Υπό Γερμανικό έλεγχο οι επικοινωνίες των ΕΔ! Αποκαλυπτικά έγγραφα και παρασκήνιο.


Υπό Γερμανικό έλεγχο,βρίσκονται από τον Ιανουάριο του 2009 υποδομές του ΟΤΕ,που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις “και διασφάλιζαν θέματα εθνικής ασφάλειας”!!!Αυτό προκύπτει από έγγραφο του ΓΕΕΘΑ με το οποίο ενημερώνεται ο υπουργός Άμυνας για την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το χρηματοδοτούμενο από το ΝΑΤΟ έργο του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας,ώστε οι επικοινωνίες των ΕΔ να μην εξαρτώνται απ΄ αυτές τις υποδομές. O μειοδοτικός διαγωνισμός αν και βρισκόταν ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του,»πάγωσε»,χωρίς προφανή αιτία,όπως προκύπτει από έγγραφα του ΓΕΕΘΑ.

Το Ενοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ),είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο με πιστώσεις του ΝΑΤΟ, που φθάνουν τα 8.655.000 ευρώ. Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος επικοινωνιών κρίνεται επιχειρησιακά απαραίτητος από το ΓΕΕΘΑ και λογικά αφού το έργο χρηματοδοτείται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από τη Συμμαχία,όλα θα έπρεπε να κυλήσουν,γρήγορα και ομαλά. Στην Ελλάδα,αυτά όμως δεν ισχύουν. Η σκληρή μάχη που γίνεται μεταξύ εταιρειών και συμφερόντων ακόμη και …για τις βίδες που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχει οδηγήσει το πρόγραμμα στο “ψυγείο” και τον υπουργό ΄Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο σε άβολη θέση,με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να τον “κατηγορούν” ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα ένα απλό “ξεκαθάρισμα” λογαριασμών μεταξύ εταιρειών οι οποίες διεκδικούν το ίδιο πρόγραμμα. “Μπερδεύεται” όμως από ένα ενημερωτικό του ΓΕΕΘΑ,το περιεχόμενο του οποίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το πρόγραμμα του ΕΣΕΕΘΑ.

Πως έχει η υπόθεση:

•Ο εκσυγχρονισμός του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας είχε προγραμματιστεί από το 2003 με βάση πρόγραμμα του ΝΑΤΟ (1997/5CM00712-0). Η Συμμαχία το χρηματοδοτεί με 8.655.000 ευρώ συν 1.3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη συντήρησή του.

•Στις 4 Αυγούστου 2008 προκηρύχθηκε η δημοπράτηση του έργου.

•Στις 20 Ιουλίου 2010,μετά από μεγάλη καθυστέρηση που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του ΝΑΤΟ,υποβλήθηκαν προσφορές από 32 εταιρείες

•Κι ενώ στις αρχές του χρόνου είχαν αξιολογηθεί οι τεχνικές προσφορές και απόμενε η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, ο διεθνής διαγωνισμός ακυρώθηκε!

Η άποψη ότι οι “τεχνικές προδιαγραφές έπρεπε να επικαιροποιηθούν”, επικράτησε απ΄ όσους την υποστήριζαν και ανάμεσα σ΄ αυτούς ήταν και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης,όπως προκύπτει από επιστολή του προς τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2010. Ο κ.Γραμματίδης αφού ευχαριστεί θερμά “για την ευκαιρία που δώσατε στα μέλη του επιμελητηρίου μας να συζητήσουμε μαζί σας θέματα κοινού ενδιαφέροντος”, επισημαίνει:

“Σας θυμίζουμε το θέμα του διαγωνισμού “Υλοποίηση των Switching ,Control και Security υποσυστημάτων του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνίας Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ)”, για το οποίο κατανοήσατε την ανάγκη διακοπής του,ώστε να επικαιροποιηθούν οι προδιαγραφές που πρέπει να περιλαμβάνει”. 

Δείτε ολο το άρθρο και τα έγγραφα εδώ: http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5359

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s