Το πιο οικολογικό σπίτι στο Σικάγο αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογικά προηγμένου σπιτιού


Σπίτι το οποίο διαθέτει καθρέπτες μέσα στο μπάνιο που δίνουν τη δυνατότητα  παρακολούθησης ειδήσεων, δελτίων καιρού κλπ. οδοντόβουρτσα που λειτουργεί με  ηλιακή ενέργεια, καθώς και τηλεσκόπιο που κοιτάει το νυχτερινό ουρανό, είναι μονάχα μερικές από  τις καινούργιες τεχνολογίες αυτής της χρονιάς που παρουσιάζονται στο λεγόμενο ʽέξυπνο  σπίτιʼ στο Σικάγο.

Το συγκεκριμένο σπίτι  φιλοξενείται από το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας, και είναι μία βιτρίνα για τις πιο νέες τεχνολογίες και τις πιο σύγχρονες τεχνικές δόμησης. Λόγω της έξυπνης χρήσης της ενέργειας, των υλικών, του χώρου, της πράσινης οροφής, το γεγονός ότι διαθέτει και δύο κυψέλες μελισσών, και του πλήθους των άλλων ευφυέστατων στοιχείων σχεδιασμού, δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί το ʽέξυπνο σπίτιʼ του 2011 ως το πιο οικολογικό σπίτι σε ολόκληρο το Σικάγο.

Σχεδιασμένο για να ζήσει μία τριμελή οικογένεια, το συγκεκριμένο σπίτι έχει ως χαρακτηριστικά την αποδοτική ενέργεια η οποία θερμαίνει με τις ακτίνες του ήλιου τα δάπεδα, τα χαμηλά παράθυρα και τη μηχανοποιημένη σκίαση.

Δείτε τις φωτογραφίες στο http://www.ecotimes.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s