Απάντηση στο… Αύριο αρχίζει η απογραφή;


Πρώτα απ’όλα δέν είμαι σίγουρος για τον αριθμό απογραφέων καθώς αλλού διαβάζω 65.000 αλλού 150.000, 35.000 κτλ. Σχετικά με το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_5754.html


Τέλος πάντων δέν έχει σημασία ο αριθμός καθώς τόσους θεώρησε η στατιστική υπηρεσία ότι χρειάζονται για να γίνει η απογραφή σε 2 εβδομάδες. Τώρα καλώς η κακώς μερικοί είναι καχύποπτοι και πονηροί καθώς οι καιροί μας είναι πονηροί. Το γεγονός ότι κάποιος απογραφέας θα εκμεταλλευτεί τα στοιχεία σου μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε έχει πρόσβαση σε προσωπικά σου στοιχεία, πολύ ποιο «ευαίσθητα» (σε διάφορες υπηρεσίες και γραφεία που έχεις περάσει). Για να μήν μιλήσω για το facebook και τα στοιχεία που δίνει εκεί ο μέσος χρήστης.
Όσο για την «υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη απο την αστυνομία» που προτείνεις τον κόσμο να δώσει στους απογραφείς…τώρα αρχίζεις να γίνεσαι γελοίος (εγώ γέλασα πάντως). Θα σου συνιστούσα να δώσεις αυτή την δήλωση στους γείτονές σου που προφανώς θα ξέρουν πότε τραβάς και το καζανάκι….Αυτοί μάλλον ξέρουν περισσότερα για σένα απο αυτά που θα καταγράψει ο απογραφέας. Όταν σου χτυπήσουν το κουδούνι μπορείς να ανοίξεις και να δώσεις κάποιες βασικές πληροφορίες για το νοικοκυριό σου αλλά και για σένα και τα μέλη του νοικοκυριού.

Επίσης ό,τι πληροφορία δώσεις θεωρείται εμπιστευτική και υπάρχει μάλιστα και ποινή για τυχόν εκμετάλλευση η διαρροή των στοιχείων σου. Πράγμα που το γνωρίζουν όλοι οι απογραφείς και έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Όσο για το θέμα της δωρεάς οργάνων και την συζήτηση ότι θα είναι υποχρεωτική για όλους δέν ξέρω πως προέκυψε. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα σου δωθεί ένα έντυπο που σε ενημερώνει για την δωρεά οργάνων και εάν θέλεις το συμπληρώνεις και το στέλνεις για να γίνεις δωρητής και εσύ. Φυσικά και δέν είναι υποχρεωτικό.

Πάντως εγώ θα ανησυχούσα για τον τρόπο που αξιοποιούνται όλες αυτές οι πληροφορίες απο «κεντρικά συστήματα» και «κεντρικούς Η/Υ» και όχι απο τους 65,150,35 χιλιάδες απογραφείς…

Να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο.

Αναγνώστης

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_3556.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s