Αθλητική Βία


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ FENRIR:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ

Α) ΠΩΣ ΖΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;

Β) ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΒΙΑΙΟΙ;

Γ) ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ Ο ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ KATA ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ;

Αν κάποιος λογικός άνθρωπος παρατηρήσει προσεκτικά την πλειοψηφία των ονομαζόμενων «φιλάθλων», στα ελληνικά γήπεδα θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν συνδέσει την παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος με την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς.

Για τους απαίδευτους αυτούς ανθρώπους, γήπεδο ίσον τόπος εκδήλωσης τσαμπουκά. Έτσι έχουν μάθει. Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, προσπαθεί να βρει μια αφορμή, πραγματική ή προσχηματική, για να βγάλει από μέσα του το «ανδριλίκι» δηλαδή να υβρίσει, να πετάξει αντικείμενα, να ουρλιάξει εκβάλοντας πολεμικές ιαχές, ακόμα και να βιαιοπραγήσει. Έτσι εκτονώνεται. Έτσι, πιθανώς, ξεσπάει ύστερα από το ξύλο που του έδωσε η γυναίκα του στο σπίτι. Αποτέλεσμα, όταν πολλοί τέτοιοι ενώνονται, δημιουργούνται τα γνωστά επεισόδια των γηπέδων.

Κι ενώ αυτά επαναλαμβάνονται διαρκώς, το κράτος φαίνεται για διάφορους γνωστούς, τοις νουν έχουσιν, λόγους να συμβιβάζεται.
Φθάσαμε στο σημείο, με κάθε ευκαιρία, χιλιάδες κοπλεξικοί να καταφθάνουν στα γήπεδα για να βγάλουν το άχτι τους με όλα τα θλιβερά επακόλουθα και ουδείς να σταματάει αυτό το αίσχος.

Τα τελευταία επεισόδια στον τελικό του Κυπέλου ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Καταντήσαμε, οι Έλληνες, για πολλοστή φορά περίγελως της Ευρώπης και όλου του πολιτισμένου κόσμου. Ξεφτιλιστήκαμε τελείως. Εμείς τα εγγόνια του Πλάτωνα και του Σωκράτη, αλίμονο, φθάσαμε να επιδεικνύουμε συμπεριφορά κανιβάλων!

Σήμερα και όχι αύριο φρονώ ότι πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση επιτέλους, να λάβει σκληρά μέτρα για την εξάληψη αυτής της βαρβαρότητας.

Πρώτον: Να θέσει προ των ευθυνών τους όλες τις ομάδες-Α.Ε. Για κάθε επίμεπτη συμπεριφορά των ανεγκέφαλων εντός του γηπέδου, υπεύθυνη να είναι η ομάδα και μόνον αυτή. Να καταστεί πέραν των άλλων και αστικώς υπεύθυνη ώστε όποιος υβρίζεται ή δέχεται ανεμπόδιστα επίθεση από τον κάθε κάφρο να δικαιούται αποζημιώσεως από την ομάδα.

Δεύτερον: Όποιος παραβιάζει τις διατάξεις του αθλητικού νόμου με οποιονδήποτε τρόπο, πέραν της κύριας ποινής του, που πρέπει να περιλαμβάνει εγκελισμό σε φυλακή, να τιμωρείται όπωσδήποτε και με παροχή κοινωνικής εργασίας στις σκουπιδιάρες του δήμου διαμονής του.

Αναγνώστης

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_1542.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s