Φτιάχνουν πραγματικό… Farmville!


Πραγματικές καλλιέργειες, εκτροφή ζώων, κτίρια και αγροτικά μηχανήματα θα είναι το βασικό σκηνικό μία φάρμας 4.800 στρεμμάτων, η οποία θα λειτουργήσει φέτος στη Βρετανία, μετουσιώνοντας το διαδικτυακό παιχνίδι Farmville σε πραγματικότητα.

Οι αποφάσεις για τη σπορά και την καλλιέργεια θα λαμβάνονται από 10.000 ηλεκτρονικούς αγρότες, οι οποίοι θα είναι συνδεμένοι με το facebook και θα πληρώνουν συμμετοχή περίπου 35 ευρώ το χρόνο.

Πρόκειται για μία ενέργεια του βρετανικού μη κερδοσκοπικού φορέα National Trust, στόχος της οποίας είναι η εξοικείωση του κοινού με την πρωτογενή παραγωγή.

«Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν γνωρίζοντας πώς παράγονται τα τρόφιμα» δήλωσε στο BBC μια Βρετανίδα που συμμετέχει στο πείραμα και επισκέφθηκε με την οικογένειά της το αγρόκτημα στο Cambridgeshire.

«Είναι πραγματικότητα, δεν το κάνουμε για αστείο» διαβεβαιώνει ο Richard Morris, διαχειριστής της φάρμας για λογαριασμό του ιδρύματος.

Όπως εξήγησε, με την πληρωμή μιας ετήσιας συνδρομής £30, οι εικονικοί αγρότες θα μπορούν να ψηφίσουν τι είδους καλλιέργεια θα επιλέξουν για φέτος και θα αποφασίσουν με την ίδια διαδικασία πώς τα ζώα της φάρμας θα καταλήξουν στη διατροφική αλυσίδα.

http://www.akous.gr/post.asp?uid=2861

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s