ΑΕΛ: Εξώδικο και επιστολή στην UEFA για την αδειοδότηση


Στην Λάρισα είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τέλος για την δικαίωσή τους ως προς το ζήτημα που έχει ανακύψει με την αδειοδότηση του Πανιωνίου και γι’ αυτόν τον λόγο έστειλαν εξώδικο προς τον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο, όπως επίσης και επιστολή στην UEFA.

Στο εξώδικο αναφέρονται στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως ο « κύριος Τσολακάκης έκανε λόγο για χρήματα που αποδεδειγμένα δεν έχει εισπράξει ο ποδοσφαιριστής κύριος Μάχο για τα οποία παρέδωσε μία κατά τα λεγόμενά του πέτσινη επιταγή ο κ. Απέγητος, ο οποίος έχει υπάρξει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος. Επίσης υπάρχουν δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για εκπρόθεσμες καταβολές προς τους παίκτες Μπάλαμπαν και Ριέρα ή ακόμα και σε υφιστάμενες οφειλές, για παρέλαση ποδοσφαιριστών ενώπιον της επιτροπής, οι οποίοι θα βεβαιώσουν ότι έχουν εξοφληθεί και για προσφυγές ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου στην FIFA, όπως του Κάσπερ Ρίσγκαρντ, το περιεχόμενο της οποίας σας έχει κοινοποιηθεί και αφορά απαιτήσεις τους έναντι της ΠΑΕ έως τις 31/12/2010.

Επίσης σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα διαβάζουμε ότι η ενώπιον της FIFA προσφυγές δεν λαμβάνονται υπόψιν διότι οι σχετικές υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμα. Η συγκεκριμένη αιτιολογία είναι απολύτως απαράδεκτη καθώς η τελεσιδικία των υποθέσεων αυτών μπορεί να απαιτήσει ακόμα και δύο χρόνια.

Δεν θα ανεχθούμε καμία απολύτως παρέκκλιση που αναμφίβολα θα συνιστά παράβαση καθήκοντος και για την οποία δεν θα διστάσουμε να προσφύγουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οποιοδήποτε στοιχείο υποβάλλεται αργότερα από τις 8/4/2011 (σ.σ. που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φακέλων) και αφορά καταβολές ή διακονισμούς πέρα από τις αυστηρά καθορισμένες από τον κανονισμό αδειοδότησης προθεσμίες δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ληφθεί υπόψιν.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη πως είναι δυνατόν ακόμα και να συζητείται το ενδεχόμενο χορήγησης άδειας στην ΠΑΕ Πανιώνιος όταν υπάρχει τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις, από τις οποίες φαίνεται ξεκαθάρα ότι οι απαιτήσεις του νόμου δεν εκπληρώθηκαν». Το συγκεκριμένο εξώδικο είναι τεσσάρων σελίδων.

Στην επιστολή προς τον Μισέλ Πλατινί και την επιτροπή αδειοδότησης της UEFA αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι «από την οικονομική ασυνέπεια κάποιων ΠΑΕ δημιουργήθηκαν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με βάση τα διεθνή κριτήρια αδειοδότησης». Γίνεται ξεχωριστή μνεία στα διαιτητικά λάθη και αυτό οι άνθρωποι της ΑΕΛ το αντιπαραβάλλουν σε σχέση με το γεγονός πως είναι ο μόνος σύλλογος που επένδυσε τα τελευταία χρόνια 45 εκατ. ευρώ για ιδιόκτητο γήπεδο. Επίσης, επισημαίνεται πως «γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να στραφούμε εναντίον της διαδικασίας αδειοδότησης της ΕΠΟ αλλά η UEFA ως ο εποπτεύων οργανισμός έχει κάθε δικαίωμα να μεριμνήσει ώστε τηρηθούν οι κανονισμοί. Καλούμε στην UEFA σε έρευνα και παραμένουμε στην διάθεσή της για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

http://www.soccerplus.gr/article/ael-eksodiko-epistoli-stin-uefa-gia-tin-adeiodotisi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s