Ολοκληρώθηκαν οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία. Ο ΜΠΟΛΑΝΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΡΑ


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία. Για τους Ευρωπαίους και τη διεθνή κοινότητα αποτελούσαν τεστ για την πολιτική ωριμότητα της Αλβανίας, που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ε.Ε.

Στις 7 τοπική ώρα έκλεισαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Αρμπέν Ριστάνι, κήρυξε επίσημα τη λήξη της ψηφοφορίας και επικαλούμενος το νόμο ζήτησε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μόνο εκείνα τα εκλογικά τμήματα έξω από τα οποία υπήρχαν ακόμη ψηφοφόροι.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και περίπου 3,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνταν να εκλέξουν δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους σε 308 κοινότητες και 65 πόλεις. Τελικά η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 45%.

Την εκλογική διαδικασία παρακολούθησαν περισσότεροι από 5.000 παρατηρητές, Αλβανοί και ξένοι, οι περισσότεροι από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι οποίοι ανέφεραν ότι στα εκλογικά τμήματα των Τιράνων υπάρχουν ακόμη ουρές ψηφοφόρων.

Οι δημοτικές εκλογές θεωρούνταν από τους Ευρωπαίους και τη διεθνή κοινότητα ένα τεστ για την πολιτική ωριμότητα της Αλβανίας, που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Για την αποφυγή επεισοδίων, κυρίως την ώρα που θα μεταφέρονται οι κάλπες, περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός σε 994 εκλογικά τμήματα.

Η λήξη της ψηφοφορίας πάντως διέψευσε όσους είχαν προβλέψει επεισόδια στην εκλογική διαδικασία. Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά με μικρά προβλήματα τεχνικού περιεχομένου, όπως είναι η μελάνη επιβεβαίωσης της ψήφου, η παρουσία των μελών των εφορευτικών επιτροπών, ο αριθμός των ψηφοδελτίων κ.ά.

Οπως έγινε γνωστό, μόνο σε οκτώ εκλογικά τμήματα δεν πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία. Ενώ από τη διαδικασία δεν απουσιάσαν τα μικροεπεισόδια, τα οποία επικεντρώθηκαν στα Τίρανα και τους βόρειους νομούς της χώρας.

Ομαλά διεξήχθη η ψηφοφορία και στις ελληνικές μειονοτικές επαρχίες. Μοναδική παραφωνία, στο χωριό Καλτσάτι της επαρχίας της Λειβαδιάς, όπου η ψηφοφορία αναβλήθηκε όταν μέρος των μελών της εφορευτικής επιτροπής μετέφερε παράνομα το εκλογικό τμήμα σε ιδιωτικό χώρο.

Όσον αφορά στα εκλογικά αποτελέσματα στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές, εμφανές είναι το προβάδισμα του νυν δημάρχου της Χιμάρας, Βασίλη Μπολάνου, ο οποίος εκπροσωπεί το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ. Σκληρή, ωστόσο, αναμένεται η αναμέτρηση στις οκτώ άλλες ελληνικές μειονοτικές περιοχές.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=273662

  Ο ΜΠΟΛΑΝΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΡΑ. ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Οι πρώτες πληροφορίες από την Βόρειο ήπειρο λένε ότι ο Βασίλης Μπολάνος είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών για τον Δήμο της Χειμάρρας κι αυτό δεν αλλάζει. Εντυπωσιακή ήταν αύξηση της προσέλευσης των Βορειοηπειρωτών στα εκλογικά τμήματα. Νωρίτερα στην Χειμάρρα δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα σε….. μεμονομένα εκλογικά τμήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν. Ο Βασίλης Μπολάνος πολιτεύθηκε σε αυτές τις εκλογές χωρίς να διστάζει την προβολή της Σημαίας της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου… Νεώτερα και τελικά αποτελέσματα από την Βόρειο Ήπειρο σε επόμενη ανάρτηση μας. Ανησυχία πάντως σε πολλούς προκάλεσε το γεγονός ότι η καταμέτρηση των εκλογών για την Χειμάρρα γινόταν στην… Αυλώνα.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_1890.html#more

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s