Παπακωνσταντίνου: «Δεν υπάρχει θέμα εξόδου μας από το ευρώ» δηλαδή σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε για επιστροφή στη δραχμη!


Σχόλιο απο DareDevil

Κάθε φορά που ο κ.Παπακωσταντίνου αρνήται ή διαψεύδει κάποια φήμη ή σχόλιο, κατά ένα μαγικό τρόπο μετά από λίγο καιρό αυτό απλά εφαρμόζεται. Αν πάρουμε ως  δείγμα αυτή την συμπαντική σύμπτωση, εύκολα βγάζουμε το συμπέρασμα, ότι τα ψωμία του euro δεν είναι πολλά. Τώρα αν θα επιστρέψουμε στη δραχμούλα ή αν έχουν κάτι άλλο στο πολυμήχανο μυαλουδάκι τους, αυτό δεν είμαστε ακόμα σε θέση να το μαντέψουμε…  

Η Ελλάδα δεν βγαίνει από την ευρωζώνη, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα», υπογραμμίζοντας ότι εάν η χώρα μας εγκατέλειπε το κοινό νόμισμα οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι το κόστος μιας αναδιάρθρωσης θα ήταν πολύ πιο βαρύ από τυχόν ευνοϊκές συνέπειες.

Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «ούτε συζητήθηκε, ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο με τη συμμετοχή και του Γ. Παπακωνσταντίνου».

Το υπουργείο διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα που προέκυψε μετά από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού “Spiegel”, δημοσίευμα που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», καταλήγει το υπουργείο.

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s