«Να μη φοβάστε τους μετανάστες αλλά να νιώθετε αλληλεγγύη γι’ αυτούς»


Η έκκληση του ποντίφικα σε χιλιάδες πιστούς

Να μη φοβούνται τους μετανάστες, αλλά αντιθέτως να αισθάνονται αλληλεγγύη γι’ αυτούς ζήτησε από περίπου 250 χιλιάδες συγκεντρωμένους πιστούς ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ μιλώντας σήμερα στη Βενετία.

Πολιτικοί αναλυτές στη Ρώμη σχολιάζουν ότι, ο Ποντίφικας επέλεξε αυτήν την βαθειά ριζωμένη στην Καθολική εκκλησία περιοχή της Ιταλίας, ταυτόχρονα μία περιοχή, όπου έχει απήχηση το ξενοφοβικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, η «Λίγκα του Βορρά» για να στείλει το μήνυμά του.

Μετά τη θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε στη Βασιλική La Saluta της πόλης των Δόγηδων, ο Πάπας έκανε λόγο στο κήρυγμά του για τον φόβο των ξένων, των άλλων, οι οποίοι φθάνουν στη γη μας και μοιάζουν να απειλούν ό,τι αντιπροσωπεύουμε.

«Δεδομένων του μεταναστευτικού ρεύματος, καθώς επίσης των υπό διαμόρφωση γεωπολιτικών συνθηκών, η Εκκλησία μας θα πρέπει να ευνοήσει την αλληλεγγύη και να ενισχύσει, ταυτοχρόνως, το πολύ παλαιό πνεύμα ενότητας που την χαρακτηρίζει» συνέχισε ο Πάπας, ενώ μέσω των ιταλικών μέσων ενημέρωσης διαχέονται πληροφορίες ότι πολλές εκατοντάδες μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική αποβιβάζονται τις τελευταίες ημέρες, στη νότια Ιταλία.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/166706/na-mi-fovaste-tous-metanastes-alla-na-niothete-allileggui-gi-autous/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s