Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.


Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές

Το μαυρισμένο δέρμα είναι κάτι που κάθε Έλληνας επιδιώκει για το καλοκαίρι. Ωστόσο το να αφήνει κανείς το δέρμα του απροστάτευτο, όταν βγαίνει έξω, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα και να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, ένα από τα δέκα είδη καρκίνου που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Οι ειδικοί, με αφορμή και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, προειδοποιούν ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.

Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%. Στις ΗΠΑ, ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί την πιο συχνή εμφάνιση καρκίνου με μία διάγνωση ανά 58 ανθρώπους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει εδώ και έντεκα χρόνια την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), η εβδομάδα που ξεκινάει αποτελεί την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος». Κάθε χρόνο στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 , ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

www.enet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s