Τα κοράκια του Δημήτρη Μυ στο ΠΟΝΤΙΚΙ


Τα κοράκια

thumb

Του Δημήτρη Μυ

Μύρισε ψητό (ή ψοφίμι) και εγχώρια κοράκια ξεκίνησαν τις χαμηλές τους πτήσεις. Η οικονομική – πολιτική κατάσταση της χώρας, άλλωστε, προσφέρεται για πλιάτσικο. Το σχέδιο… πτήσης περιέγραψε επακριβώς η Ντόρα Μπακογιάννη – ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας – λέγοντας: «Αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει τις δυνάμεις να κυβερνήσει και εντός των επομένων ημερών δεν προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τότε η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές».

Συμπληρωματικό, αλλά προς την ίδια κατεύθυνση σχέδιο, κατέθεσε και ο επίτιμος της Ν.Δ. (και πατέρας της Ντόρας) Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:

«Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει, προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης. Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση. Όταν μιλώ για στήριξη, δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής είναι αναγκαία η σύσταση αμέσως, τώρα, του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής στελέχη όπως είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος ή ο κ. Γ. Φλωρίδης».

Τα εν λόγω σχέδια επανέρχονται σε κυκλοφορία την κατάλληλη στιγμή: ακριβώς την ώρα που οι επόπτες περιμένουν από την κυβέρνηση λεπτομερή (χαρτί και καλαμάρι) περιγραφή του πώς και από πού θα εισπραχθούν τα 50 δισ. ευρώ που θα πρέπει η χώρα να καταβάλει στους διεθνείς τοκογλύφους.

Το ιλιγγιώδες ποσό δεν αφήνει αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτε απολύτως… αναξιοποίητο. Όλοι οι πόροι της χώρας στο σφυρί. Από φορολογικά έσοδα μέχρι ορυκτό πλούτο, από διόδια δρόμων μέχρι ψαρότοπους στις ελληνικές θάλασσες, από τη ΔΕΗ μέχρι τα βουνά, τα νερά, τις παραλίες…

Προφανώς ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας μόνοι τους τόσον… εκσυγχρονισμό. Προκειμένου λοιπόν να τελειώσει τη δουλειά που ανέλαβε (έναντι του ΔΝΤ και λοιπών πιστωτών), ο πρωθυπουργός έχει δυο επιλογές, τις οποίες «μετρά»:

Είναι υποχρεωμένος είτε να προσφέρει κομμάτι της πίτας (τουλάχιστον της εξουσίας) σε πρόθυμους να προσφέρουν στήριξη και συναίνεση. Είτε να προσφύγει στις κάλπες και να παραδώσει το πρόβλημα της διαχείρισης στον επόμενο…

Σε κάθε περίπτωση τα κοράκια φροντίζουν να εμφανίζονται σε ετοιμότητα, πρόθυμα και απαραίτητα (για το σύστημα)…

http://www.topontiki.gr/article/16424

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα κοράκια του Δημήτρη Μυ στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s