ευαισθησία μας. Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι το αναγνωστικό είναι ελληνικότατο! Ήταν αλφαβητάριο που τυπώθηκε για πρώτη φορά από την ελληνική κυβέρνηση το Μάιο του 1925 με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στη διδασκαλία του σλαβόφωνου πληθυσμού της βόρειας Ελλάδας. Υποβλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών ως δείγμα συμμόρφωσης της Ελλάδας απέναντι στη Συνθήκη των Σεβρών. Περιγράφτηκε από τον Νικόλαο Ζαρίφη, στο Ελεύθερον Βήμα, ως αναγνωστικό για τα παιδιά των σλαβόφωνων της Ελλάδας που «τυπώθηκε με λατινικούς χαρακτήρες και συντάχθηκε στη μακεδονική διάλεκτο». Το έργο της σύνταξής του ανατέθηκε στον εθνολόγο και γλωσσολόγο Γεώργιο Σαγιαξή και στους φιλόλογους Ιωσήφ Λαζάρου και Παπαζαχαρίου. Περισσότερα στο http://el.wikipedia.org/wiki/Abecedar

  Το αναγνωστικό διανεμήθηκε πειραματικά τον Ιανουάριο του 1926, στην περιοχή του Αμύνταιου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, διαμαρτυρίες δασκάλων, ακόμα και καύση βιβλίων. Σλαβόφωνοι και ελληνόφωνοι κάτοικοι της περιοχής δημοσιοποίησαν ψήφισμα που στρεφόταν κατά της διδασκαλίας του αναγνωστικού στην εφημερίδα Εφημερίς των Βαλκανίων (2 Φεβρουαρίου 1926), το οποίο τηλεγραφήθηκε επίσης στον έλληνα υπουργό εξωτερικών. Στις 6 Φεβρουαρίου 1926, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών Λουκά Κανακάρη-Ρούφο και από κοινού αποφάσισαν την προώθηση του αναγνωστηρίου στα σχολεία, ωστόσο, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις, το εγχείρημα, εν τέλει, εγκαταλείφθηκε. Τα περισσότερα αντίτυπα του καταστράφηκαν αμέσως, ενώ ορισμένα από αυτά που διανεμήθηκαν στις προβλεπόμενες περιοχές καταστράφηκαν από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

  Το αστείο είναι ότι το αναγνωστικό (θυμίζω του ελληνικού κράτους) που τότε έφτυναν και δεν το δεχόταν οι Σλαβόφωνοι (επηρεασμένοι κυρίως από τη Βουλγαρική προπαγάνδα που ήθελε να χαρακτηρίζει αυτούς τους πληθυσμούς Βούλγαρους) μετά το 1993 οι νεόκοποι πολίτες της ανεξάρτητης πια πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας το χρησιμοποιούν ως τεκμήριο ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας. Ας μην ξεχνάμε το κλίμα της εποχής που υπήρχαν φωνές στη χώρα μας «να τους κάνουμε μια χαψιά» το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» που μπορεί σε μας να φαίνεται αυτονόητο αλλά σε μεγάλη μερίδα Ευρωπαίων ερμηνεύεται αλλιώς και δεν φταίνε οι Ευρωπαίοι γι αυτό.

  Σε μια συζήτηση για ένα θέμα που έκαιγε και το οποίο ήταν κατα πόσο υπάρχει η όχι σλαβομακεδονική (ή όπως νομίζετε πιο πρόσφορο πείτε την) μειονότητα μαζεύτηκαν κάποιοι άνθρωποι μεταξύ των οποίων και άλλοι νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που επιμελώς δεν φαίνονται στο βίντεο. Αυτοί που έδωσαν το βίντεο ήθελαν να φαίνεται ο Τρεμόπουλος, ο Βοσκόπουλος, και όσους βόλευε να φάει ο Καιάδας. Να θυμίσω ότι μόλις πρόσφατα «ανακαλύφθηκε» ότι στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΕΘ.

  Τώρα το αν αυτό, δηλαδή το να συζητάς για κάποιες μειονότητες και αν υπάρχουν, είναι βασική αρχή της οικολογίας σου απαντώ ευθέως ναι. Οι οικολόγοι δείχνουν απόλυτη προσήλωση στην δημοκρατία και στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα από αυτά είναι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Δηλαδή εγώ μπορεί να γεννήθηκα άνδρας αλλά θέλω να ντύνομαι και να φέρομαι σαν γυναίκα. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα όσο κι αν σε κάποιους φαίνεται «περίεργο». Προέκτυνέ το στο πεδίο της θρησκείας ή της εθνικής ταυτότητας.

  Από την άλλη φυσικά δεν παραβλέπουμε ούτε την ιστορία, ούτε την ελληνικότητα της Μακεδονίας την οποία προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε στα διεθνή φόρα όχι με τις γελοιότητες του στυλ αεροδρόμιο Μακεδονία το οποίο διεθνώς λέγεται Θεσσαλονίκης (SKG) και μόνο στη χώρα μας έτσι, αλλά προσπαθώντας με ήπιο λόγο και χωρίς να προσβάλουμε αυτόν που έχουμε απέναντί μας (δηλ. τον γείτονά μας που αν μας έχει ο θεός καλά θα ζήσουμε μαζί άλλα 1000 χρόνια) να ανατρέψουμε αυτό που για 10ετίες και με ευθύνη όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων μέχρι το 1990 διαμορφώθηκε, δηλαδή η χώρα στα βόρεια συνορά μας να καταγράφεται διεθνώς ως Μακεδονία και εμείς να προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε την ελληνική Μακεδονία.

  Ένα χαρακτηριστικό σημείο είναι και η καθιέρωση των περιφερειών ως βασικών φορεών διοίκησης που αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν εμείς καθιερώναμε την Περιφέρεια Μακεδονίας ταυτόχρονα «καπαρώναμε» και το όνομα και δεν θα μπορούσε να το διεκδικήσει άλλος. Αντ’ αυτού επιλέχθηκε (θυμίζω την δεκαετία του 90 και αφού προέκυψε το πρόβλημα με το όνομα της FYROM) η δημιουργία Περιφερειών Δυτ. Μακεδονίας, Κεντρ. Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης αφήνοντας σε καποιους να διεκδικήσουν την ονομασία της Βορ. Μακεδονίας.

  Τώρα το ποιός ψευδεπίγραφα είναι πατριώτης και ποιός είνα οικολόγος αφηνω να κριθεί από τον χρόνο και την ιστορία. Ο Καραμανλής (ο γέρος) μπορεί να ονομάστηκε «εθνάρχης», μπορεί να έκλεγε για τη Μακεδονία αλλα επί πρωθυπουργίας του καθιερώθηκε το όνομα Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τότε κουβέντα δεν είπε. Ο Ψωμιάδης μπορεί να είναι Πόντιος και να αγωνίζεται για την Μακεδονία αλλά κάνει χατηράκια σε κολητούς του που πουλάνε νοθευμένα καύσιμα, τους σβήνει πρόστιμα και χτίζει και αυθαίρετα για την φουκαριάρα τη μανούλα του. Η άλλη η ηρωϊκή μορφή ο Παπαθεμελής ξεσκίζεται για την ελληνικότητα και την ορθοδοξία αλλά όταν ήταν υπουργός και προσπαθώντας να στείλει νερό στα χωράφια της ιδιαίτερης παρτίδας του τον Λαγκαδά κατέστεψε τη λίμνη της Δοϊράνης. Να μη πούμε για άλλους ανεπάγγελτους που προέκυψαν με κανάλια και εκδοτικούς οίκους πουλώντας πατριωτικά βιβλία και σημαίες με το κιλό. Δεν μιλώ για τους πασόκους γιατί αυτοί τουλάχιστον ανοιχτά βάζουν το τομάρι τους και την τσέπη τους πάνω απ΄ όλα ξεπουλώνατας την έννοια σοσιαλισμός και δεν ντρέπονται και να το πουν. Κατά τα άλλα μπορούν απρόσκοπτα να λένε μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρυσμα και πουλάνε ανέξοδα πατριωτισμό, ορισμένοι χωρίς να έχουν εκπληρώσει ούτε καν τη στρατιωτική τους θητεία.

  Και αντί να ξεμπροστιαστεί όλο το ανίκανο πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα, κάποιοι βρήκαν αποδιοπομπαίο τράγο τον πρώτο πράσινο ευρωβουλευτή (όποιος και να εκλεγόταν θα βρίσκαν ράμματα για τη γούνα του) γιατί είναι η πρώτη φορά που προκύπτει να εκλέγει αντιπροσώπους ένα κόμμα το οποίο δεν προέρχεται από τα υπάρχοντα κόμματα, δεν είναι παρακλάδι ή κομμάτι τους και δεν έχει ως στελέχη του πολιτικούς καριέρας. Πολύ περισσότερο δεν έχει καμία σχέση με τους μεγαλοεκδότες, καναλάρχες, και οικονομικό κατεστημένο και ως εκ τούτου αποτελεί δυνητικά κίνδυνο για τα συμφέροντά τους αφού μπορεί να εκλεγούν κάποιοι βουλευτές που πιθανά δεν θα μπορούν να ελεγχθούν. ‘Ετσι το 5-6% που έδιναν τα προεκλογικά γκάλοπ στους Οικολόγους έπεσε με τον οχετό λάσπης των τελευταίων προεκλογικών ημερών του Ιουνίου του 2009 στο 3,5% και στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 στο 2,5%. Δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 όπου κατέβηκαν πράσινοι υποψήφιοι επικεφαλής ψηφοδελτίων εκλέχθηκαν όλοι περιφερειακοί σύμβουλοι(δηλ. σε 10 από τις 13 περιφέρειες). Όλο αυτό το διάστημα έχεις δει δηλώσεις στελεχών των Οικολόγων Πράσινων στα κανάλια και τα ΜΜΕ; Ξέρεις ποιός είναι ο επικεφαλής τους; Αν έχουν αρχηγό, πρόεδρο ή γραμματέα; Μόλις πρόσφατα (μετά την Φουκουσίμα και την ανάδειξη των Γερμανών Πράσινων ως αξιωματική αντιπολίτευση στις τοπικές εκλογές στη Γερμανία) τα γκάλοπ δείχνουν ξανά ποσοστά πάνω από 3% οπότε ας βγάλουμε από το συρτάρι τον κακό Τρεμόπουλο να δείξουμε πόσο ανθέλληνας είναι ενώ οι κάθε λογής υπουργοί, βουλευτές και τα τσιράκια τους που κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια μπορούνε άνετα να πουλάνε πατριωτισμό με υποβρύχια που γέρνουν, ελικόπτερα που πέφτουν και s-300 που τους έχουμε αποθηκευμένους στον πισινό μας.

  Ακριβώς λοιπόν επειδή οι οικολόγοι δεν ντρέπονται να αντιμετωπίσουν κατάματα την πραγματικότητα βρίσκονται εκτιθέμενοι. Όλοι γλείφουν και Πόντιους και Κρητικούς και Πελοπονήσιους και Σαρακατσάνους και Αρβανίτες γιατί σκέφτονται τα ψηφαλάκια. Όσοι όμως είχαν παππούδες που ζήσανε πριν το 1920 στη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία θα έχουν ακούσει αφηγήσεις για τους Κρητικούς χωροφύλακες. Και φυσικό ήταν όχι γιατί είναι κρητικοί ή γιατί έχουν κάτι οι Κρητικοί. Τους φέρανε το 1912 στη Μακεδονία για να επιβάλουν μια τάξη στο χάος (όπου ζούσαν ανακατεμένοι μέχρι το 1922 που ήρθαν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μ. Ασία, ανακατεμένοι σαν «Μακεδονική σαλάτα» Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, Σέρβοι, Βούλγαροι Εξαρχικοί, Βούλγαροι Πατριαρχικοί, Ελληνόβλάχοι, Ρουμανίζοντες, Σλαβόφωνοι Έλληνες, Ντονμένδες, Γρεκομάνοι, Τσιγγάνοι, Αραπάδες κ.ά. φυλές) και ως δύναμη εξουσίας έγιναν μισητοί. Το ίδιο και οι Πελοπονήσιοι που ως επί το πλείστον στελέχωναν τη δημόσια διοίκηση της εποχής και ήρθαν ως δάσκαλοι, δικαστές και λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι στης «Νέες Χώρες» όπως αποκαλούνταν η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη γιατί οι περισσότεροι ντόπιοι Έλληνες ήταν αγράμματοι. Που είναι το ανθελληνικό μένος; Δηλαδή όταν λέω πήγα το Πάσχα στην Κέρκυρα και μου πιάσανε τον κώλο είμαι ανθέλληνας; Τότε τι να πούμε κι εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες για το «Βούλγαροι, Βούλγαροι» που ακούμε (ευτυχώς ολοένα και λιγότερο) από τους οπαδούς των αθηναϊκών ομάδων.

  Αν το να μιλάς για το παρελθόν, να ψάχνεις να δεις τι έγινε και να προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα για το μέλλον είναι λάθος, τότε νομίζω ότι σωστά κατηγορείς τους Οικολόγους. Πάντως ποτέ δεν κρύψαμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα οποιουδήποτε να λέει την άποψή του, ποτέ δεν αναφερθήκαμε σε κανέναν με υβριστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και προσπαθούμε με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε να διαδώσουμε τις ιδέες μας. Το ότι παρά τον οχετό ύβρεων του Ιουνίου του 2009 λάβαμε 3,5% και τις ιδιαίτερα δύσκολες πολιτικές συνθήκες του Οκτωβρίου του 2009 λάβαμε 2,5% το θεωρούμε τιμή μας και πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των πολιτών μας ψήφισε συνειδητά και δεν υφαρπάξαμε την ψήφο κανενός.

  Άλλωστε με τι μέσα να το κάνουμε; Πέρα από τα οικολογικά blogs δεν έχουμε ούτε εφημερίδες, ούτε κανάλια, ούτε ραδιόφωνα να μας υποστηρίξουν και όταν όλοι αυτοί μας αναφέρουν συνήθως προσπαθούν να μας θίξουν. Φυσικά έχουμε να πούμε πολλά πράγματα για την ενέργεια, για την οικονομία, για την παιδεία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την διαχείριση των νερών, την αγροτική πολιτική και τις βιολογικές καλλιέργειες, για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών, για την κλιματική αλλαγή, για την κατάκτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής αλλά αυτά δεν δείχνουν να ενδιαφέρουν… Πιό πολύ σημασία έχει το τι λέμε για τη FYROM! Αν σε 10 χρόνια μας πνίξουν οι ωκεανοί ή μας δηλητηριάσει ένα ραδιενεργό νέφος θάμαστε περήφανοι Έλληνες που δεν ξεπουλήσαμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας!

  Όσο για το ψευτο-οικολόγοι το θεωρούμε και αυτό τίτλο τιμής. Σημαίνει ότι το οικολόγος έχει καταγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως κάτι καλό και με το συνθετικό ψευτο- προσπαθούν να μας μειώσουν ελλείψει άλλων επιχειρημάτων.

  Καληνύχτα, με συγχωρείς για το «κατεβατό» αλλά νομίζω ότι όφειλα να απαντήσω αναλυτικά.
  Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση

  • Καλησπέρα,

   Ευχαριστούμε για την απάντηση σου και γενικά για την συμμετοχή σου στην συζήτηση.

   Να σου ξεκαθαρίσω κάτι εξ αρχής. Στο blog που δατηρώ γράφουμε και ποστάρουμε αρκετά άτομα ο καθένας με τις δικές του πεποιθήσεις. Αλλά σαν βασική αρχή έχουμε οτι δεν αποκλείουμε κανέναν, εκτός από τους υβριστές.

   Η προσωπική μου θέση είναι εντελώς διαφορετική απο την δική σου. Πιστεύω οτι και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ είναι μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος, όπως επίσης πιστεύω ότι με τον μανδύα του οικολογισμού προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Δηλαδή σε μια αυτοδιοικούμενη και ημι-αυτόνομη περιφέρεια της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, έχουν φιλοδοξίες για πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά, πάλι προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι απλά όταν θα έρθει η στιγμή, θα φάνε τα μούτρα τους.

   Όλα όσα αναφέρεις για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του παρελθόντος ακούγονται πολύ εμπεριστατομένα και πραγματικά σε παραπλανούν και σε βάζουν στο λάθος μονοπάτι να αναμασήσεις ( γενικά μιλάω και οχι για εσένα προσωπικά) και να προβάλεις , θέσεις και επιθυμίες αλυτρωτικές.

   Επιμελώς αποφεύγεις να θίξεις τις ΣΦΑΓΕΣ και ΔΙΩΞΕΙΣ που υπέστησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ τόσο από τους Σλάβους όσο και απο Βουλγαρους Τούρκους και Εβραίους, ώστε να βρεθούμε να μιλάμε οτι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία ήταν ένα πολυπολιτισμικό μόρφωμα. Τα χρόνια εκείνα έγινα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ εναντίον των ΕΛΛΗΝΩΝ αλλά για αυτά κανείες δεν μιλάει.Ε ναι, είναι πολύ εύκολο ξέρεις, να μπει σήμερα ένα στρατιωτικό σώμα στα Σκοπια για παράδειγμα, να σφάξει και να εκτοπίσει τον σημερινό πληθυσμό, να αφήσει μόνο τους σλαβόφωνους Έλληνες( που έιναι χιλιάδες αλλά για αυτούς δεν σας ενδιαφέρει πώς θέλουν να αυτοαποκαλούνται ούτε αν έχουν τις ελευθερίες που πρέπει να έχουν) και σε 20 χρονια να μιλάμε για την καθαρότητα και την ελληνικότητα των Σκοπίων.

   Σε ένα άλλο σημείο αναφέρεις για τον τρόπο που προσφωνούν στο εξωτερικό το μόρφωμα των Σκοπίων. Ούτε που με νοιάζει! Και ξέρεις πολύ καλά ότι εάν δεν αναγνωριστεί από ΕΛΛΑΔΑ το φοκλορ κρατίδιο από εμάς, πολύ σύντομα θα πάψει να υπάρχει. Τους ίδιους του σκοπιανούς, πρωτίστως τους ενδιαφέρει να αναγνωριστούν από εμάς ακόμα και αν τους αναφέρουν σαν μακεδονία ακόμα και όλο το σύμπαν. Επίσης επεδή έχω ταξιδέψει πάρα πολύ και σε πολλές χώρες, σε πληροφορώ ( που σίγουρα το γνωρίζεις) πως όταν οι ξένοι , που δεν γνωρίζουν και πολλά πολλά, νομίζουν ότι τα Σκόπια λέγονται Μακαεδονία γιατί είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και νομίζουν οτι πρόκειται για ένα κρατίδιο όπως η ΚΥΠΡΟΣ. Όσο και αν προσπαθούν τα προπαγανδιστικά και κατευθυνόμενα ΜΜΕ να προβάλουν κ αι να πείσουν για το αντίθετο, ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ = ΕΛΛΑΔΑ.

   Είστε ένα κόμμα που ψηφίζετε από Έλληνες και πασχίζετε να μπείτε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ βουλή. Αλλά δεν κάνετε καμιά αναφορά, ούτε δίνετε κανένα αγώνα για τους καταπιεσμένους ΕΛΛΗΝΕΣ στην Βόρεια Ήπειρο, ούτε για τους καταπιεσμένους ΕΛΛΗΝΕΣ στη ΠΓΔΜ και αν απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους. Γενικά δεν ασχολείστε καθόλου με ΕΛΛΑΔΑ αλλά σας φταίνε οι κρητικοί χωροφύλακες και οι πελλοπονήσιοι διοικητικοί.

   Και όπως βλέπεις για ακόμα μία φορά, ενώ συνομιλούμε για ένα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ κομμα, η συζήτηση περιφέρεται γύρω από τις αλυτρωτικές θέσεις των σκοπιανών και όχι για την οικολογία.

   ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

 9. Η επίσημη ονομασία της γειτονικής χώρας για τους διεθνείς οργανισμούς είναι ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και αυτήν η κ Πόποφσκα δήλωσε ότι την αποδέχεται. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, αναφορά σε FYROM έγινε από εμένα προσωπικά εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, και δε χρειαζόταν κανείς άλλος να παρέμβει για να με «υποστηρίξει».
  Δέχομαι ευχαρίστως την πρόσκληση να απαντήσω και στα υπονοούμενα, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία από τις σχετικές παρεμβάσεις μας. Προηγουμένως όμως, με αφορμή το σχόλιο για τη «μακεδονοποίηση της FYROM», θα σημειώσω ότι εμείς υπερψηφίσαμε στο ευρωκοινοβούλιο την καταδίκη της συγκεκριμένης πολιτικής από τη φετινή Έκθεση Προόδου της γειτονικής χώρας, και το ίδιο είχαμε κάνει και πέρσι. Για το τι έκαναν τα άλλα κόμματα, ρωτήστε τα ίδια.
  Η επίσημη ονομασία της γειτονικής χώρας για τους διεθνείς οργανισμούς είναι ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και αυτήν η κ Πόποφσκα δήλωσε ότι την αποδέχεται. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, αναφορά σε FYROM έγινε από εμένα προσωπικά εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, και δε χρειαζόταν κανείς άλλος να παρέμβει για να με «υποστηρίξει».
  Τα δύο βίντεο που αναρτήσατε, είχαν γίνει γνωστά στο πανελλήνιο κατά τις ευρωεκλογές του 2009 από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, αλλά και από τους κομματικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ. Οι πολίτες λοιπόν που ψήφισαν τότε τους Οικολόγους Πράσινους προφανώς τα είχαν ήδη υπόψη τους. Τώρα αποτελούν απλώς αναμασημένη τροφή.
  Οι τότε δημόσιες δεσμεύσεις μας πάντως δεν αφορούσαν μόνο το περιβάλλον, αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μπορείτε να τις βρείτε στο http://www.ecogreens-gr.org/Docs/EG_Ethnika.pdf και να κρίνετε αν έχουμε παραπλανήσει όσους συμφώνησαν.
  Η ανάρτησή σας μου δίνει πάντως την ευκαιρία να καταθέσω ότι το υλικό του βίντεο ΔΕΝ αποτελεί ούτε πολιτική δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου ούτε εισήγησή του στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά απλό βιντεοσκοπημένο διαπληκτισμό του με αντιφρονούντες που είχαν έρθει για να προπηλακίσουν τους ομιλητές (αυτό σημαίνει ότι οι οργανωτές της εκστρατείας εκείνης δεν είχαν βρει τίποτα «αξιοποιήσιμο» στον τομέα των πραγματικών πολιτικών του τοποθετήσεων). Ο ίδιος είχε θεωρήσει τότε σκόπιμο να μην το επικαλεστεί, θεωρώντας ότι όλα όσα λέμε πρέπει να κρίνονται με την ίδια βαρύτητα και αυστηρότητα.
  Από τότε πάντως υπάρχουν νέα δεδομένα και ο ρόλος μας είναι αυτός που δείχνουν οι παρεμβάσεις μας.
  Καταθέτω λοιπόν για τη FYROM:
  Ομιλία Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο, για την περσινή Έκθεση Προόδου: http://www.oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=591:2011-04-20-05-20-20&catid=3:actions&Itemid=29
  Παρεμβάσεις προς Γκρουέφσκι, με την αντιπροσωπεία του ευρωκοινοβουλίου http://www.oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=240:2010-02-18-16-01-58&catid=11:press-releases&Itemid=23
  Άρθρο μου για τη φετινή Έκθεση Προόδου, τους λόγους που την ψηφίσαμε κριτικά, και την πλαστογράφηση των δηλώσεων Τρεμόπουλου http://www.eklogika.gr/articles/536
  Μεγάλη εφημερίδα των Σκοπίων ενοχλημένη από τη στάση μας http://www.echedoros-a.gr/2011/04/blog-post_16.html#more
  «Σχέσεις» με το Ουράνιο Τόξο μετά την παρέμβαση Τρεμόπουλου προς τους Πράσινους ευρωβουλευτές http://florinacity.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html
  Αποστάσεις από το D.O.M., μετά την εκλογική του σύμπραξη με Γκρουέφσκι
  http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2080:—————–dom—-&catid=1:press-releases

  Και για την Τουρκία:
  Οι Τούρκοι Πράσινοι (Yesiller) μιλούν για τουρκική κατοχή στην Κύπρο και ζητούν επιστροφή (reintegration) των εποίκων. Υπάρχει άλλο τουρκικό κόμμα που να λέει κάτι τέτοιο;

  Click to access Yesiller_Monthly_Bulletin_11.pdf

  Στήριξη στο μόνο τουρκοκυπριακό κόμμα που αμφισβητεί το κατοχικό καθεστώς http://www.oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=153:2009-11-19-17-25-03&catid=11:press-releases&Itemid=23
  Χαιρετισμός Τρεμόπουλου στη μεγάλη διαδήλωση των Τουρκοκυπρίων, που εξόργισε τον Ερντογάν http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1855:2011-03-02-14-51-40&catid=29:ngos
  Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο ευρωκοινοβούλιο για τους Τούρκους αντιρρησίες συνείδησης. http://www.oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=331:2010-05-11-08-24-39&catid=11:press-releases&Itemid=23
  Για την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας και την απόπειρα παράκαμψης της Κυπριακής κυβέρνησης στο θέμα του εμπορίου της Ε.Ε. με τους Τουρκοκύπριους.
  http://www.oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=532:2011-03-09-20-17-43&catid=11:press-releases&Itemid=23
  Οι Κύπριοι Πράσινοι για προηγούμενη ανακίνηση του ίδιου θέματος. Ο Τρεμόπουλος ασχολήθηκε να τους στηρίξει ακόμη και τις μέρες της προεκλογικής του εκστρατείας για τις περιφερειακές.
  http://www.greenpartycy.com/el/our-news/press-releases/960-a221010-mixalis-tremopoulos-apevtheias-emporio.html
  Για τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων της Καρπασίας http://www.greenpartycy.com/el/our-news/press-releases/1129-a190111-oi-prasinoi-katathetoun-thema-karpasias-sto-evrokoinovoulio.html

  Συγνώμη αν σας κούρασα με την έκταση του υλικού που παραθέτω, όμως οι Οικολόγοι Πράσινοι αγαπάμε τη χώρα μας ως πολίτες και όχι ως οπαδοί.

 10. […] στον Παράδεισο ……Γιάννης Παρασκευόπου… on O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ …Κίτσος on O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ …papailias on […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s