ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ «Μύθος το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ»


Τη δική του εκδοχή για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ κατέθεσε ο Αντρέας Μαλάτος (φωτό), διαδάκτωρ Αθλητικού Δικαίου και εκ των συντακτών του αθλητικού νόμου, μιλώντας στον «102 FM». Ο κ. Μαλάτος χαρακτήρισε «μύθο» το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας και υποστήριξε ότι ο Ηρακλής μπορεί να…

καταφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια, εάν δεν αποδώσει η προσπάθειά του στο τελευταίο αθλητικό ένδικο μέσο, που είναι το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο. «Με βάση το λεγόμενο αυτοδιοίκητο, έτσι όπως το ερμηνεύει η ΕΠΟ, όλα εξαρτώνται από αυτήν. Αυτό είναι λάθος, αλλά ο νόμος όπως τον φτιάξαμε αναφέρεται μόνο στα θέματα του αθλήματος, όχι για οτιδήποτε. Δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο», είπε και χαρακτήρισε «πιθανό μονόδρομο» τα πολιτικά δικαστήρια, αν και αυτή η προοπτική – όπως έχει διδάξει το παρελθόν – είναι ενδεχόμενο να επισύρει κινδύνους. «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Είναι νόμος απαράβατος για κάθε δημοκρατία. Θα έλεγα να προσφύγει ο Ηρακλής πρώτα στο διαιτητικό και μετά στο πολιτικό δικαστήριο, για να μην του πει η ΕΠΟ ότι δεν ακολούθησε την ορθή διαδικασία».

Θέση υπέρ του Ηρακλή και του αγώνα για τη δικαίωσή του πήρε ο (πρώτος εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης) Σπ. Βούγιας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος όλων των φακέλων και – συντασσόμενος με την εκδοχή του κ. Μαλάτου – υποστήριξε ότι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ δε σημαίνει και ακαταλόγιστο. «Κάθε απόφαση της ΕΠΟ πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένες εξηγήσεις, ώστε να αποκαθίσταται η έννοια και η σημασία της ισονομίας και το αίσθημα της δικαιοσύνης, που είναι απαραίτητο, για να υλοποιηθεί μια απόφαση. Με βάση αυτό το σκεπτικό, πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία από το φάκελο του Ηρακλή, όπως και τους φακέλους των άλλων ομάδων, ώστε να αποδειχτεί ότι η απόφαση είναι δικαιολογημένη», ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην ΕΤ-3.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=5&artid=91467

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s