Χάκερς εκβιάζουν τη SONY


Ζητούν λύτρα για να μην πουλήσουν τα στοιχεία από το Playstation Network

Με τη Sony να έχει ήδη παραδεχτεί πως υπάρχει κίνδυνος να έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών, μετά την επίθεση κακόβουλων χάκερς στο PlayStation Network, φήμες θέλουν τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο άσχημα γι’ αυτήν και τα χειρότερα σενάρια ενδέχεται να επιβεβαιωθούν.

Ο Kevin Stevens της Trend Micro, έγραψε σήμερα στο Tweeter του ότι οι χάκερς εκβιάζουν τη Sony και της ζητούν υπέρογκα λύτρα, διαφορετικά θα μπουν στη διαδικασία να πουλήσουν στη «μαύρη αγορά» στοιχεία 2.2 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών, από μέλη του PSN. Αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος, αναφέρει πως η Sony αρνήθηκε να δεχτεί τη συμφωνία. Αυτή η βάση δεδομένων, λέγεται ότι περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για κάθε κάρτα, όπως το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τους τηλεφωνικούς αριθμούς, τη διεύθυνση email, τον κωδικό της διεύθυνσης email, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, καθώς και την ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας αυτής.

Παράλληλα, σήμερα εμφανίστηκε το πρώτο θύμα της επίθεσης του PSN, ένας Αυστραλός που διαμαρτύρεται ότι κάποιος χρέωσε την κάρτα του με 2000 αυστραλιανά δολάρια. Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο ABC News, οπότε η εγκυρότητά του, μάλλον δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Όπως καταλαβαίνετε, το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό. Εμείς σας συμβουλεύουμε, για παν ενδεχόμενο, να μπλοκάρετε τις πιστωτικές σας κάρτες ή τουλάχιστον να επικοινωνήσετε με τις τράπεζες που συνεργάζεστε. Οι μικρότεροι φίλοι μας, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους κατόχους των πιστωτικών καρτών για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

http://totefteri.blogspot.com/2011/04/sony.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s