Οι Πακιστανοί ανακήρυξαν μάρτυρα τον Μπιν Λάντεν – Συνθήματα όπως “Θάνατος στην Αμερική” και στο Σουδάν


Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν  στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, σε μια ειδική προσευχή για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, με πρωτοβουλία μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης η οποία περιλαμβάνεται στον αμερικανικό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι οργανωτές, μέλη της Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα, ανακήρυξαν “μάρτυρα” τον ηγέτη της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Αμποταμπάντ, στα βόρεια της χώρας, όπως ανέφερε η πακιστανική αστυνομία.

Η Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα έχει περιληφθεί στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων γιατί φέρεται να διατηρεί σχέσεις με τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα, το κόμμα του Κασμίρ που έχει τεθεί εκτός νόμου στο Πακιστάν. Η Ινδία κατηγορεί τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα ως υπεύθυνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μουμπάι (Βομβάη) το 2008.

Σύμφωνα με την αστυνομία η Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσε μια ειδική εκδήλωση προς τιμή του Μπιν Λάντεν σε δρόμο της συνοικίας Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ, στο ανατολικό Καράτσι. Στην προσευχή συμμετείχαν περίπου χίλια άτομα. Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες έκλαιγαν και φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα.

“Ο Οσάμα ήταν ένας στρατιώτης του Ισλάμ. Τώρα έγινε μάρτυρας”, είπε στο πλήθος ο τοπικός ηγέτης της οργάνωσης, Νάβιντ Κάμαρ. “Τα σχέδια των Αμερικανών εναντίον των μουσουλμάνων θα αποτύχουν”, πρόσθεσε, υπό τις επευφημίες των συγκεντρωμένων.

Περίπου χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν όμως την Τρίτη και στο κέντρο του Χαρτούμ στο Σουδάν για να τιμήσουν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Θάνατος στην Αμερική”.

Ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κόμμα οργάνωσε αυτήν την ομαδική “προσευχή” προς τιμή του Μπιν Λάντεν. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν άνδρες που, ντυμένοι με τις παραδοσιακές λευκές φορεσιές τους, έφτασαν στην κεντρική πλατεία του Χαρτούμ με ακριβά αυτοκίνητα. Λίγες γυναίκες, που φορούσαν τσαντόρ, προσευχήθηκαν ξεχωριστά σε μια γωνιά της πλατείας.

Μετά την προσευχή πολλοί σουνίτες κληρικοί πήραν το λόγο, επαίνεσαν τον Μπιν Λάντεν και κάλεσαν τους ηγέτες των αραβικών χωρών να “πολεμήσουν” τις ΗΠΑ. “Το Ισλάμ ζητά να πολεμήσουμε την Αμερική επειδή υποστηρίζει το Ισραήλ και τους Εβραίους”, είπε ο Σεΐχ Άμπου Ζαΐντ Μοχάμεντ Χάμζα. “Ελπίζουμε όλοι οι Άραβες πρόεδροι να γίνουν σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν”, πρόσθεσε, απαντώντας στο πλήθος που φώναζε ρυθμικά “Τζιχάντ” και “Θάνατος στην Αμερική”.

Ο Μπιν Λάντεν έζησε στο Σουδάν για πέντε χρόνια, από το 1991 έως το 1996. Πολλοί Σουδανοί εξακολουθούν να έχουν θετικές αναμνήσεις από την παραμονή του στη χώρα επειδή έκανε επενδύσεις και αντιστάθηκε στις ΗΠΑ όταν επέβαλαν κυρώσεις στο Σουδάν και βομβάρδισαν, το 1998, τη φαρμακοβιομηχανία Ελ Σίφα στο Χαρτούμ με το αιτιολογικό ότι παρασκεύαζε χημικά όπλα.

http://diolkos.blogspot.com/2011/05/blog-post_2479.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s