Σπρώχνουν στον γκρεμό την ελληνική οικονομία


Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s. Προτείνει «κούρεμα» ομολόγων για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Εν μέσω φημών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s προχώρησε σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας τη Δευτέρα από BB- σε Β.

Ο οίκος διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε αρνητική προοπτική και σημειώνει ότι απαιτείται «κούρεμα» 50% ή περισσότερο στα ελληνικά ομόλογα, για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Η υποβάθμιση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο που να δικαιολογεί την απόφαση του οίκου.

«Η αξιολόγηση από τον οίκο Standard and Poor’s έρχεται σε μία περίοδο που δεν έχει προστεθεί καμία πληροφορία και καμία απόφαση που να επιδεινώνει την κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση του οίκου που είχε λάβει χώρα ένα μήνα πριν.

Οι αποφάσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης πρέπει να βασίζονται πάνω σε στοιχεία, αποφάσεις και πραγματική αξιολόγηση ως προς τα ουσιαστικά δεδομένα κάθε οικονομίας. Η εγκυρότητα τους τίθεται σε αμφισβήτηση, όταν βασίζεται σε στοιχεία πέρα από αυτά» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

news247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s