Παραμένει εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Φουκουσίμα


Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας

Σημαντικά έχουν αυξηθεί τα επίπεδα του ραδιενεργού νερού στους αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και τα επίπεδα του ραδιενεργού καισίου και του ραδιενεργού ιωδίου έχουν πολλαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, όπως αναφέρει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τα επίπεδα του ραδιενεργού καισίου-134 και 137 έχουν αυξηθεί περίπου 250 φορές, ενώ του ιωδίου-131, 12 φορές σε σχέση με αυτά προ μηνός, σύμφωνα με τις μετρήσεις της διαχειρίστριας εταιρείας.

Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό έχουν εμποδίσει τους τεχνικούς των συνεργείων να επιδιορθώσουν τη βλάβη στο χαλασμένο σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων, στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που από τις 11 Μαρτίου έχει διαρροή ραδιενέργειας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η στάθμη του ύδατος στον αντιδραστήρα 3 έφθασε τα 99 εκατοστά από την επιφάνεια ξεπερνώντας το όριο στο οποίο η εταιρεία σκόπευε να επιχειρήσει την απάντληση και τη μεταφορά του ραδιενεργού ύδατος.

Το επίπεδο του νερού στη βάση της εγκατάστασης του πυρήνα του αντιδραστήρα 3 σύμφωνα με την εταιρεία, επίσης αυξήθηκε στα 10 εκατοστά κατά το τελευταίο τριήμερο. Ταυτόχρονα μια μέτρηση στον αντιδραστήρα 4 κατέδειξε αύξηση της περιεκτικότητας σε ραδιενεργές ουσίες στο νερό της βάσης του πυρήνα γεγονός που γεννά τις υποψίες των υπευθύνων ότι σημειώνεται διαρροή από τον αντιδραστήρα 3 στον 4, καθώς μάλιστα τα δύο τσιμεντένια σιλό που φιλοξενούνται οι πυρήνες των δύο αντιδραστήρων επικοινωνούν.

Ηδη πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά νερού με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας από τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

http://www.newsbeast.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s